Canon PIXMA G3400: pregledi, specifikacije. Canonova večnamenska naprava

Ugodna in hkrati funkcionalna množitev, skeniranje in tiskanje srednjega razreda je Canon Pixma G3400. O pregledu, njegovih specifikacijah in funkcijah programske opreme bomo podrobneje razpravljali v našem pregledu.

Niša te univerzalne naprave

Precej velik trg za množenje in tiskanje opreme je Canon Pixma G3400 MFP. Mnenja kažejo, da je pogosto mogoče najti v centrih za kopiranje ali razmnoževanje. In to je precej logična razlaga: mesečna omejitev 6000-7000 strani omogoča tej napravi, da v takšnih okoliščinah razkrije svoj pravi potencial. Toda uspešno se lahko IFU uporablja tudi v pisarnah kot majhna (do 20 delovnih mest z računalniki) in na srednji ravni (do 50 namiznih računalnikov). Druga možna sfera uporabe junaka tega pregleda so domače razmere. Z delom G3400 lahko celo delno pokrijete delo velikega podjetja. Kot rezultat, praktično v katerem koli segmentu trga tiskanje in množenje naprav je mogoče najti junak tega pregleda material.


Seznam opreme

Zelo dobra oprema Canon Pixma G3400. Mnenja omogočajo povezavo vmesniškega kabla z računalnikom. Na primer, isti Epson je naredil velik korak k varčevanju in odpravi tako pomembnega dodatka iz baze. Tako je seznam dobav te MFU naslednji:
 • \ tVečnamenska naprava, ki lahko izvaja funkcije kopirnega stroja, optičnega bralnika in tiskalnika.
 • Kabel USB vmesnika, kot je bilo obravnavano prej.
 • Napajalni kabel, s katerim je organizirano napajanje MFU.
 • Garancijska kartica.
 • Navodila za uporabo.
 • Različne oglasne brošure o izdelkih tega proizvajalca.
 • Disk s programsko opremo.
 • Zabojniki za črnilo, ki so nameščeni v MFU.
 • Ta nastavitev je značilna za vse Canonove večnamenske naprave. Edina stvar, ki je definitivno manjka, je samo kozarec črnila. Kupiti bodo morali ločeno. Ponovno je priporočljivo vzeti originalne izdelke, ne pa licencirane. V nasprotnem primeru lahko pokvari tiskalno glavo, ki popravilo ni tako poceni. Še posebej zato, ker poraba črnila v tej napravi ni tako velika - en tak komplet bo trajal dolgo časa.


  Sprejemna tehnologija

  Komplet štirih vrst tekočega črnila je osnova tiskarskega sistema, na katerem temelji Canon Pixma G3400 MFP. Ena od njih je pigmentirana in se uporablja predvsem v črno-belem načinu. Vsebnik ima povečano zmogljivost, lahko napolni samo črno črnilo. Ostale tri vrste črnila temeljijo na barvilih in imajo rumeno, škrlatno in modro barvo. Te posode imajo manjšo prostornino, ta črnila se uporabljajo samo, če je prikazan barvni dokument.

  Set vmesnikov

  Odličen seznamPodprti vmesniki v Canon Pixma G3400. Pregledi poudarjajo razpoložljivost dveh glavnih načinov povezovanja s to MFP. Eden od njih je USB Hi-Speed. V tem primeru se ta večnamenska naprava poveže z računalnikom, ki služi kot tiskalniški strežnik. Obstaja pa tudi alternativni način povezovanja, wi-datoteka, ki omogoča uporabo tega MFP-ja v neodvisni tiskalniški strežnik. Tudi v slednjem primeru lahko tiskate ne samo iz običajnih stacionarnih računalnikov, temveč tudi iz različnih mobilnih naprav (pametnih telefonov, tablic in celo tablet).

  Karakteristike za resolucijo

  Praktično ničesar v smislu dovoljenja za tiskalnike fotografij se ne razlikuje od MFP Canon Pixma G3400. V načinu tiskanja je največja vrednost nastavljena na 4800 X1200. To je dovolj, da dobite kakovostno fotografijo. Kot opozarja večina strokovnjakov, je v tem primeru bolje uporabiti sijajni papirni nosilec. Pri kopiranju je največja ločljivost nastavljena na 600X1200. Ta omejitev izhaja iz senzorja optičnega bralnika in ko prejmete digitalno kopijo dokumenta na osebnem računalniku, bo nastavljena ista ločljivost. Velikost padca v načinu največje ločljivosti ustreza 2 pl. In iz tega pomembnega parametra je junak tega članka le malo slabši od fotografskih tiskalnikov, v katerih je ta vrednost enaka 15 kvadratnih kilometrov.

