GPS Beacon Nadaljevanje na osebi: načelo delovanja, pregled priljubljenih modelov

Varnostni in varnostni sistemi se vse bolj približujejo visokotehnološkim napravam, obogatenim s sodobnimi funkcionalnostmi. To je še posebej očitno v sredstvih brezžične komunikacije, zaradi katerih je bilo mogoče zlasti spremljati objekte v virtualnih koordinatnih sistemih. Poleg tega so takšni pripomočki z vsemi svojimi tehnološkimi lastnostmi kompaktne velikosti in ergonomskih orodij za nadzor, kar pomaga razširiti obseg njihove uporabe. Najlažji sledilni signal se lahko uporabi za določanje lokacije otroka, moža, odhajajočih delavcev prevoznih podjetij itd.

Kako je naprava nameščena?

Večina takih naprav ima miniaturne dimenzije, ki jim omogočajo uporabo tudi brez obveščanja medijev. Glavna funkcionalna komponenta je sprejemnik, ki obdeluje signale iz navigacijskih sistemov. Najpogostejši GPS sledilni signali, vendar obstajajo tudi modeli, ki delujejo s satelitskim sistemom GLONASS. Prav tako je zagotovljen oddajnik signala, ki pretvori obdelane podatke sporočila tako, da jih pošlje nadzornemu uporabniku. Notranji pomnilnik se uporablja tudi za shranjevanje koordinatnih informacij. To je majhen blok, ki lahko, odvisno od modela, vsebuje več let zbranih informacij. Baterija se uporablja za napajanje naprav. Izračunana je za dolgo obdobje oskrbe z energijo, vendar je tudi skromnadimenzije. Zmogljivost komponente je majhna, vendar pa sam senzor porabi minimalno količino energije.


Načelo delovanja

Pripomoček je nameščen na predmet s posebnimi omaricami - običajno je to tudi miniaturna oprema, zasnovana za različne montažne konfiguracije. Po vklopu se naprava sinhronizira s satelitskim navigatorjem in od tega trenutka se začne neprekinjeno obdelovanje signala lokacije. Otroški sledilnik na primer določi pot od doma do šole in nazaj. Končni uporabnik prek mobilne naprave ali računalnika prejme te informacije s posebnim programom, ki prikazuje zemljevid, ki prikazuje koordinate in nosilec za svetilnike. Način interakcije je lahko drugačen. Pogosto obstajajo sistemi, ki prenašajo signal prek internetnih kanalov. To je priročna in zanesljiva komunikacijska shema, ki omogoča prikaz informacij o premikanju predmeta v načinu pretakanja. Prav tako lahko glede na možnosti senzor pošlje obvestila o objektih prek mobilne povezave z vnaprej določeno frekvenco. Zdaj lahko razmislite o priljubljenih modelih svetilnikov, ki jih predstavljajo vodilni proizvajalci elektronike.

Lični lokator

Zelo majhna naprava z osnovno funkcijo, skupaj s katero so samo polnilnik in slušalke z navodili. Dimenzije modela vam omogočajo, da se postavite celo v škatlo za ujemanje. Strojno jedro predstavlja čip MT6260. To ni najmočnejši procesor, temveč obravnava osnovne signale svojega potencialadovolj Upoštevati je treba, da je natančnost naprave majhna - približno 15-20 m. V pogojih motenj (na primer, če so mediji v prometnem zastoju) in kakovost sprejema signala lahko močno trpi, kar ne bo omogočilo pridobitve pravilnih podatkov. Vendar je za namene splošnega spremljanja z opredelitvijo približne lokacije ta pripomoček povsem ustrezen. Kot vse skrite miniaturne sledilne naprave, ima naprava tudi kompaktno integrirano baterijo. Zmogljivost je 400 mAh, model pa lahko upravljate s tipko na ohišju. Mikrofon je na voljo tudi v polnilu, zato lahko mediji po potrebi pošljejo glasovno sporočilo.

Resiont TK-102B

Razvoj temelji na seriji GPS sledilca TK-102 podjetja Xexun, ki je po izidu prejel veliko pozitivnih povratnih informacij. Model je postavljen kot univerzalno orodje za sledenje, ki ga je mogoče uporabiti za spremljanje lokacije otrok, starejših in pri nadzoru voznikov vozil. Čeprav ima naprava kitajsko poreklo, se trditve o kakovosti elementov od uporabnikov praktično ne pojavljajo. Tudi ohišje je sestavljeno brez napak z gostim dokazom. V zvezi s funkcionalnostjo Resiont Tracking Beacon nudi stabilno sledenje GPS, SMS, glasovno podporo in režo za pomnilniške kartice micro-SD. Napajanje je zagotovljeno z baterijo BL-5B, v tem delu pa je treba opozoriti, da je dejanska prostornina bloka kljub proizvajalčevi izjavi o kapacitivnosti 1000 mA * h 400 mA * h
.

Sprememba TK-103B

Druga različica od serije Xexun, ki predstavlja izboljšanje zgoraj omenjenega signala. Med značilnostmi tega pripomočka je mogoče pripisati široko paleto dodatkov, zaradi česar se priročno uporablja v transportu. Vključuje antene GSM in GPS, kontrolni rele, mikrofon za namestitev v kabino in montažno ožičenje. Na osnovni ravni delovanja se ohrani tudi možnost uporabe naprave kot individualnega sledilnika. Komunikacija prek mobilnih komunikacijskih kanalov poteka preko kartice SIM. S posebnimi programi lahko s pomočjo tega signala sledite osebi po številu, vendar le s predhodnim soglasjem lastnika. Med značilnostmi zasnove je poudariti aluminijasto ohišje in prisotnost senzorja udarca.

