Napredne aplikacije: vodniki za napredovanje, nasveti in skrivnosti

Če želite vedeti, kako spodbujati program, mora biti vsak odgovorni razvijalec, ki želi, da njegov program avtorja postane priljubljen in povpraševalec. Na več načinov uspeh izdaje določa dejstvo, da se veliko ljudi odloči za prenos novosti na svojo prenosno napravo in lahko razširite občinstvo, če program spodbujate na najbolj učinkovit in odgovoren način. Vsak razvijalec si prizadeva, da bi bilo njegovo ustvarjanje uvrščeno na prvo mesto v trgovini aplikacij Google App Store. Opozoriti je treba, da se pojavljajo na prvih točkah v iskalnik razvrstitev programa je veliko bolj pogosto, ki jih uporabniki kot katera koli druga.

Iz vsega, kar se začne

Pri oblikovanju strategije promocije mobilnih aplikacij morate najprej upoštevati prototip. Že na tej stopnji je pomembno, da se spomnite trženjskih funkcij. Projekt naj bi že od vsega začetka dopolnjeval tržne funkcije, s katerimi bo končni izdelek komercialno produktiven in donosen za lastnika.


Za vsako uporabo je ena od najpomembnejših stopenj neposredna izpustitev. Preden lahko nadaljujete z njim, morate določiti, katero ciljno občinstvo. To bo pomagalo oceniti začetno priljubljenost razvoja v prvih dneh po izdaji. Da bi bilo to obdobje najboljši kazalnik, je pametno vnaprej pripraviti promocijo izdelka, ga optimizirati in izbrati mesta, prek katerih se bo sistem premaknil. Za velikePrijave se priporočajo tudi za organizacijo predstavitve prek medijev. Praviloma se izdajo v obliki sporočila za javnost. Drug pomemben vidik je marketinška kampanja.

Pozornost do podrobnosti

Uspeh razvoja in promocije programa je v veliki meri odvisen od tega, kako bo izdelek predstavljen širši javnosti. Dan objave - trenutek, ko se začne osnovni sklop dela za promocijo projekta. Naloga razvijalca - za doseganje najvišjih položajev na seznamu izdajanja ciljnih zahtevkov. Če želite to narediti, morate hitro zagotoviti pretok pozitivnih povratnih informacij, medtem ko sprejemate ukrepe za povečanje prenosa izdelka.


Za promocijo programa na internetu je uspelo porabiti minimalne stroške, zato je treba izbrati ustrezen projekt za ikono projekta. Naloga razvijalca - zbrati spektakularne posnetke zaslona in uspešno predstaviti opis izdelka. Uporabiti morate ključne besede ali pa ne, saj tudi najbolj uporabne aplikacije uporabnikov ne bodo videli. Naslednja faza je oblikovanje analitičnih kod, oblikovanje ciljev oglaševalske kampanje in povezava tematskih funkcionalnih pisarn. Naloga razvijalca je prepoznati publiko za ponovno trženje. Po tem se začnejo interakcije z novinarji. Naloga lastnika projekta je premišljevanje tržnega napredovanja, tako da lahko mediji čim bolj in bolj pozitivno napišejo novost. Bolj učinkovita je, več prenosov bo na voljo v prvih nekaj dneh po izdaji programa.

