Kako uporabljati orodje za formatiranje na nizki ravni HDD: Navodila. Oblikovanje trdega diska na nizki ravni, pogoni flash

Pogosto je treba za vzdrževanje trdih diskov, polprevodniških pogonov in izmenljivih pogonov uporabiti pripomočke tretjih oseb, saj vgrajeni operacijski sistemi Windows ne morejo izvajati nekaterih dejanj in uporabniku dati rezultata. V zelo veliki meri se to nanaša na tako imenovano oblikovanje nizke ravni, ki ne samo, da odpravlja morebitne napake na pomnilniškem mediju, temveč obnavlja tudi tovarniško distribucijo, s čimer poganja pogon v uporabno stanje. Še posebej, da ne omenjam trdih diskov, pripomočki tega načrta so zelo široko uporabljajo, da bi flash diski in pomnilniške kartice v stiku. Eden od najbolj znanih in zmogljivih, po mnenju velike večine strokovnjakov, je orodje HDD Low Level Format. Kako uporabljati to aplikacijo, potem pa poglejmo. Na prvi pogled se zdi, da je vse preprosto, vendar je treba upoštevati nekatere pomembne točke, ki jih je treba povedati ločeno.


Kaj je HDD LLFT?

Najprej se obrnemo na teoretične informacije in vidimo, kaj predstavlja orodje HDD Low Level Format Tool. Kot je bilo omenjeno zgoraj, je njegov glavni namen formatirati medije kakršnegakoli tipa s popolno odstranitvijo podatkov in obnoviti tovarniško stanje. V primeru trdih diskov je po takih manipulacijah potrebno ponovno inicializirati. Če pa govorite o tem, kako uporabljati pomnilniško kartico HDD za pomnilniške kartice in bliskovni pogon, potemOblikovanje zanje ne zahteva dodatnih dejanj, saj jih po zaključku postopka operacijski sistem samodejno določi. Poleg tega je ta aplikacija pogosto orodje, ki vam omogoča, da se vrnete v življenje, ko nobeno drugo sredstvo ne pomaga ali se izkaže za neučinkovito.


Funkcije sproščene različice

Danes je glavni program mogoče najti v več spremembah, med katerimi je praktično za vsako izdajo redna (stacionarna) in prenosna različica modifikacije. Predvsem so te različice predvidene za modificirano modifikacijo (HDD Low Level Format Tool 440 Rus). Toda v smislu namestitve še zdaleč ni primerno, da uporabite izdajo, namenjeno za namestitev na trdi disk računalnika. Prenosni pripomoček ne deluje slabše in ga je mogoče zagnati s kakršnih koli izmenljivih medijev, pri tem pa ohraniti svoje nastavitve.

Namestitev programa

Zdaj pa gremo neposredno na vprašanja, povezana z uporabo orodja za formatiranje HDD nizke ravni in razmislite o možnostih namestitve ali zagona programa, če ima uporabnik prenosno različico. Če imate osnovni namestitveni program na vseh sistemih Windows nad sedmo različico, ga morate zagnati samo v imenu skrbnika (če vgrajena registracija superupravljalnega administratorja ni onemogočena), sledite navodilom namestitvenega programa. Namestitelje lahko uporabite tudi kot izvršljive programčke ukazne vrstice za tako imenovano "tiho namestitev"Programi v tej možnosti lahko uporabijo dodatne atribute («/silent» in «/verysilent», če se glavna datoteka namestitve začne tiho ali ključ «/portable = 1 v primeru zagona datoteke razpakiranja paketa, oba programčka imata razširitve CMD).
Opomba: Obe paketni datoteki, tudi če je onemogočen superuporabnik "izklop", mora biti zagnan izključno v imenu skrbnika, sicer boste prejeli sporočilo o napaki. Za prenosno različico, kot je že jasno, je dovolj samo zagnati izvedljivo datoteko EXE.
Toda v tem primeru bo namestitveni program najprej razpakiral prenosno spremembo, ponudil izbiro jezika vmesnika in izvedel nekaj dodatnih ukrepov na koncu postopka (zaženite pripomoček in obiščite spletno mesto razvijalca). Te postavke se lahko na splošno deaktivirajo.

Aktivacijska koda

Kljub dejstvu, da se vsaka izdana izdaja nanaša na izdelke programske opreme s komercialno licenco, aktiviranje programa ni nujno potrebno.
To je mogoče zahtevati le pri stacionarni namestitvi, vendar tudi brez prenosne različice. Na splošno je koda potrebna le, če uporabniku omogoči večjo hitrost oblikovanja in življenjsko namestitev posodobitev. Kolikor je potrebno, se odločite sami, toda, kot je že bilo omenjeno, se lahko aplikacija uporablja brez kode popolnoma brezplačno.

Kako uporabljati HDD orodje za nizko formatiranje?

Zdaj pa pojdimo naravnost na prvi zagon programa. Recimo, da ste se odločili za prenosno in ne za stacionarno različico.
Po prvem zagonu bo uporabnik pozvan, da izbere napravo, s katero želite izvesti nekaj dejanj. Upoštevajte, da je aplikacija sposobna zaznati tudi tiste medije, ki jih operacijski sistem ne prepozna ali ko ga formatira, sistem izdaja sporočila o napakah, povezanih z nemožnostjo dokončanja postopka. Začetno okno vsebuje povezavo za upravljanje diskov, vendar prehod na to odpre standardno particijo Windows. Na splošno ga povprečni uporabnik ne potrebuje. Ne bomo podali popolnih navodil o orodju HDD Low Level Format, vendar se bomo omejili na najpomembnejše točke. Po izbiri medija se odpre glavno okno z več zavihki. Med njimi je najpomembnejši le zavihek oblikovanja na nizki ravni, saj informacije v razdelku podrobnosti za nekatere naprave morda ne bodo prikazane. Tudi v oddelku S. M. A. R. T lahko dobite dodatne informacije, vendar za to ni potrebe. Poleg tega nekateri bliskovni pogoni morda ne podpirajo tega postopka, o čemer bodo poročali neposredno v oknu programa. Nazadnje, tako da odprete zavihek za izvedbo glavne operacije za formatiranje izbrane naprave, morate izbrati možnost oblikovanja in nato aktivirati njen zagon.
Hitro čiščenje je precej drugačno od standardnega orodja Windows in povzroči popolno odstranitev particij in zagonskih zapisov na nosilcu. Druga možnost, ki vključuje popolnoma popolno oblikovanje in morate izbrati (še posebej, če se uporablja)popolnega okvare pogona). Glede na zmogljivost časa lahko traja veliko, vendar rezultat presega vsa pričakovanja.

Možne napake pri delu z izmenljivimi mediji

Kako uporabljati HDD orodje za nizko formatiranje, ste ugotovili. V zaključku si poglejmo nekaj najbolj pogostih napak. Zlasti je nemogoče oblikovati izmenljive medije zaradi dejstva, da sistem ne deluje pravilno USB vrata, za ustrezne vmesnike, krmilnike ali kartuše, gonilniki niso nameščeni (ali nameščeni nepravilno), itd. Upravitelj naprav. Če to ne deluje, lahko uporabite orodja za samodejno posodabljanje, kot so gonilnik gonilnika ali naprave, ki so določene v upravitelju naprav, da poiščete identifikatorje nedejavne opreme na internetu, jih prenesete in namestite sami.

Sorodne publikacije