Grafična kartica GT 430: funkcije, primerjave z analogi in pregledi

V 400. seriji grafičnih pospeševalnikov NVidia je grafična kartica GT 430 pripadala začetniški igralniški rešitvi, katere značilnosti so precej skromne, vendar vam omogočajo, da zaženete večino moderne programske opreme z nizkimi parametri. Ta adapter se najbolj optimalno uporablja kot del multimedijskega centra. V tem primeru bodo njeni parametri več kot zadostni za normalno in stabilno delovanje takšnega računalniškega sistema.

Pozicioniranje

Kot smo že omenili, je grafična kartica NVIDIA GT 430 pripadala ekonomiji igralnih video pospeševalnikov, kar je značilno za podoben položaj. Večina sodobnih igrač na tem adapterju bo v najnižji kakovosti. Spet je resolucija 1280 x 1024 sedaj popolnoma in popolnoma zastarela, vendar ni potrebno pričakovati, da bodo proračunski grafični pospeševalniki večji. Še ena mogoča aplikacija so multimedijski centri, ki so specializirani za predvajanje avdio posnetkov in video datotek. Ta adapter lahko uporabite tudi v primeru okvare integrirane grafične kartice. V slednjem primeru je učinkovitost računalniškega sistema, čeprav nekoliko, vendar še vedno raste.

Oblikovanje

Privzeta grafična rešitev za vstopni nivo je GT 430. Značilnosti njegove standardne zasnove kažejo, da ima dolžino 57 palcev in širino 27 palcev. Prav tako je treba upoštevati, kaj je potrebnotakoj odprite 2 razširitvene reže. Toplotni paket je 49 vatov, kar teoriji omogoča, da računajo na sistem pasivnega odvajanja toplote, vendar proizvajalec sam po sebi privzeto zagotavlja produkt aktivnega hlajenja sistema, ki temelji na dokaj močnem hladilniku. Kot rezultat, čakanje na brezšumno delo iz tega pospeševalnika ni potrebno. Na eni strani plošče je PCI-E priključek različice 2.0. Z njegovo pomočjo je rešitev nameščena v režo na matični plošči. Privzeto je kovinska plošča tega izdelka opremljena s tremi vrati: VGA (analogni, do sedaj zastareli in praktično neuporabljeni v praksi), DVI in celo HDMI (oba digitalna, druga je bila razširjena).

Paket

Zelo, zelo skromen seznam pošiljk se lahko pohvali z grafično kartico GT 430. Značilnosti označujejo njeno proračunsko pripadnost. Praviloma je vsebovala samo najpomembnejšo stvar:
 • Video kartica.
 • Vozite z vozniki, aplikacijsko programsko opremo in elektronsko dokumentacijo.
 • Kratka navodila za uporabo.
 • Podjetje prejme garancijo proizvajalca.
 • Zelo redko se ta seznam dopolni z drugim CD-jem, na katerem je bila zabeležena igrača. Toda to je bila že ekskluzivna dostava, ki je ni bila tako pogosto izpolnjena.

  Specifikacije polprevodniškega čipa

  Grafični čip GF108 je temeljil na grafični kartici NVidia GT 430. Značilnosti tega procesorja so pokazale, da je bil izdelan v skladu s pravilitoleranca 40nm, sestavljena iz 585 tranzistorjev, njena površina je bila 114 mm 2. Njegova taktna frekvenca je bila 700 MHz. Med drugimi parametri te rešitve je treba opozoriti na prisotnost 96 tokovnih procesorjev, ki so delovali pri povečani frekvenci 1400 MHz, 32 TMU modulov in le 4 rasterske module.

  Pomnilnik

  Glavna količina RAM-a za GeForce GT 430-1Gb. Značilnosti grafične kartice kažejo, da je najbolj optimalna v tem primeru uporaba čipov standard GDDR3. Njihova dejanska frekvenca je 1800 MHz. Vodilo za povezavo video zagona je 128 bitov, pasovna širina pomnilniškega podsistema pa 288 Gb /s. Seveda pa za danes takšne značilnosti nikogar ne presenečajo, nekatere integrirane grafične kartice pa so izboljšale specifikacije. Vendar ne pozabite, da je bil značaj tega članka uveden leta 2011 in v tistem času so bili njegovi parametri bolj pomembni in so GT430 omogočili, da je obravnaval večino nalog začetne in celo srednje ravni.