Concox GS503

Zunaj ta model izgleda kot staromoden mobilni telefon. Toda v funkcionalnosti je popoln GPS tracker, najbolj primeren za starejše. Nenavadno velika velikost naprave ne bo dovolila, da izgubi. Poleg glavnih nalog, lokacije lokacije, naprava ponuja tudi radio, svetilko in običajen telefon. Razširili smo zmogljivosti za sledenje. Če se majhni GPS nadzorni signali pogosto izvajajo samo s spletnim spremljanjem, Concox ponuja tudi hitrost, prevoženo razdaljo in druge parametre. Tako bogat nabor možnosti, seveda, zahteva bolj zmogljivo baterijo. Predstavljen je z blokom 1200 mA * h, vendar dolgo časasamostojno delo se ne sme upoštevati.

GlobalSat GTR-128

Še en razvoj z visoko stopnjo funkcionalnosti, vendar za razliko od prejšnjega modela, ki je bil izveden v tipični kompaktni luči za opazovanje svetilnikov. Model je osredotočen na delo z GPS in GLONASS sistemi, ki zagotavlja visoko natančnost spremljanja - do 1-2 m v pogojih optimalnega sprejema signala. Značilnosti naprave vključujejo prisotnost tesnobe gumb, več senzorjev in digitalni izhod. Ta sledilni svetilnik je najprimernejši za daljinsko nadzorovanje lokacije otrok. Naprava je enostavna za upravljanje, ne povzroča težav s fizično cirkulacijo in je hkrati znana po visoki avtonomiji.

Stroški sledenja

Razpon cen je zelo pomemben, kar je pogojeno z delitvijo segmenta na dve kategoriji naprav. Ena vsebuje originalne različice velikih razvijalcev, druga pa kitajske klonove. V prvem primeru lahko govorimo o cenah približno 5-7 tisoč rubljev. Čeprav obstajajo trdne in večnamenske spremembe za 15.000 kitajski sledilni krog lahko kupite za 500 rubljev. To so preprosti pripomočki, ki ponujajo samo funkcijo določanja trenutnih koordinat. Seveda, tako kakovost signala in oblikovanje izvedbe poceni naprav izgubijo svoje drage kolege. Vendar, kot je pokazala raziskava, je podjetje Resiont z minimalnimi sredstvi uvedlo popolnoma zanesljivo napravo za tehnično zanesljivost.

Kako izbrati optimalni model?

Obseg in pogoji pripomočka bodo zelo pomagali določiti, katerirazličica signala bo ustrezala. Za individualne nosilne naprave s kompaktno velikostjo in ergonomskimi nastavki za montažo. To so mikro sledilne naprave, ki zagotavljajo ozek sklop nalog, vendar so primerne za stabilno spremljanje. Če potrebujete univerzalno napravo, je smiselno izbrati naprave velikega formata, ki podpirajo široko paleto načinov interakcije z mobilnimi napravami. Modeli za voznike so izbrani na podlagi dodatne opreme, ki vključuje pribor za pritrditev in električno opremo za priključitev na omrežje upravljanega prometa na vozilu.

Nianse delovanja

Pred uporabo pripomočka je treba vnaprej določiti, katere kanale bo sinhronizirala s sprejemno napravo. Po tem se naprava postavi na ciljni objekt in vklopi. Na primer, mikro-GPS svetilnik za sledenje osebi lahko postavite v žep s klikom na gumb za začetek. Naslednje se samodejno poveže z mobilno napravo osebe, ki nadzoruje. Glede na zmožnosti specifičnega modela sledilnika je upravljanje njegove funkcionalnosti mogoče zagotoviti bodisi neposredno bodisi v oddaljeni obliki. Na primer, pametni telefoni lahko daljinsko omogočijo in onemogočijo svetilnik z nastavitvijo parametrov za spremljanje. Ta funkcija je koristna v smislu prihrankov energije. Za fizično ravnanje s takimi napravami proizvajalci opozarjajo na nevarnost izgube signala in okvare sprejemnikamočno mehanske vplive. Zato proizvajalci proizvajajo posebne modifikacije z izboljšanimi zaščitnimi lastnostmi za uporabo v pogojih agresivnih vplivov okolja.

Sklep

Z lahkoto organiziramo možnost opazovanja z miniaturnim sledilnikom, tudi z minimalnimi finančnimi stroški. Takšna oprema je usmerjena k množičnemu potrošniku, o čemer govori upravljavska ergonomija, in načelo samega delovanja. Ali obstajajo kakršni koli negativni vidiki uporabe takšnih naprav? Nekaj ​​jih je, vendar je pomembno, da se spomnimo, da bo človeški svetilnik na tak ali drugačen način ustvarjal motnje. Na koncu bo to vplivalo na naravo uporabe drugih elektronskih medijev. Obratno pa je lahko delo svetilnika nestabilno, če je nameščeno blizu telefona ali drugih oddajnikov elektromagnetnih valov. Na stabilnost signala neposredno vpliva kakovost sprejemnika, zato je za odgovorne naloge nadzora še vedno vredno izbrati originalne modele znanih proizvajalcev.

Sorodne publikacije