Krmarjenje s povezavami "a href

HTML, kot hipertekstni jezik, ne omogoča le oblikovanja vsebine ene strani, ampak tudi ustvarjanje zunanjih in notranjih povezav z drugimi, nalaganje dokumentov in pošiljanje pisem.

Oznaka "href" pripada starim dobrim tradicijam. Njegove funkcije se vse bolj izvajajo z bolj sodobnimi metodami. Vendar je sidro (Anchor) še vedno enostavno za uporabo in njegova uporaba je v mnogih primerih upravičena.

Priložnosti

Oznaka "a href =" URL "vam omogoča, da obiskovalca preusmerite na določen URL na internetu. Lahko določite naslov = 'besedilo opisa orodja' 'in potem, ko miško nad oznako, se bo pojavil opis povezave, ki ga je določil razvijalec. Določite lahko, kje se bo povezava odprla: v trenutnem oknu ali v novem. Ciljni atribut ima lahko naslednje vrednosti:
 • _blank (odprite URL v novem oknu);
 • _self - (prenesite URL v trenutnem oknu);
 • _parent - (prenesi URL v starševski okvir);
 • _top - (prenesite URL v celotnem oknu brskalnika).
 • Vsebina oznak je lahko skoraj vsaka. Običajno se tukaj uporablja slika ali besedilo, čeprav lahko uporabite tudi druge bolj izpopolnjene modele HTML.
  V tem primeru so štiri različne povezave. Prvi kaže na določen URL v omrežju, drugi na položaj znotraj trenutne strani. Tretji pa zažene e-poštni program za pošiljanje pisma na določen naslov, slednji - obiskovalcu omogoča, da prenese * .pdf-datoteko na svoj računalnik.

  Zadnja dvapovezave imajo slike. V vseh primerih dovolimo klik kjerkoli na vsebino oznake. Izraz alt = "prenos dokumenta" ima drugačen pomen in ni pomemben za poziv. Da bi obiskovalec lahko videl podpis elementa, ga je treba vnesti neposredno v "a href", v svojem atributu "naslov".

  Premik na položaj strani

  Sidro lahko uporabite z atributom name = 'posName' in določite strani, na katere lahko obiskovalec preide. To bo omogočilo povezavo do določenega dela kode in beleženje njegove specifične funkcionalnosti.

  Na primer, stran FreeBSD Manual vsebuje vsebino v postopku namestitve in konfiguracije za ta sistem. Razvijalec je navedel vse faze postopka in označil vsakega od njih: "ime = 'korakNo1' ',' ime = 'korakNo2' ',' 'ime =' korakNo9 ''. To mu je omogočilo, da je vsak element vsebine označil s potrebnimi prehodi: "a href = '# stepNo1' '(' # stepNo2 ',' # stepNo9 '). S povezavami ne delate le vsebine informacijske strani, temveč gradite meni, razvijate navigacijo znotraj strani ali spletnega mesta kot celote.

  Značilnosti vloge

  Povezave ni mogoče vložiti. Pravzaprav in jasno je, da je povezava do povezave nesmiselna. Oznaka «href HTML ne dovoljuje uporabe kot vsebine druga.
  Povezava je lahko urejena v stilu. Uporabite lahko razred ali ID CSS. V oznaki lahko neposredno uporabite atribut sloga, kot je prikazano v primeru. Povezava ima pomembne funkcije, ki jo razlikujejo od drugih oznak. Ona jese lahko prikaže ali klikne in je lahko v aktivnem stanju. Če želite to narediti, CSS zagotavlja uporabo za opis "aktivnih href in psevdo razredov: link, obiskanih,:.
  Uporaba psevdo-razredov vam omogoča, da spremenite obliko povezave v različnih situacijah (klik, premik miške, drugi dogodki). Lahko mu dodelite obdelovalca javascripta. Na primer, preštejte število klikov na povezavo, število prenesenih datotek itd.

  Relativne in absolutne reference

  Oznaka "href HTML" omogoča uporabo v relativni različici za navigacijo na straneh strani. V tem primeru razvijalec prikaže strani, ne da bi navedel »http: //« in manipulira poševnice za premikanje po mapah spletnega mesta, ki vsebujejo želene strani.
  Na primer, "/ime strani" pomeni prehod na stran, ki je izven trenutne mape, vendar "ime mape /ime strani" določa stran v trenutni mapi. Seveda je treba imena obeh navesti v latinščini. Na žalost uporaba cirilice ni vedno upravičena in varna za zunanja imena.
  V tem primeru povezava "1" kaže, kako se lahko premikate po elementih znotraj mesta. V tem primeru je to trgovina in povezave se uporabljajo za navigacijo izdelka. Stran je ustvarjena na strežniku, brskalnik jo prejme z blagom, ki je prisoten v času v trgovini.

  Obiskovalec izbere izdelek in povezava ga pošlje na podatke o določenem izdelku, vam omogoča, da uredite nakup in dostavo. V drugem primeru,"2)", prikazuje, kako se atribut href uporablja za premik od ene strani do druge strani. Druga povezava kaže, da se bo miška "cc" imenovala "scfToSite ('scCall');".

  Referenca protokola

  Uporabite lahko ne samo "href http ali mailto:" ampak tudi "file: //, ftp: //, novice:, telnet: //,". Te možnosti so manj pogoste. Ponavadi so povezave potrebne za navigacijo, za prenos datotek in pošiljanje pisma obiskovalcu na spletno stran na določenem naslovu. Čeprav zadnji vidik ni najboljša rešitev. Pošiljatelji neželene pošte pogosto skenirajo vsebino strani spletnega mesta v iskanju e-poštnih naslovov. Iz tega preprostega razloga je navedba naslova zelo nezaželena. Bolj aktualna možnost je obrazec za pošiljanje sporočila, ki ga obiskovalec izpolni.

  Meni Povezave

  Kako ustvariti povezavo s točko menija, ki jo je določil razvijalec. V zadnjem času se seznami "li" uporabljajo za organiziranje menija. To se šteje za dober ton zaradi SEO-promocije. V tej oznaki lahko uporabite ne samo div ali span, da ustvarite element menija, temveč tudi vse druge oblike oznak HTML.
  Z uporabo elementa menija je oznaka "a" včasih veliko lažja. Za navigacijo vam ni treba tukaj pisati dodatnega javascripta. Brskalnik se samodejno preusmeri na pravi naslov. Tudi če bo meni spletnega mesta oblikovan z določeno strukturo seznama blokov ali oznak, razvijalec ne preprečuje začetka dela ali hitrega testiranja.krmarite po straneh, ki so v razvoju. Eden od kazalnikov spletnega mesta, kot prej, je razmerje med povezavami, ki vodijo do njega, in povezavami, ki vodijo do njega. Uporaba le-teh za povezovanje strani spletnega mesta s socialnimi omrežji velja za dobro prakso. Oblikovanje socialnih omrežij v obliki menija - običajna in učinkovita uporaba oznake «a href».

  Sorodne publikacije