Oglaševanje mora biti dobro

Za spodbujanjeAplikacije za Android so uspešno zagnale oglaševalsko akcijo. Njena ustanovitev, ki zahteva velike finančne naložbe, postane osnovni oglaševalski kanal, vendar ne pozabite na ponovno trženje. Običajna oseba vidi oglase na prenosni napravi, preko katere gredo na spletne strani. Oglaševanje je prikazano na številnih spletnih mestih, iskalnikih, družabnih omrežjih in drugih že nameščenih programih. Strokovnjaki opozarjajo, da oglasi večinoma vidijo potencialnega uporabnika novega izdelka, ki ga nekoliko zanima novost. Res je, da se to zgodi le, če je oglaševalci odgovorni za določitev parametrov ciljnega občinstva za prikazovanje informacij o svojem razvoju.
Ob ustanovitvi primarnega podjetja se ne bi smelo ublažiti z uporabo storitev promocije aplikacij. Začetne rezultate je treba temeljito analizirati, da bi preprečili uspeh promocijskih orodij. Oglaševanje projekta najprej - to je običajno testni način. Po kratkem obdobju zbiranja podatkov se podatki zmanjšajo na eno samo tabelo in določijo optimalne stopnje, ki jih je treba uporabiti, katere ciljne skupine in na kakšnih merilih se jih lahko najbolj učinkovito določi. Poleg tega, glede na rezultate predhodnega testiranja, postane jasno, katera oglaševalska sporočila dajejo največjo možno povratno informacijo. Strokovnjaki za trženje ugotavljajo, da v zadnjih letih vedno pogosteje potencialni kupci kot tudi tisti, ki iščejo uporabne informacije, uporabljajo prenosne naprave. Mobilepromet postane eden najpomembnejših kanalov za sprejem uporabnikov, hkrati pa tudi komercialna korist izdelka. V zadnjih letih se je trženje pojavilo v ločeni smeri mobilnega oglaševanja. To so akcije, ki so posebej oblikovane za promocijo projektov in izdelkov za prenosne naprave.

Aktualnost vprašanja

Ustvarjanje in promocija aplikacij v našem času - obetavna in donosna sfera informacijskih tehnologij. Strokovnjaki menijo, da se prenosne naprave, ki omogočajo dostop do internetnih prostorov, spremenijo v enega glavnih komunikacijskih kanalov. Razpoložljivost mobilnih virov za vsako podjetje je pomemben vidik poteka dela, ustvarjanje lastne aplikacije pa postane konkurenčna prednost vsakega podjetja, ki želi razširiti svoje stranke. Oglaševati je treba programe, kot tudi vse druge produkte, vire, saj je naraven način za doseganje večjega števila prenosov skoraj nerealen. Poleg tega je zelo težko dobiti številne aktivne uporabnike brez spodbujanja njihovega razvoja. Še posebej pomembno vlogo oglaševanja v začetni fazi dela. Razvoj in promocija mobilnih aplikacij - področje specializiranih podjetij, ki so "pojedla psa" o niansah mobilnega prometa. Primarna naloga dela je tehnična revizija projekta, nato - izdelava strategije promocije. Treba je ugotoviti težave, v kakšnih pogledih je treba optimizirati delo programa, kako prilagoditi arhitekturo projekta, poenostaviti vmesnik in narediti uporabo na splošno bolj učinkovitolažje. V okviru napredka je potrebno izdelati tehnično stavbo za programerje, v kateri bodo zapisane vse pomanjkljivosti končnega izdelka in določeni načini nadzora nad popravljanjem napak. Po zaključku razvoja res kakovostnega izdelka je treba izbrati ustrezne kanale promocije. Obstaja več javno dostopnih plačljivih in brezplačnih analitičnih, oglaševalskih sistemov. Izbira specifičnega je nujna, s poudarkom na značilnostih projekta.

