Kako popraviti glavo tabele v Excelu

Tabele v Excelovih datotekah vsebujejo stolpce in vrstice. Pogosto so stolpci označeni z naslovi, vsebujejo pa jih tudi pojasnjevalne informacije. V tabelah, ki vsebujejo veliko podatkov, se pomikanje po glavi na vrhu strani ohrani, kar lahko povzroči neprijetnosti pri delu. Več o popravljanju zgornje meje v Excelu.

Določitev zgornje vrstice

Če želite preprečiti, da bi glava tabele spremenila svoj položaj in je bila vedno vidna na listu, morate popraviti zgornjo vrstico, ki vsebuje glave stolpcev. Vzemite na primer spletno trgovino za kozmetiko. Tabela vsebuje seznam blaga, ki navaja vrsto izdelka, proizvajalca, stroške in barvno shemo dekorativne kozmetike. Seznam blaga je dovolj dolg, in ko se pomikate navzdol, glave prenehajo biti vidne. Če želite to popraviti, popravimo glavo preglednice Excel. Če želite to narediti, bomo odprli zavihek "Pogled" in našli orodno vrstico "Okno". Tukaj je skupina ukazov "Fix the area", v spustnem meniju, ki je operacija "Fix the upper line".


Zgornja črta se tako loči od preostalih celic na listu s tanko črto. Če se zdaj pomaknemo po seznamu, bodo naslovi stolpcev vedno prikazani na zaslonu.

Določitev prvega stolpca

Zgodi se, da glave vrstic nimajo nič manj ali še bolj pomembno vlogo pri izdelavi tabele. In problem njihovega izginotja s zaslona pri premikanju kurzorja na desno je pomemben kot nevidnost naslova stolpcev. VV tem primeru je potrebno zaščititi datoteko na tem določenem območju. Poglejmo, kako popraviti zgornjo mejo v Excelu, ki se nahaja v prvem stolpcu tabele. Tabela prikazuje uspeh študentov v prvem letu študija. Število elementov je veliko in se ne prilega zaslonu, zato je potrebno pomikanje v desno. Da ne bi izginili imena, bomo popravili prvi stolpec. V že znani meni, Operate "Secure območje", ki se nahaja na kartici "View", plošča "Window", izberite element "Secure prvi stolpec".


Zdaj se lahko pomaknete desno na črko in vidite, kdo je lastnik tega ali drugega rezultata.

Določitev drugih področij in odstranjevanje pritrdilnih elementov

V tabeli napredka študentov v prvih treh stolpcih je naveden priimek, ime in patronimic učenca. Če želimo videti vse te podatke pri premikanju po listu, morate popraviti ne samo prvi stolpec. Preverimo, kako popraviti zgornjo mejo v Excelu, sestavljeno iz več stolpcev. Če želite to narediti, izberite celico D1, ki je zunaj meje območja in meji na to, ter izberite točko menija "Popravi območje" v že znano okno, ki nam je v zavihku "Okno" "Pogled". Po analogiji lahko "zamrznemo" prve tri stolpce in črte. V tem primeru je treba že zabeležiti celico D2.
Splošno pravilo za določanje poljubnih področij je dodelitev polja na presečišču razponov, vendar ne za njihovo vključitev. Ta metoda je primerna za več različic programa, vendar je lokacija ukaza v starejših različicah drugačna. Za zajemanje kapice v programu Excel 2003v meniju Window morate izbrati element "Fix area".
Za ponastavitev datoteke na prvotni videz in odstranitev popravka uporabite točko menija "Odstrani pritrdilne predmete".

Oblikovanje tabele

V Excelovi različici od leta 2007 je bilo mogoče določiti obliko tabel. V tem primeru se bo podatkovno področje z danim slogom samodejno pretvorilo v tabelo, s katero bo primerna za delo. Z ustrezno nastavitvijo program dodeli prvi vnos kot naslovno vrstico in samodejno nastavi filtre za vsak stolpec.
Pokrovček je označen z barvo in pisavo in je ločen od drugega obsega podatkov, pri pomikanju navzdol uporabnik podatkov pa lahko nenehno vidi naslove brez dodatne fiksacije. Če želite to narediti, pojdite na zavihek »Domača stran« »Slogi« in izberite »Oblikuj kot tabelo«. Izberite slog in kliknite želeni element.
Zdaj veste dva načina za popravilo zgornje meje v Excelu in ga uspešno uporabite v praksi.

Sorodne publikacije