Prenosni medij ni na voljo (Windows 7): kaj storiti?

Videz sporočil, ko vzpostavite povezavo ali lokalne povezave med računalniki, ki je medijsko okolje, ki je na voljo v operacijskem sistemu Windows 7 ali celo strežniške različice tega OS, precej razširjen pojav. Kar je povezano z njo, je težko reči, ker je lahko veliko razlogov. Naslednji material predlaga obravnavo več tipičnih problemov in popravnih tehnik. Ni nekaj različic, vendar pa nekatere predlagane rešitve še vedno delujejo, pravijo, več kot sto. Ampak vse je v redu.


Razlogi za napako »Prenos srednje ni na voljo« v operacijskem sistemu Windows 7 in drugih različicah sistema

Težava je ponavadi, da so v omrežju ali v nastavitvah internetne povezave podane nepravilne nastavitve. To pa lahko velja tudi za adapter isatap. "Prenosni medij ni na voljo" je isto sporočilo, ki kaže, da adapter ne deluje zaradi nepravilnih nastavitev, pomanjkanja ali nepravilne namestitve omrežnih gonilnikov (kar je najpogostejši pojav, čeprav to morda ni glavni vzrok).
Manj pogosta težava so fizična obraba ali poškodbe omrežnih kartic ali napajalnih kablov. Tukaj je vprašanje čisto tehnično in ne programsko. Ampak hranimo stran od fizične škode, vendar pa se zadržimo samo na nastavitvah samih operacijskih sistemov, še posebej, ker je njihova uporaba v večini primerov omogoča varno popravljanje nastajajočih situacij z manifestacijo napak.te vrste.


Podatkovni medij ni na voljo: ipconfig ne deluje

Za zagon, tako da še nimate težavnih nastavitev, poskusite uporabiti vgrajeno orodje za odpravljanje težav. Na primer, na znački ali na omrežni povezavi z internetom vidite rumeni trikotnik s klicajem. To je prvi znak invalidnosti izbrane naprave.
V meniju PCM izberite diagnostično orodje in orodje za odpravljanje težav, nato pa sledite navodilom teka "Masters". Možno je, da bo vzrok za neuspeh določen in rešen (čeprav na to ni treba računati). Na splošno večina pripomočkov, ki jih je razvil Microsoftov strokovnjak, ne odpravlja težav z operacijskim sistemom. Edini bolj ali manj uporaben način je Microsoft FixIt. Vendar pa je večinoma osredotočen na odpravljanje težav z "Update Center" in ne z omrežnimi povezavami.
Ampak ostanimo pri orodju ipconfig. Prenosni medij ni na voljo. Kaj storiti? Če računalniki v omrežju, s centralnega strežnika ali iz katerega koli drugega terminala ne ping, ponastavite in posodobite nastavitve. V ta namen uporabite dva ukaza:
 • ipconfig /release;
 • ipconfig /renew.
 • Toda to morda ne bo delovalo in ponovno se bo pojavilo opozorilo, da medij za prenos ni na voljo. Kaj storiti v tem primeru? Lahko poskusite tudi znižati hitrost povezave, na primer do 10 Mb /s v nastavitvah omrežne kartice, in hkrati podajteČe je podprt, uporabite Full Duplex način.

  gonilniki isatap

  Toda najpogosteje napaka je, da prenosni medij ni na voljo, adapter za tunel. Očitno je problem tukaj vozniki.
  Če želite preveriti, ali je to res, se prijavite v standardni upravitelj naprav (devmgmt.msc), poiščite ustrezno omrežno komponento in preverite, ali ima ikono rumenega trikotnika in znak, ki kaže, da naprava ne deluje. V tem primeru posodobite gonilnike prek ustrezne vrstice menijev ali odsekov lastnosti PCM. Če to ne pomaga, popolnoma odstranite napravo in ponovno zaženite sistem. Ko znova zaženete, bo samodejno namestila najprimernejše gonilnike. Vendar pa včasih obstajajo dodatne težave, povezane z dejstvom, da medij za prenos ni na voljo. Adapter za tunel isatap morda ne bo deloval samo zato, ker Windows namesti najprimernejši gonilnik in ne tistega, ki ga želite za to napravo.
  V tem primeru je najbolje uporabiti programsko opremo za samodejno posodabljanje programske opreme za upravljanje, kot je Driver Booster, ali namestitev gonilnikov iz najnovejšega paketa DriverPack Solution.

  Adapter za tunel Teredo

  Podobno se lahko pojavi isti problem, če sta v sistemu aktivirana dva tunelska adapterja. Možno je tudi, da je treba gonilnike druge naprave ponovno namestiti.
  V primeru konfliktov, ki so že na ravni naprav, jih je treba uporabiti in jih ne vključitivzporedno

  Protokol IPv6

  Obstaja še ena točka, povezana s situacijo, ko uporabnik ali skrbnik poskuša preveriti stanje okolja (medij za prenos ni na voljo). Težava je lahko v sočasni uporabi četrte in šeste različice protokola TCP /IP.
  Dejstvo je, da vsi (tudi evropski) ponudniki ne zagotavljajo podpore za IPv6. To je običajno s pomanjkanjem DHCP strežnikov za šesto spremembo. Kot rešitev tega problema vam lahko svetujemo, da onemogočite uporabo tega protokola v lastnostih omrežne kartice.