Cilji in cilji

Primeri promocije mobilnih aplikacij so oblikovani tako, da se izdelek pojavi na najvišjih položajih pri ključnih poizvedbah. Ob istem času, naloga strokovnjakov za trženje - za povečanje števila prenosov projekta, zatekanje k različnih kanalov. Dosežene kazalnike je treba fiksirati in stabilizirati. Naloge promocije - Povečajte notranjo pretvorbo. Da bi uspeli, morate predstaviti notranji sistem razvrščanja v Apple App Store in Google. Seveda specifični algoritmi podjetja ne razkrivajo, vendar je bilo mogoče opredeliti več dejavnikov, ki določajo uspeh promocije. Višja kot je projekt na seznamu aplikacij, bolj pogosto je nastavljen, višje so uporabniške ocene. Sistem sledi številu komentarjev za projekt, upošteva, kako pogosto uporabnik zažene določeno aplikacijo in koliko je število odstranitev iz naprav. Upoštevana je tudi dinamika sprememb števila prenosov.
Sodobne metode spodbujanja stroškov, ki so vredni Eden od načinov za spodbujanje aplikacij - plačiloprenesete Ta metoda ni jasna vsem, drugi pa dvomijo v dejstvo, da bo prinesla dostojne rezultate. Ta pristop se imenuje motiviran promet. Njegova ideja je, da programer plača uporabnikom, ki namestijo svoj izdelek. To se nadaljuje, dokler se razvoj ne pojavi med najboljšimi predlogi iskalnikov za določeno poizvedbo, dokler se ne vzpostavi na tem spletnem mestu. Hkrati lahko distributer plača ljudem, ki pozitivno ocenjujejo projekt in mu dajo dobre ocene. Prav tako vam omogoča, da povečate priljubljenost razvoja in izboljšate stopnje izdajanja med iskanjem. Ko se lahko varno držite najvišjih položajev, lahko zavrnete motiviran promet, saj bo uporabnik že prišel, in več kot plačan, promet pa bo postal bolj kakovosten.

In ali potrebujem oglas? Drugim se zdi, da je promocija Android aplikacij, promocija izdelkov za Apple App Store izguba časa in denarja. Vendar pa resnične raziskave kažejo, da približno 80% vseh izdelkov, predstavljenih na seznamu aplikacij za jabolka, na splošno nikoli ne namestijo pravi uporabniki na prenosne naprave. Toda uspešni razvijalci vsako leto postajajo vse bolj resni dobički. Seveda je pretežni delež delež različnih iger. Strokovnjaki menijo, da bo ta trg aktivno razvijati še eno leto. Dobro prodan program je prava sanja modernega razvijalca. Dokazano je dejstvo, da je to izvedljivonekateri projekti pred nekaj leti - njihovi milijoni so namestili uporabniki po vsem svetu, kloni teh iger pa so danes povpraševanja, čeprav so bili začetni projekti že odstranjeni. Ne glede na mavrične sanje in upanje, promocija Android aplikacij in izdelkov preko Apple Spot ni za vsakogar. Vsak avtor je precej strah, da bo njegov izdelek med istimi 80% slabe sreče - in to popolno strah. Čas je, da nihče ne želi zmanjšati tveganja za neuspeh, čas je, da se spomnimo tega razmerja med 20 in 80%, le da se zavedamo vseh nevarnosti in si prizadevamo, da bi se jim izognili, vnesemo 20% srečnih. , ne smemo računati na srečo: vse je odvisno od nje izračuni, promociji, strategiji, načrtovanju in odgovornosti za uresničitev načrtovanega, sprejeta je govoriti o agresivnem napredovanju, pasivnih in zmernih programih, izbira v korist določenega pa se osredotoča na značilnosti projekta

Pasivni načrt

, če je izdelek namenjen za dokaj majhen oglas, tako motivirane naprave kot tudi PR so neučinkoviti in niso primerni za trenutne namene. Trajanje oglaševanja je redko daljše od enega meseca. Stroški programa bodo majhni, cena na uporabnika pa bo v primerjavi z drugimi možnostmi večja.

