"Union 50AS-012": opis, tehnične značilnosti, modeli, pregledi

Sodobni vrhunski akustični sistemi so zelo dragi. Vsakdo nima denarja za take govorce. In potem je smiselno posvetiti pozornost Hi-End AU iz preteklosti. Mnogi od njih, tudi v sodobni realnosti, lahko oboževalcem dajo veliko modernih zvočnikov. To so "Unija 50AS-012". Odličen sistem zvočnikov prihaja iz Sovjetske zveze. Ima privlačen videz in odlične tehnične lastnosti. O tem bomo govorili podrobno. Najprej pa nekaj splošnih informacij o teh stolpcih.

Splošne informacije o "Uniji"

Strokovno gledano se ti stolpci lahko pripišejo izdelkom, ki izvirajo iz ZSSR in imajo velik razpon. Njihovo sproščanje se je začelo leta 1991. In do takrat se je Sovjetska zveza varno zrušila. Kljub temu je Bryansk elektromehanski obrat začel s proizvodnjo tega akustičnega sistema. Toda ni bila izpuščena za kratek čas. Že leta 1998 je bila proizvodnja ustavljena, obrat pa je tudi uspešno propadel. Kljub temu, AU "Soyuz 50A-012" pogledal in zvenel super. Nanaša se na vrhunske sisteme zvočnikov in nekoliko spominja na nepozabno S90 Radiotehnika. Toda to je povsem druga zgodba. Razmislite o oblikovanju podatkov v stolpcu.


Videz in oblika

Kot je navedeno zgoraj, so ti stebri zelo podobni legendarnemu S90 iz Radiotehnike. In to je res. Vendar je barva ohišja nekoliko drugačna (stilizirana pod svetlim drevesom), regulatorji visokih in srednjih frekvenc pa so izvedeni v drugačnem slogu.Na sprednji plošči so trije zvočniki (LF, RF in MH), pokriti z dekorativno rešetko. Na dnu - odprtina faznega pretvornika. Na zadnji plošči so priključki za povezavo z ojačevalnikom. Akustični sistem "Union 50AS-012" se razlikuje po velikosti. Stolpci so zelo veliki. In težka To je razumljivo, ker se ta akustika nanaša na razred tal. Izgleda, da so ti stebri precej ljubek. Problem je v tem, da do našega časa v dostojni obliki imamo samo izolirane primere. Vendar pa bomo še naprej razmišljali o tej zanimivi akustiki. Na tehničnih specifikacijah čakalne vrste.


Glavne tehnične značilnosti stolpcev

Zato upoštevajte podrobnejši stolpec "Union 50AS-012". Značilnosti sistema zvočnikov so odlične. To bi moralo biti tako, saj akustika spada v razred Hi-End. V ZSSR so se te naprave imenovale "višja stopnja kompleksnosti". Frekvenčno območje je zelo pomembno. Spodnja meja območja je 40 Hz. Limit je 25.000 hertz. Ni presenetljivo, da zvočniki zagotavljajo visoko kakovost zvoka v vseh pogojih. Občutljivost AU je 85 dB. Odličen kazalnik. Kratkoročna nazivna moč - 50 "poštenih" vatov. Vendar je bolje uporabiti zvočnike v razponu od 15 do 40 vatov. Nič več ni vredno. Lahko gorijo. Nominalna impedanca je 8 ohmov. Vsak ojačevalnik lahko razširi te zvočnike. Vendar je bolje uporabiti popolno, "visoko stopnjo težavnosti". S takšnim ojačevalnikom lahko dosežete najbolj kakovosten zvok. Mimogrede, o zadnjem.