  Velikost strani, ki jih je mogoče natisniti

  Stran velikosti A4 je glavna velikost papirja za Canon Pixma G3400. Pregled tehničnih specifikacijta periferna naprava kaže, da je v takem relativno velikem formatu v tem primeru mogoče tiskanje brez meja. Tudi na seznamu glavnih formatov v tem primeru so Letter, Legal, A5 in B5. Fotografije tega MFP-ja lahko natisnete v naslednjih velikostih: 10H1513Х18 in celo 20H25. Poleg tega je mogoče natisniti tudi natisnjen dokument v poljubnem formatu. To storite tako, da nastavite velikost papirja v programski opremi na tiskalnik in pravilno nastavite list v pladnju.

  Hitrost tiskarskega sistema

  Tiskalnik Canon Pixma G3400 se lahko pohvali z dobrim delovanjem v primerjavi z analognimi napravami. Tiskanje je možno v manj kot devetih straneh v enobarvnem načinu in v običajni kakovosti. Če tiskate v barvah, se bo zmogljivost še dodatno zmanjšala in naredila pet kakovostnih strani na minuto. Če želite natisniti eno fotografijo z dimenzijami 13X18 z večjo kakovostjo in podrobnostmi, bo ta vsestranska rešitev porabila približno 60 sekund.

  Programska oprema in njene značilnosti

  Precej zanimiv pristop s stališča programske opreme, ki jo izvaja Canon Pixma G3400 MFP. Na ravni osebnih računalnikov obstaja podpora le za dve vrsti operacijskih sistemov. Eden od njih je "Windows". Programsko opremo G3400 lahko namestite na XP s SP3 ali novejšimi različicami te priljubljene sistemske programske opreme. Druga vrsta operacijskega sistema v tem primeru je Mac OS. V tem primeru lahko gonilnike namestite na OS različici 1075 in kasneje. Ampak tukaj je nekaj dokaj pogostih sistemskih izdelkov, kot jeLinux ali UNIX niso podprti in z G3400 ne morejo uspešno delovati. Toda tudi prisotnost datoteke wai vam omogoča tiskanje neposredno iz mobilne naprave v izdelek, ki se obravnava v okviru tega materiala. V tem primeru so naenkrat podprte tri najbolj priljubljene programske platforme: Android iz Googla, iOS iz Apple in "Windows RT" iz Microsofta.

  Stroški

  Kot vse druge Canonove večnamenske naprave, imajo rešitve, obravnavane v tem materialu, primerjalne specifikacije in stroške. Cena za to univerzalno napravo je 12.000 rubljev. Ob upoštevanju tehničnih specifikacij so ti stroški popolnoma upravičeni in utemeljeni. Seveda večnamenska naprava s sistemom visoke hitrosti, nizke hitrosti in nizke hitrosti Wi-Fi podpore ne more stati veliko. Poleg tega se ta odločitev nanaša na proizvode srednjega razreda, podobni stroški pa so v tem primeru popolnoma upravičeni.

  Mnenje lastnikov

  Canon Pixma G3400 MFP je zelo uravnotežen in skoraj popoln. Preglede odlikuje razpoložljivost brezžičnega vmesnika, nizkofrekvenčni sistem, visoka hitrost, odlična kakovost tiska (v enobarvnem in barvnem načinu), demokratična vrednost in minimalni stroški za potrošni material. Vse to v višini ne pušča nobene možnosti za neposredne konkurente tega izdelka. Temu je treba dodati tudi precej velik mesečni obseg natisnjenih strani. Vse to nam omogoča praktično uporabo te univerzalne rešitvev vseh možnih primerih: kopirni centri in tiskalni centri, mala in srednje velika pisarna, v velikih podjetjih in doma. Dodati morate tudi možnost za ustvarjanje popolnega tiskalniškega strežnika, ki temelji na takšni večfunkcijski napravi, ki lahko deluje brez povezovanja s sistemsko enoto osebnega računalnika. Negativen je v tem primeru eden in je povezan s programsko opremo. Kot drugi proizvajalci naprav za množenje in tiskalnikov se junak tega članka ne more pohvaliti z razpoložljivostjo gonilnikov za Linux ali UNIX. Na žalost proizvajalci takšne opreme iz nekega razloga zanemarijo takšno sistemsko programsko opremo.

  Rezultati

  Canon Pixma G3400 bogato večnamenska naprava je resnično neverjetna. Ocene razlikujejo njegovo vsestranskost. Pravzaprav je zaradi ene rešitve ta proizvajalec uspel pokriti večino naprav za tiskanje in reprodukcijo na trgu. Po eni strani ima dokaj skromne stroške, po drugi strani pa odlične tehnične specifikacije. Vse to omogoča praktično povsod uporabo te MFP.

  Sorodne publikacije