Avto Ford Cooga: povratne informacije, specifikacije in značilnosti lastnika

"Ford" je zelo priljubljen v Rusiji. Kar je vredno le "Focus". Ampak danes bomo govorili o crossoverju blagovne znamke, in sicer "Kuga". Ta terenski avtomobil je bil prvič predstavljen na razstavi v Frankfurtu leta 2007. Serijsko ta avtomobil je izdan od leta 2008 in do danes. Kaj je Ford Coogh? Pregledi lastnikov, vse slabosti in prednosti - še v našem članku.

Videz

Oblika avtomobila je zelo podobna "Focusu" druge generacije - neke vrste "hatchback-overgrowth". Da, ti stroji so zgrajeni na skupnih platformah. Ampak "Kuga" izgleda zelo dostojno: ogromni liti diski, masivni loki in hiter videz žarometov. Nazadnje, mimogrede, ne motite. Kot je navedeno s pregledi, je Ford Cooga opremljen z dobrim ksenonom - ne zahteva nobenih popravkov. Kakovost slikanja - na ravni "Mondeo" in isto "Focus". Od časa do časa kovina ne bo rjaven. Korozija se pojavi samo, če je lak v nesreči popolnoma ločen od kovine.
Avto je bil izdan leta 2008, zdaj pa je njegov videz znatno zastarel. Če želite zapustiti tok na takšnem avtomobilu ne bo delovalo - v vsakem primeru, tako rekoč ocene. Ford Kuga je prikrajšan za agresivne oblike. V večji meri je to družinski SUV.

Mere, zračnost

"Kuga" je prvi kompaktni crossover podjetja Ford. Dolžina terenca je 444 metrov, širina 184 metrov, višina pa 167 metrov. Med pozitivnimi lastnostmi avtomobilaFord Cooga, ocenjuje visok očistek. Na standardnih kolesih je varnostna razdalja 19 centimetrov. Dovolj je, da se brez strahu premaknete na zasnežene ceste in lahka neprehodnost. Susy je kratka, kot medosna razdalja.

Salon «Ford Kugi»

Notranjost je izdelana v korporativnem slogu znamke. Na sprednji strani crossover-a je majhen zaslon, ki prikazuje informacije iz vzvratnih kamer. Spodaj je kasetofon s sijajnim vložkom. Ista obdelava je tudi na dnu plošče. Kot je navedeno v pregledih, je Ford Cooge zelo strah notranjih prask. Briljantna plastika je zelo hitro prekrita z mrežo.
V razkošnem oknu je kolo prevlečeno z usnjem in ogrevano. Kot je za plastiko, so včasih škripanje. Ampak so minimalne in se jih lahko navadite - pravijo povratne informacije lastnikov Forda Kuga 2.5. Vse slabosti so končane. Glasba na osmih stolpcih zveni kvalitativno, prostor znotraj je dovolj za pet ljudi. Voznikov stol je nastavljiv po dolžini in višini. Bardachek spredaj je dvojnik, ki je zelo prijeten. Povsod so niše in žepi za malenkosti.

Stojalo

Prostornina prtljažnika v različici s petimi sedeži je 400 litrov. Na voljo je tudi na zadnjih naslonjalih zadnjih sedežev. Tako lahko uporabno prostornino povečate na 1405 litrov.
Med koristmi pregleda so široka luknja in možnost, da se po podlogi doseže enako nadstropje.

Tehnične značilnosti

V pregledu je navedeno, da je voziloje opremljen z daleč ne "rastlinskimi" motorji. V osnovni konfiguraciji je na voljo 2-litrski dizelski motor. Njegova največja moč je 140 konjskih moči. Pospešek do sto traja približno deset sekund. Motor je opremljen z robotskim menjalnikom.

