Kako poklicati BIOS na prenosnem računalniku. Opis metod za različne modele

Mnogi prenosni računalniki se včasih soočajo s potrebo po vstopu v BIOS svojega prenosnega računalnika, na primer, da bi znova namestili sistem Windows. Tukaj imajo mnogi težave, saj vsi ne vedo, katere tipke pritiskajo, da bi vstopili v priljubljeni meni. Danes bomo podrobno podrobno opisali, kako lahko povzročimo BIOS na prenosnih računalnikih različnih proizvajalcev, saj je v načinu in v resnici velika razlika. No, začnimo!

Sony

Sony bo prvi danes imel prenosne računalnike. Če želite od proizvajalca odpreti BIOS na prenosnih računalnikih, morate pritisniti gumb F1, ko se prenosni računalnik zažene. Tudi nekateri modeli lahko uporabljajo tipke F2 in F3 - vse je odvisno od leta izdaje naprave. Če nobena od F-tipk ni pomagala, je vsekakor vredno poskusiti pritisniti gumb Del. Ta ključ je bil najpogosteje uporabljen v zgodnjih modelih prenosnih računalnikov.


Kar zadeva najnovejše modele Sony, imajo zelo poenostavljen postopek za dostop do BIOS-a. Gumb ASSIST se običajno nahaja poleg gumba za vklop na telesu. Torej, če kliknete nanj, ko je prenosnik vklopljen, se bo pojavil meni, ki vas bo prosil, da zaženete operacijski sistem ali vstopite v meni BIOS.

HP

Zdaj pa govorimo o tem, kako poklicati BIOS na prenosnih računalnikih HP. Na splošno je tu preveč odvisno od leta izdaje modela. V zgodnjih prenosnih računalnikih je bil postopek vnosa v BIOS izveden z gumbom Del.Malo kasneje je ta funkcija napredovala s tipko F1, toda ta potepanja se niso končala.
Za modele, izdane od sredine 2000-ih, je mogoče priti v BIOS s pomočjo gumbov F8 ali F11. V sodobnejših prenosnih računalnikih podjetja že uporabljajo druge ključe F10 ali ESC. Zmedenost in samo s temi prenosniki HP.


Samsung

Naslednji na seznamu - "Samsung". Kako poklicati BIOS na prenosnih računalnikih Samsung? No, tukaj tudi, ni tako preprosto, kot v primeru istega "Sony". Na najzgodnejši različici Samsungovih prenosnikov je bil postopek za dostop do BIOS-a izveden z uporabo gumbov F2 ali Del. Malo kasneje se je podjetje odločilo, da pregleda poglede in spremeni gumb, odgovoren za BIOS, na F8. Vendar to ni vse. Na sodobnejših prenosnih računalnikih Samsung lahko postopek prijave z BIOS-om izvedete z gumbom F12. Če nobena od možnosti ne pomaga, potem ne bodite razburjeni, ker ni vse tako slabo. Praviloma ima vsak prenosni računalnik dodaten gumb za posebne funkcije, ki se imenuje Fn. V Samsungu, zelo pogosto, da bi prišli v meni BIOS-a, se ta ključ uporablja, vendar ne eden. Ne more biti tako preprosto. Če torej ne greste v BIOS s tipkami F, morate uporabiti kombinacijo gumbov in pritisniti Fn + F2 ali Fn + F8 ali, končno, Fn + F12.

Acer

Naprej na seznamu Acer. Kako poklicati BIOS na prenosnih računalnikih tega proizvajalca? Takoj, je vredno reči, da je v primerjavi s prejšnjimi prenosniki v Acer, najbolj zvit in, če lahko tako rečemo, zapletena kombinacija za pridružitev BIOS-u. Kompleksnost tega ni takomorate klikniti več gumbov naenkrat ali pa to storiti v določenem zaporedju, toda za vsako serijo prenosnih računalnikov je kombinacija tipk drugačna.
Tako lahko začnemo s preprostim načinom za vstop v BIOS, ki lahko deluje na določenih modelih - to so gumbi F1 ali F2. Pogosto se lahko ta metoda "valjani" na proračun prenosnih računalnikov družbe. Če ne pomaga, poskusite kombinacijo Ctrl + Alt + ESC, ko vklopite napravo.
Serija prenosnih računalnikov Aspire doda še eno zgoraj omenjenim kombinacijam - Ctrl + F2. Še posebej pogosto se ta kombinacija najde na najnovejših modelih te linije. Za serijo Travelmate je najpogostejši način pritiskanje tipk F2 ali Del, vendar, kot kaže praksa, potekajo tudi zgornje kombinacije. Nazadnje, najnovejša kombinacija, ki se najpogosteje uporablja v starejših prenosnikih, je Ctrl + Alt + Del.

Asus

Zdaj, morda, je vredno povedati, kako poklicati BIOS na Asus prenosnike. Tudi tu bo treba narediti malo buzz, saj tradicionalni načini ne delujejo vedno. Najlažji in najbolj priljubljen način dostopa do BIOS-a na "Asus" je s pritiskom na gumb F2, medtem ko vklopite prenosni računalnik. Če iz neznanega razloga ni pomagalo, je smiselno uporabiti druge tipke - F8 Delete. Treba je opozoriti, da se druga različica uporablja na prenosnem računalniku "Asus" redko, vendar se še vedno pojavlja.
Zdaj je alternativni način za vstop v meni BIOS. To velja za primer, če nobena od zgoraj navedenih tipk ni uspela. Za začetek morate izklopiti prenosni računalnik. Naslednji korak je klik na gumbESC (ne pustite menija Boot) in vklopite prenosni računalnik. Na zaslonu se prikaže poseben meni, imenovan "Boot". Ta element bo imel - Enter Setup. S klikom na ta element z gumbom Enter in po preklopu znova pritisnite tipko Enter, nato pa se bo odprl BIOS.

Lenovo

Nadaljuje. Kako poklicati BIOS na prenosnih računalnikih Lenovo. Na srečo je vse tukaj preprosto. Pogosto se pri vnosu v BIOS uporablja tipka F2, ko je računalnik vklopljen. Včasih jo lahko uporabite v kombinaciji z drugim ključem - Fn, tako da, če preprosto kliknite na F2, ne pomagate, poskusite kombinacijo F2 + Fn. Zelo redko se na prenosnih računalnikih te blagovne znamke za BIOS uporabljajo tipke F8 Delete, vendar so bili še vedno primeri, ko so ti gumbi pomagali priti v meni.
Tudi pri nekaterih modelih Lenovo na stranski vrstici ali blizu gumba za vklop lahko vidite majhen gumb z vlečeno puščico. Če kliknete nanj, lahko dostopate tudi do menija BIOS.

Dell

In nenazadnje, kaj naj rečem v tem članku - kako pokličem BIOS na prenosnih računalnikih Dell. Tudi tukaj je vse preprosto. Najbolj priljubljen način je, da pritisnete gumb F2, ko je računalnik vklopljen. Poleg te tipke lahko uporabljate tudi tipke F1 F10 Del ali gumbe ESC. Tudi v "naravi" obstajajo modeli, v katerih BIOS sam zase ustreza, očitno, gumb za ne-razprševanje - Vstavi. To je pravzaprav vse.

Sorodne publikacije