Moda za GTA 5: Kako namestiti, funkcije in priporočila

Grand Theft Auto 5 je pridobil popularnost zaradi igranja na trgu in še naprej drži občinstvo s svojim spletnim načinom in številnimi svetovnimi modi. Uporabniki imajo veliko spretnosti pri ustvarjanju različnih vrst orožja, avtomobilov in znakov. Nekateri projekti temeljijo na obstoječi vsebini igre, drugi pa so neodvisni razvijalci igralcev, napisani iz nič. "GTA 5" z uveljavljenimi modovi ne "preseje" za optimizacijo in je brez kritičnih napak, v primeru, da so spremembe v datotekah igre narejene v skladu z navodili z uporabo varnostne kopije. V nasprotnem primeru se bo namestitev končala s kritično napako in izvirnik bo treba ponovno nastaviti.


Spremembe so bile vedno del prvotne serije Grand Theft Auto, vendar je bil glede na ta del serije razvijalec kategoričen, saj ni hotel spreminjati prvotne sestave datotek. Odziv uporabnika je bil negativen, vendar je odločba ostala v veljavi. Če se uporabnik še vedno odloči, kako bo nastavil mod za GTA 5 in se strinja, da prevzame tveganje izvirne igre, se mora zavedati, da takšna kopija izgubi pravico do tehnične podpore. Zato priporočamo, da naredite kopije datotek, ki bodo vnaprej spremenjene.

Različica za igro in platformo

Module na GTA 5 lahko namestite na katero koli jezikovno različico igre. Licenca ni problematična, saj so vse datoteke v izvirni obliki. Ko uporabljate pakiranja in vsepiratske različice celovitosti strukture vsebine se lahko razbijejo, kar bo povzročilo kritično napako v igri. Poleg tega se lahko projekt spremeni na kateri koli platformi, vključno z GTA 5 na Xboxu. Vendar pa prisotnost moda v izvirni igri in ob vstopu v način online igralca ogroža življenje prepovedi za pridobitev nepoštene prednosti pred drugimi uporabniki. Najnovejše različice GTA 5 imajo naprednejšo sistemsko zaščito pred spremembami datotek, zaradi česar nekatere stare spremembe in trener ne delujejo, kar vsak avtor takoj opozori.


Xbox 360

Kako namestiti mod za GTA 5 Xbox 360? Če morate namestiti vtičnik na PC-verzijo in spremeniti datoteke v korenu igre, potem različica konzole zahteva lasten upravljalnik in dodatno sliko diska. Seveda potrebujete tudi datoteko s spremembami, imenovano skupno z resolucijo rpf. Najprej je treba odstraniti lastnosti omejitve za sliko diska za katero koli dejanje razen branja. To lahko storite v računalniku preko menija z desnim gumbom miške. Kot upravljalnik posnetkov slik lahko uporabite Xbox Backup Creator ali kateri koli analogni emulator slike. Preko njega morate odpreti sliko in nato poiskati datoteko s skupnim imenom v korenskem imeniku in jo zamenjati. Potem napišite sliko na DVD ali USB pogon.
Te manipulacije se lahko izvedejo samo s pomočjo osebnega računalnika in gotove podobe piratskega in licenciranega. Obstaja več možnosti za namestitev modifikacij neposredno na konzolo, vendar to lahko privede donapak pri zagonu igre, in spreminjanje izvirnih datotek na ta način ni priporočljivo. Če želite preveriti, ali sprememba deluje, lahko uporabite sliko igre tretje osebe. Distributerji, kot konzole, in vsebine iger pa tega ne spodbujajo.

Različice modsov

Poleg delitve na kozmetične spremembe in globalne spremembe, obstaja tudi delitev na skriptne in ne-pisne dvojnike. Prvi ne vpliva na glavne datoteke, preprosto jih odpravimo tako, da odstranimo potrebne komponente iz imenika igre. Drugi zahtevajo ročno urejanje. Priporočljivo je, da namestite spremembe skriptnih datotek, saj to ne bo vodilo do kritičnega odhoda in potrebe po pogostem vnovičnem nameščanju datotek. Za takšne spremembe potrebujete upravitelja, na primer Script Hook V.

Kako nastaviti mod "GTA 5" preko Script Hook V?

Najprej morate prenesti celoten arhiv pomožnih datotek. Drugič, razpakirajte celoten seznam datotek v korenskem imeniku igre in zaženite datoteko exe. Obstajajo različice, kjer je arhiv lahko enostavno razpakirati. Po tem morate v imenik dodati datoteke za spreminjanje. Če uporabljate pripono .asi ali .ini, razširite datoteke neposredno v korenski imenik. Kataloga ni treba dodajati. Na primer, če imate vprašanje o tem, kako nastaviti mod "GTA 5. Real Life", je dovolj, da vse projektne datoteke vržete v imenik, kjer se nahaja izvirna GTA V.exe.

Namestitev skripta LUA

Pri nekaterih spremembah je končnica datoteke podobna .lua. V tem primeru potrebujete dodatnonamestite vtičnik LUA Vtičnik popravi sistemske datoteke in povzroči, da je razširitev neberljiva. Te modele je treba razpakirati v posebno mapo. Na primer, če imate vprašanje o tem, kako nastaviti mod "Zombie Apocalypse" ("GTA 5") in ima datoteke .lua, potem morate spremembo poslati v mapo scripts /addins v korenskem imeniku igre. To ne izključuje prejšnjega razpakiranja skripte Hook V. Namestitev spremembe lahko začnete ali onemogočite v meniju igre.

Mod Manager V

Ta pripomoček je najbolj stabilen in preprost način za nastavitev moda za GTA 5. Program vam omogoča upravljanje sprememb, njihovo spreminjanje, omogočanje ali onemogočanje. Ima intuitivni meni, možno je namestiti jezikovni paket. Pomanjkanje programa - omejitve pri izbiri moda. Program na primer podpira dodatke iz globalnih projektov ali znanih portalov. Naredite spremembo lastnega razvoja ali iz majhnega portala ne bo delovalo. Poleg tega je Mod Manager V eden od redkih varnih načinov za namestitev modulov v GTA 5 za licenčno različico igre.
Kljub prizadevanjem Rockstar Games, je v spletnem prostoru igre ogromno nepoštenih igralcev v roki, prepoved modsov pa je postala udarec v zrak. Skupnost upa, da bo njen lastnik kmalu na voljo za namestitev modsov na licenčni izvod igre, vendar se morajo igralci doslej izogibati spremembam, ne da bi ustvarili varnostno kopijo. V nasprotnem primeru ji grozi kritična napaka ali stalna prepoved. Poleg tega je moda daleč od vednoso odgovorni za kakovost izvirnika in lahko bistveno pokvari vtis igre, zato se odločite za pazljivost.

Sorodne publikacije