Kateri telefoni podpirajo brezžično polnjenje: pregled, specifikacije in pregledi

Trenutno je na voljo tehnologija, ki omogoča polnjenje telefonov brez uporabe kabla. Njegova prednost je, da je ta postopek hitrejši in lažji, in vam ni treba vsakič povezati pametnega telefona z omrežjem - napravo lahko enostavno postavite na vrh brezžičnega polja za polnjenje.

Za to tehnologijo obstajajo različni konkurenčni standardi. Najbolj priljubljena izmed njih je Qi, ki jo danes podpirajo podjetja, kot so Samsung, Google in Nokia. Vendar pa ga vedno več proizvajalcev začenja uporabljati v takšni ali drugačni obliki.


Kateri telefoni podpirajo brezžično polnjenje?

Nekateri modeli pametnih telefonov imajo vgrajeno funkcijo brezžičnega polnjenja (njihova ocena je prikazana spodaj). Drugi pogoni zahtevajo zamenjavo zadnjega pokrova ali ohišja. Dodatki za Qi so na voljo za določene telefone, zato jih, če jih sami priključite, preverite, ali ste izbrali združljiv model. Če posebni pokrovček brezžičnega polnjenja za vaš pametni telefon ni na voljo, lahko uporabite univerzalni adapter, ki omogoča uporabo te tehnologije tudi za starejše naprave.

Kaj morate vedeti o brezžičnem polnjenju?

Kot smo že omenili, je današnji vodilni Qi standard, ki se trenutno uporablja na večini naprav Android. Tehnologija deluje z uporabo magnetne indukcije, ki omogoča prenos energijeod platforme do baterije telefona. Standard Qi, katerega ime iz kitajskega pomeni "zrak" ali "duhovni tok energije", je nastal leta 2008 in se je začel razvijati hkrati s 206 podjetji, vključno z Microsoftom, Samsungom in Sonyjem.


Ko govorimo o tem, katere naprave podpirajo brezžično polnjenje, je treba omeniti tudi manj običajni standard PMA. Deluje tudi z magnetno indukcijo, vendar je njeno območje porazdelitve nekoliko nižje. Junija 2014 so razvijalci PMA v sodelovanju z Duracellom postavili platforme za polnjenje na nekaterih javnih mestih v Združenih državah za spodbujanje tehnologije. Če naj bi bila ta zamisel v prihodnosti izvedljiva, je možno, da bo ta standard začel uporabljati več proizvajalcev pametnih telefonov. Če govorimo o tem, kateri modeli telefonov podpirajo Qi-standardno brezžično polnjenje, bo izbira zelo velika. Tudi če vaš pametni telefon Android nima vgrajene tehnologije, lahko kupite univerzalni sprejemnik Qi, ki stane samo 15 USD. Kljub nerodni naravi vas bo pri uporabi pripomočka dodal bistvene funkcije. Naprava se pritrdi na zadnjo stran naprave, ki jo lahko nato namestite na poljubno platformo za polnjenje, ki je skladna s Qi. V zvezi z vprašanjem, kateri telefoni podpirajo Qi brezžično polnjenje, je treba omeniti, da obstaja sprejemnik za iPhone (modeli 5 5 in 6), ki prav tako dobi pozitivne povratne informacije. Njegova vrednost je približno 30 dolarjev.

Kateri telefoni podpirajoBrezžično polnjenje (seznam pripomočkov)

Tistim, ki jih zanima nova tehnologija, bo koristno izvedeti oceno naprav, ki imajo vgrajene standarde Qi. Najbolj znan model v zvezi s tem je Samsung Galaxy S6, ki je trenutno na voljo za približno 200 $. Glede na povratne informacije uporabnikov je to načeloma ena najboljših naprav Android. Tudi ta naprava je vodilna v uporabi brezžičnega polnjenja. Združljiv pametni telefon hkrati s tehnologijami Qi in PMA. Zahvaljujoč elegantnemu dizajnu, dobri delovni hitrosti in veliki 16-megapixel kamero, ta telefon na neki točki presega iPhone. Qi, ki podpira Qi, ima lep kabel za povezavo z omrežjem. Njeni robovi so med polnjenjem osvetljeni s svetlo modro barvo in ko so končani, postanejo zeleni. Med napravami, ki lahko napajajo brez žic, so naslednji:
 • Samsung Galaxy S6 Edge.
 • Samsung Galaxy Note Edge.
 • Samsung Galaxy Opomba 4.
 • Google Nexus 6.
 • Motorola Droid Turbo in drugi.
 • Drugi modeli Samsung

