Kako izbrati miško za prenosnik: vrste, zahteve, povezave in nastavitve

Izbira računalniške miške se zdi dokaj preprosta. Ampak, da ne bi bili razočarani pri nakupu, je treba paziti na več parametrov. Kaj je dpi in kako ta funkcija vpliva na udobje uporabe manipulatorja, je vredno za miniaturne modele ali pa je bolje, če izberemo novo miško z Wi-Fi vmesnikom?

Merila za izbiro manipulatorja

Kako izbrati miško za prenosni računalnik? Za prenosne računalnike, opremljene s sledilno ploščico, miška ni obvezen element. Toda z manipulatorjem je ponavadi lažje delo. To še posebej velja za uporabnike, ki potrebujejo računalnik za sodobne igre ali opravljajo zelo natančne akcije, na primer pri delu z modernimi grafičnimi uredniki. Kako izbrati miško za prenosni računalnik? Treba je upoštevati stroške modela, povezavo vmesnika, tehnične lastnosti, namen manipulatorja, hitrost in ločljivost, ki je značilna za občutljivost senzorja.


Izbira miške po dogovoru

Kaj so miši za prenosni računalnik? Po nalogu so manipulatorji razdeljeni na pisarne, igralne in posebne. Pisarniške miške Office imajo minimalno število gumbov in pravilno obliko. Manipulatorji so ergonomski, vsestranski in opremljeni z enostavnim kompletom. Igralni modeli so usmerjeni proti igralcem. Za to kategorijo uporabnikov sta pomembna hitrost in visoka občutljivost manipulatorja. Kako izbrati miško za prenosni računalnik? Dobra igralna miška je opremljena z visoko občutljivostjosenzor, zagotavlja hitrost in dodatne gumbe, spodnja površina pa je običajno gumirana. Posebni manipulatorji imajo dodatne kontrole, kot so majhna tipkovnica ali sledilna krogla. Takšne miške lahko zelo olajšajo delo programerjem in oblikovalcem, vendar je težko izbrati pravilen manipulator. Ne pretiravajte z dodatnimi gumbi, ki niso potrebni pri delu.


Kako povezati prenosni računalnik

Kako izbrati miško za prenosni računalnik? S povezavo na prenosni računalnik so manipulatorji žični in brezžični. Vodilni modeli imajo lahko vmesnik USB ali PS /2. Sodobni prenosni računalniki niso opremljeni s priključkom PS /2, zato je vsekakor vredno ostati na vmesniku USB. V nasprotnem primeru boste morali kupiti dodatni PS /2 adapter na USB. Brezžične miške delujejo z računalniškimi napravami prek radia, Bluetootha ali Wi-Fi. Napajalniki so običajne baterije, ki jih je treba zamenjati vsakih 3-6 mesecev. Natančen čas zamenjave baterij je odvisen od kakovosti baterij in intenzivnosti delovanja naprave. Najbolj zanesljivi so manipulatorji, ki se povezujejo z napravo prek radijskega kanala, vendar je vedno več prodaje mogoče najti na brezžični brezžični miški Bluetooth. Miško lahko priključite na katero koli napravo, ki podpira tehnologijo (večina prenosnih računalnikov, netbookov, tabličnih računalnikov). Bluetooth-manipulator lahko prosto uporabljate na razdalji 20 metrov od računalnika.
Wi-Fi je vmesnik nove generacije, dada so takšne miši redko v prodaji. V bistvu gre za manipulator proizvajalca HP. Tehnologija je neprimerna, ker lahko računalniška miška nasprotuje drugim napravam v omrežju, na primer televiziji ali brezžičnemu modemu.

Načelo delovanja računalniške miške

Pri izbiri miške za prenosni računalnik bodite pozorni na načelo manipulatorja. Miške so optični laserski, optični LED in opto-mehanski. Optimahanskie - stari manipulatorji z žogo znotraj. Takšna zasnova je zelo nezanesljiva, saj je krogla nenehno drgnila prah in prah. To vpliva na hitrost in natančnost premikanja kazalca. Takšne miši so najcenejše. Danes opto-mehanske naprave praktično ne obstajajo, saj so jih izrinili moderni laserji in LED. LED manipulatorji imajo nizko ceno z dobro zmogljivostjo. Mehanizem delovanja temelji na dejstvu, da je dioda, ki je nameščena v notranjosti, z uporabo sistema leč določa smer in hitrost miške. Optična laserska miška deluje na istem principu, le noter je nameščen le laser. Takšni manipulatorji so običajno dražji, vendar nezahtevni za površine in natančni v upravljanju. Gaming miš je vsekakor vredno kupiti laser, in za delo izključno v pisarni ali na računalniški mizi, in LED bo ustrezal. Za tiste, ki pogosto uporabljajo prenosni računalnik, je najbolje izbrati optični laser.

Ločljivost optičnega senzorja

Kako izbrati miško za prenosni računalnik? Glavno merilo izbire je ločljivost optičnega senzorja. Kaj?večja kot je vrednost, hitreje se kurzor odziva in se premika po zaslonu. Toda visoka hitrost ni vedno uporabna funkcija. Za začetnike, na primer, jim je všeč miška, ki je dovolj počasna, vendar igralci računalniških iger nujno potrebujejo največjo zmogljivost.

