Zakaj format microSD diska ni formatiran?

Običajni pogoni USB in izmenljive kartice so tako trdno vključeni v naša življenja, da veliko uporabnikov raje shranjuje podatke s pomočjo takšnih naprav. Včasih pa obstaja potreba po njihovem oblikovanju, na primer zaradi poškodb ali napak programske opreme. Ker so kartice SD ena izmed najpogostejših danes, razmislite, zakaj kartica micro SD ni formatirana in kako rešiti to težavo. Kot metoda bo predstavljenih več osnovnih metod. Ampak, če ne pomagajo, se bo mogoče posloviti od naprave.


Flash Micro SD ni formatiran: kaj storiti najprej?

V primeru takšnih situacij, preden se odloči za določeno metodo njihovega popravka, je treba ugotoviti glavni razlog, ki je privedel do neuspeha. Najenostavnejši in najpogostejši primer je situacija, ko pomnilniški pogon microSD ni formatiran (naprava je zaščitena in sistem preprosto ne zažene procesa oblikovanja). Tukaj je vse preprosto: očitno je na adapterju pod kartico premik vzvoda iz zapisa premaknjen na vključen položaj. Ampak to je najlažja stvar, ki je lahko.
Zgodi se, da je naprava zasedena z nekaterimi procesi, kar onemogoča oblikovanje. V najenostavnejšem primeru je treba pogon preprosto izvleči iz čitalnika kartic in ponovno vstaviti za ponovitev. Včasih lahko pomaga pri uporabi upravitelja opravil, ki mora prikazati vse storitve, skriti Microsoftove procese in se ustavitivse ostale, nato poskusite znova oblikovati. To lahko deluje.


Še huje je, ko postane očitno, da ima napaka datotečni sistem ali fizični problem. Tukaj boste morali uporabiti druge metode, od katerih se nekatere morda zdijo precej zapletene.

Kaj naj storim, če standardno oblikovanje ne deluje?

Če po uporabi standardne metode klicanja postopka iz Raziskovalca, micro SD kartica ne oblikuje, lahko poskusite zagnati postopek z razdelkom za upravljanje diska.
Do njega lahko dostopate prek ukazne vrstice Run, ki predpisuje ukaz diskmgmt.msc. V oknu lokacije vseh trenutno priključenih naprav najdemo zemljevid (v večini primerov se bo nahajal na dnu seznama), nato pa prek menija z desnim klikom pokličemo ukaz za oblikovanje. Včasih pomaga (vendar ne vedno).

Uporaba posebnih orodij

Ne znova formatira bliskovnega pogona microSD in sistem izda sporočilo o nemožnosti dokončanja postopka? Kot možnost lahko uporabite programe, ki omogočajo oblikovanje na nizki ravni.
Ena najbolj iskanih je preprosta brezplačna SDFormatter. V zagonskem oknu po zagonu programa na seznamu naprav izberite črko pogona in nato kliknite gumb z lastnostmi v spodnjem desnem kotu.
V novem oknu mora biti vrsta formatiranja polna (Full Erase) in aktivirati nastavitve malo spodaj.Samodejno izravnavanje (ON). Vrnite se na prejšnje okno in začnite oblikovati. V večini primerov pomaga. Še enkrat, ne vedno. Kaj storiti, če kartica micro SD ni formatirana in po takih dogodkih? Imenovala se bo "težka artilerija".

Skrite funkcije okenskih sistemov

Za začetek pokličemo ukazno vrstico ukazne vrstice za zagon (Win + R) s pravicami skrbnika in predpišejo tam diskpart, nato pa vnesemo ukaz za disk in poiščemo želeno napravo na seznamu (določite zemljevid po obsegu). V tej fazi morate zapomniti številko naprave na seznamu, sicer lahko podatke uničite v drugih razdelkih.
Zdaj v vrstici izberite disk Y (Y - številka diska, nastavljena zgoraj). Za njim - vrstica brisanja atributov, ki jih preberejo atributi diska, čisti se samo. Po uspešni izvedbi procesa preverjamo atribute s pomočjo diska atributov vrstic. Če je podano, da manjka samo atribut read, zapremo zapustite tako, da zapišemo ukaz za izhod.

Kako obnoviti bliskovni pogon (mikro SD ni formatiran)?

V nekaterih primerih lahko poskusite obnoviti kartico, ki ne deluje, pred formatiranjem. V tem primeru bo obnovitev vplivala ne le na informacije, ki so bile na njem že prej, temveč tudi na datotečni sistem.
Programi za to je mogoče najti v mnogih, vendar je najmočnejša korist aplikacija R. Saver. V njem je algoritem zelo preprost: najprej morate izbrati napravo in nato klikniti na samo en gumb za začetek postopka analize in obnovitve. Potem bodo vsi ukrepi, ki jih bo program izvedel brez sodelovanja uporabnika,Ta postopek pa lahko traja več ur. Vse je odvisno od stopnje poškodbe pogona in njegove zmogljivosti. Ko je obnovitev končana, lahko formatiranje poteka brez težav.

Če nič ne pomaga

Če pa taki ukrepi ne prinesejo rezultata in se spet ne oblikuje micro SD kartica, boste morali uporabiti zadnja sredstva - ponovno utripanje krmilnika. Če želite to narediti, morate vedeti edinstvene identifikatorje DEV in VEN, ki jih je mogoče narediti v upravitelju naprav prek menija lastnosti na zavihku podatkov, kjer je s spustnega seznama izbran ID naprave (za polnost informacij je bolje uporabiti dolgo vrstico na seznamu) ali se prijaviti za ta program kot UsbFlashInfo.
Po tem boste morali obiskati vir proizvajalca strojne opreme in prenesti najnovejšo različico vdelane programske opreme in nato zagnati postopek z preneseno izvedljivo datoteko. Načeloma lahko najdete firmware na drugih mestih, vendar je zaradi varnosti bolje, da se sklicujete na vir proizvajalca. Po zaključku procesa oblikovanja se mora začeti v normalnem načinu. Končno, če vse našteto ne pomaga nič, lahko na žalost pozdravite kartico, ker ne bo več tam. Ampak, kot kaže praksa, tudi s poškodovanimi mikrokontrolerji, je možno reanimirati kartico in z uporabo orodij za reprogramiranje in programa R. Saver - tudi obnoviti podatke.

Sorodne publikacije