Kakovost zvoka

Kakšen zvokAli lahko uporabniki prosijo "Union 50AS-012"? Značilnosti niso lagale. Kakovost zvoka je resnično impresivna. Ampak samo, če jih uporabljate s takimi ojačevalniki, kot so "Brig", "Amphiton" ali "Corvette". Prav tako je vredno poskrbeti za vir zvoka. Najbolje je, da predvajate vse zapise preko visoko kakovostnega CD predvajalnika. Prilagodi se tudi računalnik ali prenosni računalnik z zunanjim DAC. Stolpci so zelo primerni z žanri, ki ne zahtevajo veliko podrobnosti: rap, hip-hop, techno, trance, pop in tako naprej. Ta sistem zvočnikov pa odlično deluje z instrumentalnimi zvrsti. Rock, metal, punk in klasični zvok zelo natančno. Obstaja polna scena, frekvence se ne mažejo, trska se ne sliši pri reprodukciji baz. Odlični govorci prihajajo iz preteklosti. Udeležili se bodo tudi najzahtevnejših avdiofilmov. Ampak ali je res? Poglejmo, kaj bodo povedali tisti, ki so že kupili take stolpce.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Torej, kaj pravijo lastniki čudovitih stolpcev "Union 50AS-012"? Povratne informacije uporabnikov v zvezi s tem so precej zgovorne: skoraj vsi lastniki so zadovoljni s tem sistemom zvočnikov. Mnogi od njih poudarjajo, da zvočniki zagotavljajo visokokakovosten zvok tudi s povprečnim ojačevalnikom. Druga značilnost - kakovost izvedbe. Uporabniki so res presenečeni nad dejstvom, da je takrat ruska tovarna uspela izdelati tako kakovostne stolpce. Prav tako lastniki pravijo, da so podatki AU zelo poceni. Hkrati pa je odlična alternativa modernim sistemom zvočnikov Hi-End. In to je res. Podatki o stolpcu za nakup vdostojno stanje je lahko za odkrit peni. Na splošno so uporabniki zadovoljni z akustičnim sistemom "Union 50AS-012". Vendar navedite, da je kakovostni zvok mogoč samo v povezavi z drugimi napravami ustreznega razreda. In to je res. Vendar so bili tisti, ki so bili iz teh razlogov razočarani. S čim je to povezano? Poskusimo ugotoviti.

Negativne povratne informacije lastnikov

Zakaj niso nekateri "Soyuz 50AS-012" poslušali glasbenih oboževalcev? Negativne povratne informacije so nekaj, vendar resnične. Zato je treba paziti nanje. Naenkrat je treba omeniti, da niso povezani s kakovostjo zvoka ali z montažo. Večina pritožb, da je iskanje takšnih stolpcev na sekundarnem trgu velik problem. Nekoč so bili izpuščeni ne toliko. Zato jih še zdaleč ni uspelo kupiti. Zato jih je zelo težko najti. Veliko lažje je izkopati bolšji trg svojih dvojčkov - "Radiotekhnika S90". Tudi mnogi se pritožujejo nad dejstvom, da je zelo malo takih akustičnih sistemov do danes preživelo na dostojanstven način. Večina govorcev je tako smrtonosna, da jih ni smiselno kupiti. Obnova bo vzela več moči in denarja. Obstajajo tisti uporabniki, ki jim oblikovanje Unije ni bilo všeč. Pravijo, da so zelo podobni drugim govornikom. Toda ta izjava nima pravice do življenja. Zasnova je odlična. Razvijalci izbral edini pravilen način - kopirali najbolj uspešen videz in nekoliko spremenjen. Tak pristop je popolnoma upravičen. Še posebej, če upoštevate čas, ko so bili stolpi oblikovani in ustvarjeni.

Zaključek

Torej, nad namišteje za akustični sistem visokega razreda "Union 50AS-012". Ti stebri so bili ustvarjeni leta 1991 v radijski elektronski napravi v mestu Bryansk. Od takrat je že dolgo časa, vendar so te AU še vedno pomembne. Če jih bodo seveda lahko našli na sekundarnem trgu v dostojni državi. Tudi v današnji realnosti lahko ti zvočniki nadomestijo vrhunske akustične sisteme. Obrat Bryansk se je izkazal za zelo uspešen model. Torej, če imate možnost kupiti ta zvočniški sistem, ga ne smete zamuditi.

Sorodne publikacije