Pregled fotoaparata Olympus SZ-14

Zdaj lahko zlahka najdete v prodaji veliko število proračuna in nič manj dobrih kamer. Podobne izdelke proizvajajo podjetja, kot so "Nikon", "Kenon", "Samsung". Na njihov seznam lahko dodate »Olympus«. Predstavljen je bil Olympus SZ-14. Kompaktna je, majhna in specifikacije so prijetno za mnoge kupce. Lahko kupite ta fotoaparat v tem trenutku v specializiranih trgovinah za 5500 rubljev.
Opis

Fotoaparat se sprosti v več cenovnih možnostih. Najbolj priljubljen model je siv. Za dekleta so primernejše tiste variante, ki so pobarvane v rdeči barvi. Vendar morate vedeti, da bo ne glede na to, kateri ton bo fotoaparat prodan, njegova leča standardna črna. Če vklopite enoto, se ta element potisne ven, kar vam omogoča, da dosežete 24-kratno povečavo. Kaj vam je všeč večina kupcev? Praviloma so vse naprave s takšnim zoomom ustvarjene z velikimi dimenzijami. Kaj ne moremo reči o fotoaparatu Olympus SZ-14. Dimenzije: 10.7x6.9x4 cm. Niso precej kompaktni, vendar so v ozadju konkurentov izrazito poudarjeni. Veliko ljudi se sprašuje, kako lahko objektiv z goriščno razdaljo od 25 do 600 mm ustreza takšnemu telesu.

Optika

Optika ima majhne deleže, ki so se uresničili. Žal pri delu z zoomom svetlobni žarek pade. Na uradni predstavitvi je proizvajalec navedel, da ima ta parameter indikator F3-F6.9. Takšen padec je posledica velikega zneskaoptične podrobnosti v primeru in seveda zaradi minimalnih dimenzij samega fotoaparata. Ta učinek se pojavi, čeprav ima naprava posebne vrste objektivov. Toda skrbeti za takšno napako ni vredno. Zaradi velike povečave se lahko izpostavljenost poveča, vendar to ni velika pomanjkljivost. Naprava ima optično stabilizacijo dvojnega tipa. Deluje tako, da premakne matrico. Zahvaljujoč temu fotografije ne bodo zabrisane.


Primer

Ohišje fotoaparata Olympus SZ-14, ki je majhno, je dobilo "grbo" na vrhu. Spodaj je bliskavica, ki jo lahko po potrebi vklopite ali izklopite. Zelo močna je. Z njegovo pomočjo je mogoče kamero osvetliti do 7 metrov. Na zadnji plošči je LCD tip LCD. Svetel je. Desno od nje so gumbi, ki so odgovorni za upravljanje. Te tipke se razlikujejo po velikosti in imajo svoje funkcije. V sredini je disk z več položaji. Seveda so razvijalci poskrbeli za prisotnost gumbov, da bi omogočili snemanje videa. Nahaja se nad vsemi drugimi in ima spodobne razsežnosti. Proizvajalec je ustvaril ločen ključ za klic pomoči.

Prikaz

Potrebno je opisati in prikazati. Kot že omenjeno, je nameščen z LCD-tipom. Proizvajalec je uporabil dokaj dober zaslon, kar se najbolje kaže med konkurenti iz proračunske kategorije. Ločljivost zaslona Olympus SZ-14 (cena zgoraj) je 430 tisoč točk. Slika je čim bolj jasna, tako da si lahko ogledate vse podrobnosti posnete fotografije.Na zaslonu se naprava popolnoma prikaže. Ne zbledi in slika je dobro vidna. Ni sledilne ploščice. Kupci ugotavljajo, da to ni potrebno. Meni je dobro izveden brez njega. Tudi novice brez izkušenj z uporabo te naprave bodo lahko hitro in brez navodil ugotovili, kaj. Iskalo ni na voljo. Toda ta odločitev je povsem razumljiva, saj če bi bila, potem bi se stroški povečali za 50% ali več.

Matrica

Na žalost je matrika nastavljena na točno 5500 rubljev, za katere se naprava prodaja. Zato ni potrebno pričakovati posebne kakovosti. Senzor je najpogostejši. Njegova diagonala je 1 /2,3 palca. Ločljivost - 14 MP. Matrica temelji na CCD tehnologiji, ki je že dolgo zastarela. Treba je opozoriti, da je bila majhna ločljivost matrice naklonjena tej napravi. Zahvaljujoč temu se fotosenzitivnost in fotocelice čim bolj uresničijo. Tudi pri nizkih ISO in nizkih hitrostih zaklopa fotografije nimajo hrupa. Seveda, to velja samo za tiste posnetke, ki so narejeni v dobro osvetljenih prostorih. Takoj, ko se sonce skriva, se bodo pojavila majhna izkrivljanja.

Procesor

Kamera je dobila precej dober procesor. Za sekundo lahko obdeluje do 10 slik. Zato lahko lastniki uporabljajo svoj najljubši način fotografiranja. Njegova največja velikost je 43 fotografij. Za preprost aparat za majhne stroške je ta indikator preprosto odličen. Obstaja časovnik samosprožilec: za 2 sekundi in 12 sekund.

Sorodne publikacije