  Komunikacije

  Značilnosti grafične kartice GeForce GT 430 iz položaja komunikacijskih vrat so bile naslednje:
 • Danes je VGA, ki je obdelala prikaz signala monitorja v analogni obliki.
 • Ta grafična kartica ima tudi vrata DVI. V tem primeru so bile informacije prikazane v digitalni obliki.
 • V tem primeru je še en digitalni priključek HDMI.
 • Za povezavo z uporabo DisplayPort morate uporabiti adapter. Ista stvarvmesnik je nameščen v razširitveno režo PCI E
  .

  Poraba energije. Toplotne značilnosti

  Toplotni paket za GT 430 je bil nameščen na ravni 49 W. Njegove specifikacije so pokazale, da ni potreboval nobenega dodatnega napajanja. Največja moč za PCI E vrata je 75 W, zato je bil junak tega članka omejen le na dejstvo, da je bil prejet preko takšne razširitvene reže. Najvišja temperatura za to raztopino je 98 stopinj Celzija. V običajnem načinu in v kombinaciji z aktivnim hladilnim sistemom se ta pospeševalnik segreje do 70-75 stopinj. Po razpršitvi so se te vrednosti v povprečju povečale za 5 stopinj.

  Rezultati v sintetiki

  Zelo skromni rezultati kažejo na sintetične teste te grafične kartice. In v tem ni nič presenetljivega, ker so parametri te odločitve res zelo in zelo skromni. V osnovni različici te grafične kartice v sintetičnem testnem paketu 3DMark11 pokliče 1025 točk. Toda nekateri proizvajalci so prodali napredne spremembe tega pospeševalnika. Kot primer lahko prikažete Palit GT 430. Značilnosti tega pospeševalnika so pokazale prisotnost standardnega pomnilnika GDDR5 z nominalno frekvenco 3200 MHz. To je omogočilo povečanje rezultata na 1042 točk ali 16 odstotkov v nominalnem načinu. Če je ta adapter razpršen, potem je lahko povečal rezultat na 1310 točk ali 28 odstotkov.

  Igre

  Neposredni konkurenti obravnavane grafične rešitve so bili GT240 podjetja NVidia(predstavnik te cenovne kategorije prejšnje generacije) in HD 4670 podjetja AMD. Volumen video pufra v njih, kot v GT 430 1Gb. Specifikacije so pokazale, da je bil uporabljen isti tip čipa GDDR3. Testno stojalo je temeljilo na čipu i7 modela Intel 965EE s frekvenco 32 GHz. Matična plošča je bila zasnovana na čipu X58, količina RAM-a pa je bila 6 GB (3 moduli za 2 GB). Zadnja okoliščina je omogočila uporabo 3-kanalnega načina RAM-a, kar je povečalo produktivnost računalnika. Preizkusi so bili izvedeni v načinu 1280 x 1024 in z nizko kakovostnimi slikami. V igri Just Cause 2 so bili doseženi naslednji rezultati:
 • HD 4670 - 24-37.
 • GT 430 - 22-34.
 • GT 240 - 20-31.
 • Stabilna in udobna raven igralnosti v tem primeru ne zagotavlja nobene od preizkušenih odločitev. Izboljšana arhitektura z odločitvijo AMD vam omogoča, da obidete vse svoje konkurente. Med NVidijinimi rešitvami novejši pospeševalnik seveda obide predstavnike prejšnje generacije. Kardinal sprememba v umestitvi v igri kriza 2. V tem primeru, naslednji fps:
 • GT 240 - 26-34.
 • GT 430 - 25-32.
 • HD 4670 - 20-26.
 • Ta igra je optimizirana za izdelke NVidia, zaradi česar pospeševalniki obidejo konkurenčne rešitve. Prav tako je treba omeniti, da GT240 zmanjka, čeprav nekoliko, GT 430. To je najverjetneje posledica voznikov, ki so "oster" pod 200-series video kartice.