  Nastavitve IPv4

  Vendar se zgodi, da tudi ko je IPv6 onemogočen, sistem sporoči, da podatkovni medij ni na voljo. Zakaj? Navsezadnje se kot glavni uporablja samo IPv4. Tu je glavni problem nastavitve. V večini primerov je običajno, da nastavite samodejno sprejemanje vseh vrst naslovov (ročno tudi prehod in maska ​​podomrežja tudi ni treba registrirati). Izhod iz te situacije je ročno konfiguriranje parametrov. Poskusite določiti, za trenutni IP terminal, je zaključna vrednost "100". Pri uporabi več usmerjevalnikov se lahko prikaže tudi napaka »Prenosni medij ni na voljo«. Lahko pa poskusite spremeniti brezžično omrežno povezavo z ene naprave na drugo. Poleg tega lahko pogosto naletite na težave, ko je povezavo mogoče obnoviti s preprostim ponovnim zagonom glavne naprave s popolno ponastavitvijo. Odklop od električnega omrežja se izvajapribližno 10-15 sekund.

  Nadomestne nastavitve

  Ko sistemsko sporočilo pokaže, da prenosni medij ni na voljo, je lahko razlog, da samodejna konfiguracija strežnikov DNS (zaželena in nadomestna) ne deluje.
  V tem primeru uporabite brezplačne konfiguracije, na primer od Googla. Možnosti vnosa podatkov temeljijo predvsem na kombinacijah osmih in štirih. Po nastavitvi teh parametrov v lastnostih IP protokola četrte različice shranite spremembe in znova zaženite računalniški sistem ali osrednji strežnik. Morda bo to prineslo pričakovani rezultat.

  Complete Reset Parameters

  Če nič ne pomaga in sistem vztrajno navaja, da prenosni medij ni na voljo, poskusite uporabiti popolno ponastavitev konfiguracije. Če želite to narediti, boste morali uporabiti ukazno konzolo, začetek katere poteka izključno v imenu skrbnika in v njej izvršiti naslednje ukaze, ob upoštevanju parametrov resetiranja vtičnice:
 • netsh vmesnik reset all;
 • ponastavi reset.
 • Upoštevajte, da je v tem primeru poziv za ukazno vrstico s skrbniškimi pravicami predpogoj. Če se prijavite z običajnim uporabnikom, vam bo sistem povedal, da izvedba tega ukaza ni mogoča ali pa je ni mogoče najti. Če se lotite vprašanja ponastavitve, ko sta podprta četrta in šesta različica IP, se lahko za vsako od njih uporabijo naslednje kombinacije:
 • netsh vmesnik ipv4 reset;
 • netsh vmesnik ipv6 reset.
 • Končno, ena odUniverzalne rešitve za rešitev problema lahko imenujemo uporaba Device Managerja, v katerem želite poiskati in odstraniti vse naprave, čeprav so nekako povezane z "6to4" (pretvorba podatkov iz šeste različice v četrti protokol). Možno je, da delujejo nepravilno. Po ponovnem zagonu bo sistem poskušal popraviti situacijo tako, da bo namestil ustrezno programsko opremo in se držal prednostnih nalog.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Preostalo je dodati, da zgoraj navedene metode v večini primerov odpravljajo opisani problem. Če je iz kakršnega koli razloga nemogoče izvesti operacije, je priporočljivo opraviti nalaganje sistema v varnem načinu, vendar nujno s podporo omrežnih gonilnikov, sicer bo vse izguba časa. Kar se tiče opisa temeljnih vzrokov, tukaj ne morete uganiti, v čem je težava. Pred odločitvijo, kaj storiti za odpravo sesutja, najprej preverite stanje gonilnikov za omrežne kartice. Nato se osredotočite na nastavitve protokolov. In samo v skrajnem primeru ponastavite nastavitve (in če povežete več strojev na centralni strežnik, kot je že jasno, bodo taka dejanja morala proizvajati tako na strežniku kot na pomožnih terminalih). Vendar tukaj ni nič posebej zapletenega. Lahko poskusite uporabiti drugo popolnoma nestandardno različico. Poskusite namestiti poljuben pripomoček Optimizer (na primer Advanced SystemCare, vendar samo v različici Pro) in ga namestite v proces.optimizirate internetno povezavo. Seveda ni dejstvo, da bodo takšni popravki delovali, vendar lahko včasih pride do uporabe takšnih orodij. Kot pravijo, poskus ni mučenje

  Sorodne publikacije