Zmerni pristop

Ta strategija promocije je trenutno ena izmed najbolj aktivno uporabljenih razvijalcev. Običajno se uporablja vprimeru specializiranega projekta. Pogosto se tisti, ki delajo na projektih prodaje vstopnic, spodbujajo mobilne igre ali komunicirajo prek prenosnih naprav, zatekajo k temu pristopu. Da bi bila aplikacija uspešna, je treba doseči visoko pozicijo v aplikacijski shrambi določenega operacijskega sistema. Spomniti se moramo močne konkurence na trgu. Če so ocene nizke, izdelek nikoli ne bo pritegnil pozornosti ciljnega občinstva, preprosto ga ne bo videl nihče. Da bi bila promocija učinkovita, morate najprej analizirati ciljno publiko in oblikovati njeno jedro, izračunati povprečni dohodek enega udeleženca. Naloga spodbuja kadrovsko oskrbo - organski promet. Pri razvijanju primerov za promocijo programa je treba upoštevati poti, ki so učinkovite v pasivnem primeru - vse bodo potrebne tudi za zmerno strategijo. Prav tako boste morali uporabiti motiviran promet, torej plačati uporabnikom za namestitev programa. Relativno malo uporablja programska orodja za odnose z javnostmi. Običajno se informacije o novosti objavljajo v velikih skupnostih, pregledi njegovega dela pa - v tematskih skupinah. Trajanje promocijskega programa je tri tedne. Vrednost enega uporabnika je povprečna.

Agresivni pristop

Takšno napredovanje aplikacij v praksi se dogaja precej pogosto, saj zagotavlja najbolj izrazit rezultat v kratkem časovnem intervalu. Običajno velika podjetja, pa tudi podjetja, ki se ukvarjajo z objavo različnih programov, uporabljajo agresiven sistem. Nekajsistem je učinkovit in koristen za medije. Glavna zamisel pristopa je, da bi čim bolj učinkovito uporabili vse možne kanale za poročanje informacij o novosti potencialnemu občinstvu. O novem produktu je treba najširše dele prebivalstva obveščati - potem je zagotovljeno, da bo prišlo do tistih, ki projekta ne bodo prezrli. Posebnost promocije te aplikacije je v obsežnem organskem prometu. Za projekt bo nizka cena enega kontekstualnega uporabnika neločljivo povezana. Agresivna tržna kampanja traja največ dva tedna.

Kaj imamo?

Določitev, kateri sistem za spodbujanje programa v določenem primeru bo optimalen, je treba spomniti na proračunske omejitve. Kot veste iz statične vsebine, v naši državi, povprečni razvijalec iger za prenosne naprave načrtuje vlagati v promocijo android-programov ne več kot 17 $ na uporabnika za pametne telefone Apple, zgornja meja je višja za 10 centov, za tablice istega podjetja pa tri dolarje. Povečanje notranje aktivnosti zahteva določen znesek, izračunan kot kazalnik, odvisno od vrste platforme, za katero je bil projekt zasnovan, in optimalnega števila uporabnikov. Ponavadi ni več kot sedem tisoč dolarjev. Če bi se odločili za zmerno strategijo, bi morali biti pripravljeni na vdovo z visokimi stroški. Če želite hitro pripeljati izdelek na vrh, bodo vodilne linije bonitetne ocene morale vlagati v oglaševalsko kampanjo, ki znaša več kot 15 tisoč ameriških dolarjev. Navedena cena je en mesec.

Ali lahko prihranite?

OmenjenoZgornje številke lahko sprožijo napad panike na nekatere. Dejansko, daleč od vsakega razvijalca potencialno perspektivnega programa ni toliko kot petnajst, ampak celo sedem tisoč dolarjev. Takšne naložbe v promocijo aplikacij so pogostejše za velika podjetja z dobrimi proračuni. Kaj lahko pričakujejo razvijalci indie iger in majhne aplikacije? Je to edina možnost, da so med istimi 80%, katerih izdelki niso nikogar in se nikoli ne namesti na svojo opremo?
Dejansko vse ni tako brezupno. Obstaja več načinov, kako prihraniti denar za promocijo projekta. Klasična različica vključuje sodelovanje med razvijalci in podjetjem, ki promovira aplikacijo. Če ni denarja za plačilo njegovih storitev, se lahko poskusite obrniti na zasebne strokovnjake. Področje svobodnih poklicev se v zadnjih letih zelo aktivno razvija. Če ste odgovorni za pobiranje izvajalca ali skupine, ki bo delala na aplikaciji, lahko svoj proračun zmanjšate večkrat, ne da bi pri tem izgubili kakovost.

Sorodne publikacije