  Pospeševanje

  Potencial razpršitve se lahko zelo razlikuje pri vsaki GeForce GT 430. Značilnosti, ki bi jih lahko bistveno razlikovali, je eden od teh dejavnikov močno vplival na možnost overclockingapospeševalnik Osnovna modifikacija grafične kartice je bila v naslednjem načinu:
 • Chip - 700 MHz.
 • Frekvenca shadernih enot je 1400 MHz.
 • Pomnilnik GDDR3 je 1800 MHz.
 • Pri tej izvedbi je GT430 v praksi dovolil, da se zanaša na doseganje naslednjih vrednosti:
 • Chip - 825 MHz (+ 18%).
 • Frekvenca shader modulov je 1650 MHz (+ 18%).
 • Pomnilnik GDDR3 je 2080 MHz (+ 16%).
 • ​​Če je bil grafični pospeševalnik opcijsko opremljen z GDDR5 pomnilnikom, je mogoče dobiti naslednje rezultate:
 • GPU - od 700MHz v običajnem načinu do 885MHz (+ 26%).
 • Pogostost shaderskih procesnih enot od 1400 MHz do 1770 MHz (+ 26%).
 • Pomnilnik od 3200MHz do 3940MHz (+ 23%).
 • Povzamemo lahko, da je uporaba hitrejšega pomnilnika omogočila bistveno izboljšanje pospeševalnega potenciala grafičnega podsistema. Toda stroški takšnih izdelkov so bili bistveno višji, ugotovljeno je bilo, da so v prodaji veliko manj pogosto, zato so namesto njih praviloma kupili GT 440. V slednjem primeru so bili stroški primerljivi, produktivnost pa je bila boljša.

  Stroški

  Na samem začetku prodaje v letu 2011 je bila NVidia GeForce GT 430 ocenjena na 90-100 USD, katere značilnosti so bile popolnoma skladne s cenami. Zdaj, po šestih letih, je ta naprava popolnoma zastarela in je izgubila svoj pomen. Vsaj kot igralni izdelek. Vendar pa je zelo primeren kot adapter za multimedijski računalniški center ali pisarniški računalnik. V uporabljenem stanju lahko to rešitev kupite za 25-30 dolarjev. V novem ne boste več kupovali.

  Perspektive obravnavanega adapterja

  \ tKarkoli je že bilo, se NVidia GeForce GT 430 trenutno šteje za zastareli pospeševalnik, njegove specifikacije pa presegajo to potrditev. Njegova zmogljivost in zmogljivost se praktično ne razlikujejo od integrirane grafične kartice. V tem primeru so slednje vključene v privzeti del procesorskega dela osebnega računalnika in njihov nakup ni potreben. Toda tak diskretni adapter bo zdaj stalo vsaj 25 dolarjev. Zato je možno kupiti takšen pospeševalnik samo v primeru preloma integrirane grafične kartice v multimedijskem računalniškem centru ali pisarniškem računalniku. V tem primeru lahko s pomočjo minimalnih naložb obnovite pokvarjen računalnik. V vseh drugih primerih je najbolje, da se ustavite bodisi na vgrajeni grafični kartici bodisi prijavite določeno količino in povečate učinkovitost grafičnega podsistema z nakupom naprednejšega vmesnika.

  Ocene

  Učinkovitost in energetska učinkovitost sta sinonimi, ki ju GeForce GT 430 ne more bolje opisati. Značilnosti tega adapterja kažejo na sprejemljivo zmogljivost, vendar poraba energije tega adapterja ne presega 49 vatov. Tako lastniki tega pospeševalnika označujejo svoje preglede. Tudi, da svoje prednosti je mogoče pripisati odlično komunikacijo, ki ni samo DisplayPort. Ampak, če potrebujete takšna vrata, potem lahko uporabite adapter. Poleg tega nekateri ugledni proizvajalci računalniške tehnologije včasih vključujejo tudi dostavo takih pospeševalnikov. Prav tako prednosti tega modela adapterjamogoče pripisati stroške, ki v letu 2011 ni presegel 100 $. Zdaj, kot je lahko uganiti, da postane lastnik take grafične naprave lahko za 25-30 dolarjev v uporabljenem stanju. V novi državi taki pospeševalniki niso več v prodaji: že dolgo so bili odstranjeni iz proizvodnje, njihove zaloge pa so bile že dolgo razprodane. Minus v obravnavani grafični kartici je v bistvu samo eden - je, da zavzema dve razširitvene reže. S takimi značilnostmi so razvijalci lahko le v eno režo razširili sistemsko enoto osebnega računalnika.

  Sklepna ugotovitev

  V času lansiranja je bil pospeševalnik iger na srečo vstopne ravni GT 430. Značilnosti te rešitve so takrat omogočale uvedbo vseh igrač ali grafičnih paketov. Pri tem je treba upoštevati le nizko kakovost izhodne slike. Ta adapter je zdaj zastarel. Zato so njegove zmogljivosti le nekoliko boljše od integriranih pospeševalnikov. Zato nakup takega diskretnega izdelka pri izdelavi novega računalniškega sistema nima nobenega smisla. Toda ko popravite kateri koli pisarniški računalnik, je nakup takega adapterja povsem upravičen v primeru okvare integrirane grafične kartice. V tem primeru lahko obnovite delovanje računalniškega sistema tako, da zmanjšate stroške.

  Sorodne publikacije