Kako narediti mods na "Maintrack" z API in brez

"Maincraft" je še vedno ena najbolj priljubljenih iger na svetu, razburjenje okoli njega ne izgine, in to je v veliki meri posledica dejstva, da je igra odprta. Kaj to pomeni? To pomeni, da lahko kdorkoli vzame kodo igre in jo izboljša na način, ki ga želi, in tako naredi svoj mod. Kako narediti mod na Maincraftu? To ni tako preprosto, zato boste potrebovali ta članek. V njej boste našli vse potrebne informacije o tem, kako izgleda proces ustvarjanja sprememb za to igro. Seveda to ni popoln vodnik, kako narediti mod za Maincraft. Za obravnavo tega boste morali prebrati celotne knjige in priročnike. To je kratek uvod v svet modifikacij za to igro, ki vam bo pomagal ugotoviti, v katero smer se želite premakniti.

Kje začeti?

Če sprašujete, kako narediti mod za Maincraft, morate začeti z ugotavljanjem, kakšne so vaše sposobnosti. Najprej morate imeti osnovne koncepte programiranja na splošno, in drugič, morate poznati programski jezik Java vsaj na osnovni ravni. Če nimate takšnih veščin ali nagnjenja, ne morete niti sanjati o ustvarjanju lastne mode. Veliko igralcev vidi ustvarjanje modsov kot razburljiv in zabaven proces, ki jim bo omogočil, da popolnoma izboljšajo igro, nad katero so razvijalci delali že več let. Pravzaprav je to težko in trdo delo, ker ni dovolj ene želje in želje, da bi se naučilinaredite mods na "Maincraft". Potrebujete dejansko znanje in veščine, da začnete delati na lastni spremembi. Če jih imate, lahko nadaljujete z naslednjim korakom.

Ustvarjanje modulov z uporabo API

Zato je čas, da natančno razmislite, kako narediti modove v Minecraftu. Brez modsov, igra ni videti mračna ali dolgočasna, ampak vsakdo želi nekaj pripeljati v svoj najljubši projekt. In naj bo to najlažji način s pomočjo posebnega API-ja. Kaj je to? API je nabor orodij za programiranje, ki omogoča delo v določenem okolju. Za Minecraft obstaja več različnih API-jev, kot sta Forge ali Sponge. Z njihovo pomočjo lahko hitro in učinkovito ustvarite modove, saj bo v orodjarni veliko orodij, sicer boste morali to storiti sami. Zato v tem pristopu obstajajo trdne prednosti, med katerimi je mogoče razlikovati med glavnimi, kot so enostavnost in učinkovitost, udobnost in združljivost z drugimi različicami igre (ne samo tiste, za katere je bil razvit mod), kot tudi z drugimi spremembami. Edina slaba stran je razpoložljivost nastavljenega API-ja za vsakega igralca, ki želi uporabiti vaš mod. Vendar to ni edini način, ki vam je na voljo.

Razvoj brez API

Ta postopek je veliko bolj zapleten kot ustvarjanje modulov z uporabo API-ja. V tem primeru ne uporabljate nobenega nabora orodij, temveč delajte neposredno z izvorno kodo igre. V skladu s tem morate imeti veliko globlje znanje o tem področjuprogramirate, in imate podrobno predstavo o vseh vidikih igre, ki jo boste uredili. Prednosti v tem primeru so očitne: ne potrebujete ničesar, da bi ustvarili ali zagnali modove, prav tako pa imate tudi popolno svobodo delovanja. Vendar pa obstajajo tudi številne pomanjkljivosti, saj na primer vaši moduli ne bodo združljivi z drugimi spremembami, prav tako pa ne bodo delovali tudi na drugih različicah Minecrafta, kot so tiste, ki ste jih napisali. No, seveda, najpomembnejši minus je visoka kompleksnost dela. Če pa ste dobro seznanjeni s programiranjem in je pomemben del vašega življenja, potem te težave ne bodo nove.

Kaj izbrati? Seveda je priporočljivo uporabiti API Forge, saj je to najpogostejši sklop orodij, ki je združljiv s skoraj vsem, kar je v omrežju pod temo "Minecraft". Za ljubitelje igre je bilo bolj razumljivo, lahko ugotovite primer. Kako narediti portal v "Minecraft" brez moda? Morate dolgoročno zbrati potrebne vire, jih združiti v pravilnem vrstnem redu, slediti zaporedju dejanj in tako naprej. In z modi? Samo izberite in namestite. Prednosti API-ja so v tem primeru očitne.

Sorodne publikacije