Sistem System (NT Kernel System) nalaga sistem: kaj storiti? Nekaj ​​praktičnih priporočil

Zdi se, da uporabnik v sistemu nima aplikacij, ki bi zahtevale veliko sredstev, v zadnjem času ni namestil ničesar, in obremenitev procesorja in RAM-a nenadoma narašča neverjetno (čeprav ne za dolgo). Krivca, če pogledate aktivne storitve v upravitelju opravil, je postopek z opisom vrste, kot je sistem (NT Kernel System) ali NT Kernel & amp; Sistem Kaj je to, malo ljudi si predstavlja, kako in zakaj ta storitev začne porabljati računalniške vire na ravni od 60 do 95%. Poskusimo razumeti, kaj in obenem razmisliti o vprašanjih, povezanih s tem, kako zmanjšati obremenitev sistema.


Sistem (NT Kernel System) - Kaj je ta proces?

Na splošno tudi najbolj napredni uporabniki natančne opredelitve te storitve ne morejo. Vendar lahko na podlagi imena domnevamo, da spada v procese, povezane z jedrom sistema (vodja ukazov) in je verjetno povezava med strojnim in programskim delom računalniškega sistema.
Druga stvar je, da je ta storitev delno posledica nalaganja operacijskega sistema, čeprav se neposredno nanaša na to samo zato, ker vsebuje podatke in nastavitve pozdravnega zaslona. Zakaj NT Kernel System ne nalaga procesorja in pomnilnika, vendar se lahko domneva, da bi to lahko vplivalo na virusni učinek in pretvorbo v nepotrebne uporabniške programe ter zastarele gonilnike in pomanjkanje obveznih posodobitev.sistemov. Zato lahko predlagamo nekaj enostavnih rešitev, ki bodo zmanjšale obremenitev virov. Mimogrede, takoj je treba omeniti, da so takšni problemi iz nekega razloga najpogosteje izraženi v operacijskih sistemih Windows 7 in 10. Zakaj? Nihče ne ve. Toda v drugih modifikacijah niti senca tega pojava ni bila opažena.


Sistem za nalaganje NT Kernel System: Kaj storiti najprej?

Torej, prva stvar pri povečanju obremenitve bi morala biti samo ponovni zagon sistema. Morda je na neki točki prišlo do kratkotrajne napake, ki bi izginila po ponovnem zagonu.
Če se bo poraba sredstev za določen čas izkazala za enako raven, je vredno poskusiti, da sistem povrnitev z izbiro konfiguracije, ko ni bilo takšnih pojavov opazili z uporabo "Center za obnovitev".

Virusi

Možno je, da se operacijski sistem NT Kernel System Windows 7 ali 10 obnaša samo zato, ker ni prvotna storitev, in virus je pod njim maskiran. V takem primeru je zaželeno, da se globinski računalnik takoj skenira s katerim koli prenosnim pripomočkom, vendar je bolje, da uporabite zagon z diska ali pogona USB, na katerem je napisan Kaspersky Rescue Disk, ki bo, ko bo preverjen, zaznal globoko vgrajene v sistem virusov in groženj. , ki je prodrl v RAM. Začetek pripomočka se izvaja, preden se prenese operacijski sistem. Ko zaženete test, je najbolje, da izberete vse dele in namestite globoko skeniranje.

Varnostna kopija

Ker je storitev sistema (NT Kernel System) povezana z začetkom operacijskega sistema, lahko včasih zmanjša obremenitev,po celotnem zagonu sistema, pomaga pri popolnem onemogočanju nepotrebnih aplikacijskih elementov pri zagonu.
V ta namen lahko v operacijskem sistemu Windows 7 uporabite ukaz msconfig, ki ga vnesete v Run Console, nato pa pojdite na ustrezen zavihek. V operacijskem sistemu Windows 10 se ta razdelek nahaja v upravitelju opravil. Poskusite samo izklopiti vse, kar je tam, in ponovno zagnati.

Vprašanja za posodobitev gonilnika in programske opreme

Včasih lahko najdete uporabniške ocene, ki kažejo, da je sistem (NT Kernel System) nad aktivnostjo lahko posledica dejstva, da sistemske posodobitve niso nameščene. Možno je, da "Center za posodobitve" ni uspel. V tem primeru morate poiskati razpoložljive posodobitve in namestiti ključne posodobitve.
Vozniki imajo lahko tudi svojo vlogo. Običajno je priporočljivo, da jih posodobite. Ročno to - to je popolnoma nehvaležno (še posebej, ker Windows ne more vedno najti prave gonilnike za naprave same). Najbolje je, da uporabite programe, kot je Driver Booster, ki najdejo najnovejše gonilnike na straneh proizvajalca strojne opreme in jih integrirajo v sistem brez udeležbe uporabnikov.
Če obstajajo težave s posodobljenimi gonilniki, kot eno od rešitev, lahko predlagate, da se vrnejo v Upravitelj naprav, tako da najprej določite, kateri gonilnik povzroča težave pri nalaganju. Opazimo lahko tudi težave z nepotrebnimi aplikacijami. Kot možnost je priporočljivoodstranite tiste aplikacije, ki niso bile zagnane dolgo časa, in nato očistite register in trdi disk z nekakšnim optimizatorjem (CCleaner, Advanced SystemCare itd.).

Povzetek

To so glavne metode za zmanjšanje obremenitve sistemskih virov, če je opisani postopek dejansko vzrok vseh nesreč. Na žalost je povsem nemogoče natančno navesti vzrok takšnih pojavov, zato bo potrebno ukrepati, kar se po naključju imenuje zanašanje na vsako metodo.

Sorodne publikacije