V dražjih različicah je bencinski motor na voljo za 150 sil. Delovna prostornina te enote je 25 litrov. Pospešek na stotine - 82 sekund na mehaniki. Tudi stroj je na voljo v šestih korakih. Z njim se "Kuga" pospeši na stotine v 88 sekundah. Maksimalna hitrost je 205 kilometrov na uro. Ali obstajajo težave z motorji? Zelo malo jih je. Med najpogostejšimi pregledi so razčlenitev termostata. Nastane v približno 50 - 70 tisoč kilometrih. Posledično začne tekočina krožiti samo v "majhnem" krogu. Problem je rešen z namestitvijo novega termostata, ki stane 35 tisoč rubljev.
Kako se obnašate na avtomatu Ford Kuga 2.5? Mnenja lastnikov pravijo, da je škatla precej zanesljiva. Da bi avtomatska škatla trajala dlje, v zamaških po 20 sekundah, je kontrolno točko v "nevtralnem" položaju. Kar zadeva storitve, zahteva samo zamenjavo olja vsakih 50 tisoč kilometrov. Lastniki pravijo, da je poleg ATP tekočine potrebno spremeniti in filtrirati v škatli. Le tako lahko zagotovimo dolgotrajno delovanje stroja Ford Kugy. Mnenja pozitivno označujejo in mehanika. Sklopka "hodi" več kot 120 tisoč kilometrov, olje pa je poplavljeno celo življenje. Vendar pa lastniki svetujejo, da ga spremenite enkrat v 90 tisoč, saj v daljšem časovnem obdobjuČipi se naberejo.

Poraba goriva

Najbolj ekonomičen dizelski motor v zvezi s tem. Za sto v mešanem ciklu porabi sedem litrov. Kaj pa Ford Cooge bencinski SUV (150 KM)? Motor je zelo neprijeten. V mestu je strošek stroja približno 14 litrov. Na poti manj kot 85 ni mogoče dobiti. Mimogrede, računalnik prikazuje stroške z veliko natančnostjo.

Runner

Kot smo že povedali, ima "Kuga" veliko skupnih delov z "Focusom". In vzmetenje ni bila izjema. Torej, spredaj tukaj je "MacPherson" z pomladi stojala, in za njim - multi-nadstropje prsih. Krmiljenje z električnim ojačevalnikom. Voznik lahko samostojno prilagodi moč krmiljenja z računalnika na vozilu. Zavorni sistem - disk, na vseh kolesih.
Kaj pravijo na vzmetenja SUV "Ford Coog 2.5" lastnika povratne informacije? Med minuse vredno dragih popravil. Pridevniki (in to so seibenbloki) se pogosto spreminjajo v zbirki - veliko podrobnosti o neporušitvenem. Do 70 tisoč kilometrov pride do neprimernosti stojala stabilizatorja prečne stabilnosti. Stroški popravil ob upoštevanju del in rezervnih delov - 45 USD. Tudi pred vožnjo nosite prednje blazinice. Vendar jih je treba pravilno spremeniti, sicer bo nosilec na zaponki dala značilen zvok. Do 90 tisoč lahko razbije žago SHRUS. Cena prvotne "gume" - 5 tisoč rubljev. V teku na 85 - 100 tisoč onemogoči vzmetenje sedla. Vendar se spreminjajo v vzvodu.

Gladka smer

Na žalost vzmetenje ne ustreza gladkosti premika. V velikih luknjah lahko preluknjamo vzmetenje. Da bi dobili vsaj nekaj udobja, lastniki nastavite 16-palčni gume z večjo gostoto. Na cesti se avto obnaša normalno.
Toda to je do 100 kilometrov na uro. Po strditvi se začne. Zaradi visokega težišča se SUV močno obrne. nekateri "obravnavajo" ta problem z namestitvijo bolj togih blažilnikov. Toda v tem primeru bo prekinitev popolnoma zaprta.

Prehodnost

Kar zadeva celoten pogon, se uresničuje prek elektronske sklopke "Khaldeks".
Povleci po oseh se porazdeli v razmerju 50 do 50 ". To vam omogoča, da pridete do zasneženega dvorišča in vozite skozi vlažen premaz v gozdu. Toda ta sistem ima minus - brez blokiranja. Cesta torej ne govori jezika.

Poglejmo

. Tako smo ugotovili, da gre za crosover Ford Cougar. To je eden najhitrejših avtomobilov v svojem razredu. Toda medtem ko prihodnji lastnik čaka veliko težav - od visoke porabe goriva in konča z visokimi stroški servisiranja vzmetenja. Ta avtomobil bo po vsebini poceni. Pri nakupu avtomobila "izven roke" je pomembno preveriti celovitost ne le telesa, ampak tudi sestavnega dela. Čistilke med menjavo prestav in načine samodejnega prenosa je treba izključiti. Če suspenzija rushes, stroški popravila očitno ni prijeten - je bolje, da se vzdržijo takšnih primerih. Kot je za nove avtomobile, jih je mogoče kupiti po ceni 1 milijon 170 tisoč rubljev (in to je nasprednji pogon). Največji komplet s polnim pogonom je na voljo za 1 milijon 800 tisoč rubljev.

Sorodne publikacije