Prilagoditev senzorja za miško

Nekateri modeli računalniških mišk vam omogočajo, da prilagodite ločljivost optičnega senzorja. Gumbi so običajno na vrhu ali na strani same naprave. Omogoča vam, da manipulator uporabljate z enakim udobjem v sodobnih igrah, v grafičnih in drugih urejevalnikih ter z brskanjem po spletu.

Proizvajalci manipulatorjev

Proizvajalec ni glavno merilo za izbiro računalniške miške, vendar so se različne blagovne znamke uspele vzpostaviti na določen način, zato je vredno preučiti te informacije. Ena izmed najbolj priljubljenih podjetij, ki jo zahtevajo igralci računalniških iger in navadni uporabniki, je A4Tech. Prednosti A4Tech mišk: eleganten videz večine modelov, široka funkcionalnost v obliki dodatnih gumbov, prijetni materiali, osvetlitev, sposobnost prilagajanja hitrosti gibanja.
Zelo priljubljeno podjetje z visoko kakovostnimi napravami je Logitech. Logitech miške so precej drage, ko gre za napredne modele z napredno funkcionalnostjo. Obstajajo proračunske izbire, ki so kvalitativno, a zelo skromne pri oblikovanju in možnostih. Rezer izdeluje igralne manipulatorje, ki navdušujejo s sodobno zasnovo in številnimi dodatnimi funkcijami. So visoke vrednosti. Slepo kupiti najdražjih modelov ni vredno - vtakšne miši imajo veliko nepotrebnih priložnosti, zato ni smiselno plačevati. Drugi proizvajalci igralnih manipulatorjev - Mad Catz, Cougar.

Kateri prenosni računalniki so dobri, če se odločite za poceni modele? V segmentu proračuna je eden vodilnih proizvajalcev Genius. Široka paleta ugodnih manipulatorjev z dobro zasnovo in dolgo življenjsko dobo je dobra izbira za tiste, ki si želijo kakovostne naprave. V proračunskem segmentu lahko omenimo tudi miško Sven.

Best Wireless Mice

Kako izbrati brezžično miško Laptop? Ta vsestranska oseba je model Logitech M720 Triathlon Black Bluetooth. Miška lahko deluje preko Bluetootha s tremi napravami. Stikalo naprav je na priročnem mestu pod palcem uporabnika. Ko je naprava vklopljena, se miška samodejno preklopi na delo z njo. Med slabostmi so uporabnik le sijajni razmaz in fiksno občutljivost (1000 dpi).
Lahka in zanesljiva naprava iz Logitech - brezžične miške M235 Red-Black USB. Laserski manipulator je enostaven za uporabo z levo in desno roko zaradi mehkih gumijastih vložkov. Tri dodatne tipke in občutljivost 1000 dpi zadostujejo za običajnega uporabnika. Miška ne zahteva obvezne uporabe podloge, sprejemnik je praktično neopazen, potem ko je ugasnjen, se odnese v nišo na dnu miške.
Odlična brezžična miška za prenosni računalnik iz proračunske kategorije naprav je Asus WT425 Black USB. Obstaja možnost preklopa občutljivosti med 1000 in 1600 dpi,stranske tipke, priročen indikator praznjenja. Druge prednosti vključujejo tiho mikrostikalo, miniaturni oddajnik in dobro kakovost izdelave. Slabosti vključujejo asimetrijo primera, zaradi česar je uporaba miške leva in nizka frekvenca senzorja. Ergonomija je specifična, vendar obstajajo tisti, ki jim je model res všeč.

Dobri manipulatorji za igre

Najbolj dostopna igralna miška je model RX-G920 proizvajalca Sven. Mehansko stikalo ločljivosti (600-1600 dpi) se nahaja neposredno na ohišju, na preprogo manipulator deluje samozavestno, naprava izgleda zelo moderno in elegantno. Še ena prednost te vodilne miške za prenosni računalnik je visokokakovostni kabel v najlonski pletenici.
Bolj funkcionalen model A4Tech X-87. Največja hitrost je 2400 dpi, na voljo je pet ločljivosti, na voljo je prilagodljiva LED osvetlitev in šest dodatnih ključev z zagotovljeno avtonomijo. Igralcem bo všeč možnost squall načina in poseben makro za samodejno zatiranje povratnega udarca pri strelcih. Pomemben manipulator velikosti - Mad Catz R. A. T. 4. Značilnost modela je sposobnost prilagajanja pod anatomskimi značilnostmi roke. Senzor zagotavlja občutljivost do 5000 dpi, stikala (glede na zagotovila proizvajalca) pa zdržijo do 20 milijonov klikov. Obstaja devet programirljivih tipk. Model Logitech G305 je nepričakovan. Brezžični računalnik sploh ni videti kot igralec, vendar skriva pomembne lastnosti: vodilni senzor, razpon ločljivosti od 200 do 12000 dpi, šest programabilnih tipk inojačeno kolesce za pomikanje.

Sorodne publikacije