  Samsung Galaxy S6 Edge ne moremo prezreti, ko analiziramo, kateri telefoni Samsung podpirajo brezžično polnjenje. Ta model podpira tako Qi kot PMA hkrati. Privlačna ukrivljena oblika ohišja in priročen zaslon omogočata lastnikom, da takoj dostopajo do sporočil in drugih pomembnih podatkov, vgrajeni adapter pa ne zmanjša uporabe naprave. Če lahko sam pripomoček kupite za približno 300 USD, bo cena naprave Pad za polnjenje okoli 40 USD. Samsung Galaxy Note Edge spada tudi v to kategorijo naprav. TaPametni telefon z inovativnim ukrivljenim zaslonom ponuja zelo močno grafično zmogljivost na živahnem zaslonu. Velikost zaslona je veliko večja kot pri drugih napravah, zato je baterija hitrejša. V tem modelu je zmožnost brezžičnega polnjenja vgrajena neposredno v zadnji del telefona, vendar obstaja poseben pokrovček s podporo Qi, ki nadomešča standardni zadnji del naprave. Ta komponenta ima ceno okoli 25 dolarjev in je na voljo v dveh barvnih različicah: črni premog in snežno belo.
  Če se sprašujete, kateri telefoni podpirajo brezžično polnjenje kot celoto, lahko opazite, da ta tehnologija večinoma vpliva na pripomočke z visoko zmogljivostjo strojne opreme, pri čemer je še posebej pomembno, da jih hitro polnite. Iz tega ni presenetljivo, da je Samsung Galaxy Note 4 opremljen tudi z opisano tehnologijo. Ta pripomoček ima visoko zmogljivo večnamensko, hitro in visoko kakovostno kamero ter visoko svetlost zaslona, ​​velikosti 57 palcev. Za izvedbo brezžičnega naboja boste potrebovali poseben primer. Na voljo je za približno 30 $ in je predstavljen v dveh barvnih lestvicah. Vendar pa "Samsung" ni edini proizvajalec, ki množično uporablja to tehnologijo. Kateri telefoni drugih blagovnih znamk podpirajo brezžično polnjenje? Razmislite spodaj.

  Druge znamke

  Google Nexus 6 ima skoraj 6-palčni zaslon in je opremljen s procesorjem z visoko zmogljivostjo, zato potrebuje hitro in hitro polnjenje. Tehnologija Qi je tuvgrajen prvi, tako da ni treba kupiti dodatnega pokrova ali pokrova. Ta pripomoček je dovolj drag - približno $ 500, vendar ljubitelji cenijo njegove zmogljivosti strojne opreme s sistemom Android 5.0. Vse to nudi uporabnikom visoko stopnjo udobja. Kljub dejstvu, da posebna platforma za brezžično polnjenje ni na voljo, univerzalna komponenta popolnoma izpolnjuje svoje naloge.
  Govorimo o tem, kateri telefoni podpirajo brezžično polnjenje, ne moremo pa se dotakniti modela, kot je Motorola Droid Turbo. Ta pametni telefon z zaslonom več kot 5 palcev ima kamero z ločljivostjo 21 milijonov pik in veliko vgrajenih funkcij. Življenjska doba baterije pri aktivni uporabi je približno 9 ur, zato je vgrajena tehnologija Qi zelo uporabna. Na voljo je tudi poseben polnilnik za ta model, ki postavi telefon v pokončen položaj. To pomeni, da lahko med polnjenjem napravo še naprej uporabljate.

  Blagovna znamka Sonya

  Kot smo že omenili, so najbolj aktivno uporabljane nove tehnologije proizvajalci, kot so Samsung, Google in Sony. Kateri telefoni Sony podpirajo brezžično polnjenje? V prvi vrsti je Sony Xperia Z3 nepremočljiv pripomoček, ki se aktivno uporablja brez polnjenja in deluje do 12 ur. Zaslon je zelo svetel in zvočniki zagotavljajo glasno, elegantno akustiko. Kljub temu, da je njegova cena približno 400 USD, je naprava zelo priljubljena. Pokrov za brezžično polnjenje bo moral kupiti posebej, in stane več kot stodolarjev

  Ali lahko prilagodite svoj pametni telefon?

  Kateri telefoni podpirajo brezžično polnjenje brez vgrajene tehnologije? Če vaša naprava nima začetne podpore Qi, lahko posebej kupite in namestite adapter ter uporabite univerzalni brezžični pomnilnik. Glede na to, katero blagovno znamko pripomočka, lahko priključite adapter prek vhoda micro-USB (platforma Android) ali z zadrgo (iPhone).

  Univerzalni brezžični vmesniki za polnjenje

  Če vaš telefon ni zgoraj naveden, boste potrebovali univerzalni adapter in brezžični polnilnik. Lahko jih dobite za telefone z micro-USB vrati (kot je Android) in pristanišči z zadrgo (kot je iPhone). Na ta način lahko nadgradite in izboljšate skoraj vse naprave, ki so na voljo v prodaji. Če na primer govorite o tem, kateri telefoni Xiaomi podpirajo brezžično polnjenje, boste tako lahko brez kabla polnili celo 5 let starega modela.

  Univerzalni polnilnik

  Ko se prepričate, da vaš telefon podpira brezžično polnjenje (z uporabo vgrajene funkcionalnosti, s posebnim pokrovom ali s priključitvijo adapterja - ni pomembno), morate kupiti brezžični polnilnik.
  Trenutno je na voljo veliko takšnih naprav, ki omogočajo Qi in so na voljo v različnih velikostih, oblikah in barvah. Tako opremo lahko kupite ne samo za uporabo doma ali v pisarni, temveč tudi za avto in celo prenosno baterijo Qi. Če ste kupiliPametni telefon s podporo za brezžično polnjenje je priporočljivo izbrati posebej zasnovan pomnilnik. V nasprotnem primeru ali ste sami posodobili svoj pripomoček, iskanje univerzalne naprave ne bo delovalo.

  Sorodne publikacije