Gostitelj skripta Windows ni uspel. Napaka Kako jo popraviti z najpreprostejšimi metodami?

Pogosto se sistemski uporabniki sistema Windows soočajo s problemom, da ko uporabnik poskuša samodejno namestiti posodobitve, sistem izda napako v strežniku Windows Script (napaka). Kako ga popraviti zdaj in bo obravnavana. Za to lahko uporabite več osnovnih metod.

Kaj je neuspeh Windows Script Host

Glede narave same napake in pojavljanja napak, je edini razlog, da sistem ne najde posodobitev ali jih nepravilno namesti.
V primeru kršitve komunikacije se lahko na primer pojavi veliko število sporočil z različnimi kodami. Od vseh možnih situacij so najpogostejše napake 80070002 in 800A0046 Windows Script Host (napaka). Kako popraviti to situacijo?


Moram uporabiti svoje znanje o ročnem upravljanju storitev. Zlasti nas zanima sam sistem posodabljanja.

Gostitelj skriptov Windows. Napaka Kako popraviti (koda 80070002)

V najpreprostejšem primeru morate uporabiti oddelek za upravljanje, kjer je izbran servisni meni (najlažji način za zagon urejevalnika storitev je z ukazno vrstico za zagon, ki predpisuje ukaz services.msc).
Tukaj morate najti storitev Windows Update in z desnim klikom uporabiti meni za zaustavitev. Vendar pa to niso vsi koraki za odpravo težave, saj lahko ponovno prikažete gostiteljsko skripto Windows (napaka). Kako popraviti situacijo? Nato pojdite v korenski imenik sistema in tam poiščite imenik SoftwareDistribution. Ima mapo Prenosi, iz katere želiteodstranite vso vsebino. Po tem se vrnemo v razdelek storitev in znova zaženemo odjemalca za posodobitev.


Nato gremo neposredno v "Center za posodobitve" in zaženemo ročno iskanje posodobitev. Ko jih najdete, jih morate preprosto namestiti (morda boste morali ponovno zagnati sistem).

Gostitelj skriptov Windows. Napaka Kako popraviti (koda 800A0046)?

Obstaja še ena neprijetna situacija. Možna je še druga možnost Windows Script Host (napaka). Kako odpraviti težavo pri izdaji zgornje kode? Za začetek morate razumeti naravo problema.
Domneva se, da v tem primeru uporabnik opazuje okvaro sistema varnostnih deskriptorjev. V najenostavnejši obliki morate samo izbrisati račun, ki se sesuje (to pomeni članstvo v skupinah). Vendar pa je najbolje, da uporabite urejevalnik varnostnih pravil (ukaz secpol.msc v meniju Zaženi). Tukaj morate uporabiti vozlišče varnostne politike, nato pa z izbiro razdelka uporabniških pravic po preverjanju pristnosti nastavite personifikacijo odjemalca. Nato dodajte uporabnika ali skupino na zavihek lokalnih varnostnih nastavitev na ustrezen seznam, shranite spremembe in znova zaženite računalnik. Končno lahko uporabite odjemalca RPC. To storite z istim odsekom storitve, kjer je izbran niz, ki ga je podal RPC, nato pa je v lastnostih nastavljen vnos sistemske prijave. Ko shranite spremembe, morate sistem ponovno popolnoma zagnati.

Namesto rezultata

Napaka samani kritična in se preprosto odpravi. V nekaterih primerih lahko pomaga najpreprostejša možnost, kot je ogled in ročno odstranjevanje posodobitev (nekateri od njih lahko dejansko povzročijo zrušitve sistema). To naredite iz istega Centra za posodobitve. V skrajnem primeru, če uporabnik natančno ve, kdaj pride do napake, lahko uporabite tudi normalno obnovitev sistema, samo ko izberete točke, ki jih morate prikazati vse, nato pa se vrnite v določeno stanje. Vendar zgoraj navedene metode delujejo. Seveda, če najbolj preproste odločitve ne dajejo ustreznega rezultata, je bolje uporabiti točno to, kar je bilo predstavljeno. Seveda morate malo prebaviti, vendar je v tem primeru zagotovljena stopinjska popravek napak.

Sorodne publikacije