Kako dobiti pomoč v sistemu Windows 10: Štiri osnovne poti

Deseta različica operacijskega sistema Windows, tako kot katera koli druga, vsebuje referenčne materiale, s katerimi se lahko naučite uporabljati uporabo operacijskega sistema in njegovih glavnih funkcij, čeprav to ni obvezno, vendar je zaželeno študirati. Sam sistem pomoči je nekoliko drugačen od tistega, kar naj bi ga prej imenoval, to pomeni, da standardna metoda v obliki pritiska tipke F1 ne daje rezultata (ali bolje, brskalnik prikaže odgovor iskalnika na zadnjo poizvedbo, ki se ne nanaša vedno na sistem). . Vendar pa lahko pridobivanje pomoči z operacijskim sistemom Windows 10 poteka z drugimi preprostimi metodami. Do sedaj lahko štetje štirje, najmanj.


Kako dobiti pomoč v Windows 10: iskalnik

Kot je že jasno, standardna metoda, ki je bila prisotna v prejšnjih različicah sistema, ne deluje v deseti spremembi. Pravzaprav je sam razdelek za pomoč postal bolj interaktiven in ne vsebuje datotek za pomoč na trdem disku (prej uporabljene tako imenovane datoteke pomoči). To je pomanjkanje referenčnega sistema kot takega v večini uporabnikov in povzroča resne težave pri vprašanju, kako dobiti pomoč v sistemu Windows 10.
Vendar obstaja več metod. V najpreprostejšem primeru morate poiskati meni tako, da pokličete njegov meni tako, da kliknete ikono povečave, ki se nahaja spodaj levo od vrstice bližnjic, ali tako, da pokličete odsek z desnim klikom na gumb Start. V iskalnem polju morate vnesti zanimanjevprašanje je, in sam sistem bo našel najprimernejšo ujemanje za zahtevo. Vendar je to preveč splošno, saj v večini primerov informacije niso prikazane v obliki neke vrste pomoči in dostopa do ustreznih nastavitev samega sistema.


Uporaba odseka za predogled

V primeru, da mora Windows 10 prejeti tako imenovano referenco Windows 10, na bolj celovit način, na primer, če je bilo opisano, na primer, novosti ali vprašanja o uporabi ene ali druge vrste uporabite druge funkcije ali parametre.
Dostop do sistema pomoči je na voljo v standardnem meniju Start, ki izbere tako imenovano aplikacijo Trusted Windows Store, imenovano Get Started. Najdete ga na zgornji vrstici za iskanje.
Tukaj boste videli glavne odseke, ki se nanašajo na zmožnosti sistema ali najnovejše novice, povezane z njim. Če pa za prikazane zavihke, ki zanimajo uporabnika, ni nič primernega, lahko ponovno uporabite iskanje, vendar že v sami aplikaciji. Za to je na levi plošči enak gumb z ikono povečevalnega stekla, ki ga morate klikniti in vnesti poizvedbo, nato pa se v oknu prikažejo najpomembnejši rezultati. Tukaj, mimogrede, udobje dela je, da se lahko nanašajo na pregled člankov, in na video. Žal pa je ta sistem v smislu obdelave iskalnih poizvedb daleč od najboljših in v večini primerov pri ustvarjanju poizvedbe, kot je "Kako narediti nekaj in kaj?"Na vaše vprašanje ne boste prejeli odgovora.

Kako dobiti pomoč in podporo v operacijskem sistemu Windows 10 pri ustrezni storitvi?

V tem primeru se boste morali neposredno obrniti na Microsoftove vire. Kako dobiti pomoč v operacijskem sistemu Windows 10 v tej različici? Preprosto preprosto.
Za začetek morate imeti nameščeno stalno internetno povezavo. Nato v meniju »Start« uporabite razdelek »Povratne informacije sistema Windows« (ali pa ga poiščite s pomočjo iskanja), ustvarite poizvedbo (postavimo vprašanje) in nato kliknite gumb »Nadaljuj«. Po tem boste morali izbrati približno področje vprašanja (operacijski sistem, programska oprema Microsoft Corporation, itd.) In najprimernejši način za pridobitev odgovora. Po zaključku vseh teh korakov bo treba počakati le na komunikacijo upravljavca. V tem primeru, ko izpostavljate posebnosti problema, lahko z njegovo rešitvijo ali odpravo pridobite objektivne in najbolj popolne informacije.

Uporaba hitrih poizvedb

Končno, vprašanje, kako dobiti pomoč pri Windows 10, je mogoče rešiti na ravni računalniške skupnosti. Z drugimi besedami, zahtevek ne bo poslan Microsoftu, drugi uporabniki sistema pa so trenutno v omrežju.
Za dostop do menija »Start« izberite oddelek Ambulance ali ga znova poiščite prek iskalnika, po katerem, v resnici, kakšna je neprijetnost te metode, boste morali vnesti 6-mestno varnostno kodo, ki jo je družba zagotovila za nadaljevanje. Po njegovi uvedbi in bo mogoče oblikovatizahtevo Ni zelo priročno, vendar včasih zelo učinkovito. Res je, da se predlagane rešitve lahko precej razlikujejo od splošno sprejetih metod za odpravo enega ali drugega problema.

Namesto naknadne besede

Kot je jasno, je referenčni sistem novega OS v ožjem pomenu postal bolj interaktiven in se je preprosto preselil na internet. Zato standardna metoda ne deluje. Mimogrede, starejša različica Winhelp32.exe ne deluje dobro, kar se lahko še vedno uporablja v osmi različici. Zato pravijo, da imamo to, kar imamo. Na splošno lahko celo obiščete spletno mesto Microsoft, ki ima tudi nekaj gradiv, povezanih z Windows 10.

Sorodne publikacije