Active Directory ne deluje na tiskalniku: kaj storiti?

Mnogi uporabniki se pogosto pritožujejo, da so včeraj pošiljanje dokumentov za tisk potekali brez težav (na primer iz domačega računalniškega terminala ali iz omrežnega računalnika v pisarni), in naslednji dan je sistem nenadoma izdal napako neke nejasne storitve V storitvi Active Directory tiskalnik ne deluje, predvsem pa preneha biti zaznan v sistemu.

Tu se začne veliko stvari, ki naj bi prekinile glavo nad problemom odpravljanja takšnih problemov. Vendar pa v večini primerov, odločitev, kot se izkaže, leži na površini, ki mnogi ne uganiti, vendar v večini primerov nimajo pojma. Medtem pa so manipulacije za odpravo težave videti precej prozaične.


Napaka Active Directory. Tiskalnik ne deluje - kaj je razlog?

Še slabše, problem tukaj ni niti v voznikih, čeprav seveda ne igrajo najmanj vloge (na njih in njihovo dejansko stanje bomo kasneje prenehali ločeno).
Glavni razlog za to stanje je v večini primerov pomanjkanje ali omejitev dostopa do tiskalnika ali večnamenske naprave. Druga pogosta težava pri omrežnih tiskalnikih je težava pri tiskanju preveč dokumentov in ne iz enega terminala, temveč od nekaj. Tukaj brez reševanja omrežnih težav, očitno ni dovolj. Toda to ni glavna stvar. Za začetek lahko predlagate nekaj preprostih metod za odpravo te napake.

Operativna rešitev problema

V najenostavnejšiV primeru napake Active Directory (tiskalnik ne deluje), se mora Windows 7 ali katera koli druga sprememba, nameščena na zahtevanem terminalu, znova zagnati.


Enostavno čiščenje tiskalne vrste v lastnostih tiskalnika ne bo dalo rezultata, vendar se bodo po ponovnem zagonu dokumenti natisnili, ker se ni nič zgodilo. In sploh ni pomembno, ali gre za lokalni tiskalnik ali omrežje. V primeru tiskalnikov, ki se povezujejo prek vmesnika USB v računalniku, je smiselno ponovno priključiti napravo na drugo vrata, tako da jo spremenite s standardnih 2.0 in 3.0.

Ukrepi z nameščeno opremo

Vendar pa težava morda ni niti v tem. Če tiskalnik z operacijskim sistemom Windows 10 ne deluje (Active Directory je izdan kot napaka), kot to priporočajo uporabniki, ki imajo takšen problem, morate uporabiti upravitelja naprav ali razdelek Tiskalniki na nadzorni plošči.
Če je v sistemu nameščenih več fizičnih tiskalnikov ali če je bil zamenjan en tiskalnik, vendar gonilniki niso bili odstranjeni, je zelo verjetno, da bo to pomagalo uničiti vse gonilnike, vse do odstranitve samih naprav. Pri ponovnem zagonu sistema Windows se bo ugotovilo, da preostala oprema deluje, in neodvisno namesti potrebne gonilnike. Če takih gonilnikov za nestandardno strojno opremo ni in ste prepričani v to, jih lahko namestite iz niza podobnih rešitev DriverPack, vendar kot dodatek za uporabo tudi samodejne nadgradnje.

Kaj storiti z možnostmi tiskanja?

Zdaj obstaja več vprašanjse nanašajo na deaktiviranje glavne storitve, ko pride do napake v storitvi Active Directory. Tiskalnik ne deluje, kaj storiti? To je mogoče zaradi začetne zaustavitve funkcije tiskanja. Tukaj, kateri tiskalnik se ne vklopi, česar sveži gonilniki niso, se učinek še vedno ne bo. Predstavljajmo si, da obstaja sporočilo, da tiskalnik ne deluje v sistemu Windows 8. Active Directory je naveden kot primarni vir, ki je določil to napako.
V tem primeru uporabite programski in komponentni del, v komponentah sistemov pa preverite, ali so storitve tiskanja aktivirane. Če je neaktiven, jih morate omogočiti, nato pa v razdelku Services (services.msc v konzoli Win-R) poiščite ustrezen krmilnik in preverite njegovo stanje. Če je storitev neaktivna, se morate prijaviti, da uredite možnosti (dvojni klik ali meni PCM), zaženite storitev ročno in v zagonski vrsti izberite »Samodejno«.

Uporaba parametrov sistemskega registra

Končno, težavo z napako Active Directory (ki ne deluje tiskalnika) lahko odstranite tako, da v ustreznem urejevalniku ustvarite posebne registrske ključe, do katerih dostopa ukaz regedit v meniju Run ali z odpiranjem izvršljivega EXE-ja. -file v imeniku System32, vendar nujno s pravicami administratorja. Tukaj morate uporabiti vejo HKCU, pojdite v imenik tiskalnikov in v njej ustvarite imenik nastavitev in v njej je mapa čarovnika. Na končni lokaciji morate ustvariti naslednje parametre: Za REG_DWORD:
 • Samodejna namestitev - vrednost 1;
 • Locate Type - vrednost 1;
 • Nastavi kot privzeto - vrednost 1;
 • Deljeno - vrednost 1;
 • Uporabi obstoječe -vrednost 0.
 • Za REG_SZ:
 • Ime voznika - prazna vrednost.
 • Po tem je potreben ponovni zagon in preverjen je tiskalni posel.

  Težave s tiskalniki v domači skupini

  Včasih se izkaže, da ne pomaga. Omrežni tiskalniki in lokalni tiskalniki lahko izdajo napake v storitvi Active Directory. Tiskalnik (omrežje) v tem primeru ne deluje samo zato, ker pot do njegove lokacije v omrežju ni pravilna ali pa sistem preprosto ne določa.
  Popravi to stanje je enostavno. Dovolj je, da v nastavitvah naslova podate novo pot ali strojno opremo IP, shranite spremembe in dokončate ponovni zagon računalnika (po možnosti tiskalniško napravo).

  Povzetek

  Na splošno je težava preprosto določena tudi na uporabniški ravni, ne pa na računalniku ali skrbniku omrežja. Seveda se lahko registra dotakne le v skrajnem primeru, vendar je vredno preveriti nastavitve za tiskarske storitve. O voznikih sploh ne govori, ker brez njih nobena priključena naprava ne bo delovala. Pri tem vprašanju se ne zanašamo le na Windows. Podatkovne baze gonilnikov morda niso potrebne, sistem pa bo namestil najprimernejši gonilnik in to ni vedno primerno. Tukaj boste morali uporabiti bodisi določene pakete gonilnikov ali originalne diske gonilnikov. Izvirniki so morda zastareli, zato morate za nadgradnjo imeti stabilno internetno povezavo. Zgoraj je opisano, da je pripomoček za gonilnike gonilnikov voznika deloval po načelu dostopauradni viri proizvajalcev naprav ali razvijalcev ustrezne programske opreme za nadzor, iskanje in prenos najnovejše različice gonilnika in samodejno vključitev v sistem. In posodobitev ni za nobeno posebno napravo, ampak za vse "železo", ki je v računalniku (tudi nekateri virtualni gonilniki so posodobljeni).

  Sorodne publikacije