Asus Zenfone Go ZB500KL: pregledi in specifikacije

Povratne informacije o uporabnikih Asus ZenFone Go ZB500KL se imenujejo začetniški pametni telefon z ambicijami telefonskih linij s srednjo ceno. Na voljo za približno 190 $. To je nekoliko dražje od lanskoletnega modela ZenFone Go, vendar je telefon namesto tega dobil boljšo kamero in veliko zmogljivost baterije. Letos ne pričakujete podpore za vrhunske funkcije. Vendar pa je vsaj telefon opremljen z HD-plošče, izmenljivo baterijo, možnostjo priključitve dveh SIM-kartic in LTE. Model je ergonomsko oblikovan in ima različne barve ohišja - črno, srebrno, zlato, modro, rdeče in belo.


Konstruktivna izvedba

Pametni telefon je v celoti izdelan iz plastike. Pod menijskimi tipkami je Zen-ov kovinski trak s koncentričnimi polirnimi krogi tipičen za Zen izdelke. Dekoracija je enobarvna in preprosta. Zadnji del je zaokrožen navzven, kar vam omogoča, da pametno držite v roki. Dizajn Asus ZenFone Go ZB500KL 32GB se imenuje organski, zaokrožen in prijazen za dotik. Na srečo je mogoče odstraniti zadnji pokrov in zamenjati baterijo. Vendar pa je odstranitev le-te relativno težka. Glede na povratne informacije uporabnika, za to celo celo uporabite izvijač. Asus ponuja pokrove različnih barv, vendar jih ni mogoče kupiti posebej.
Ukrivljen zadnji pokrov naredi napravo veliko debelejšo od drugih pametnih telefonov te kategorije. Vendar pa je njegova teža majhna - samo 135 g. Stabilnost oblikovanja lastnikov Asus ZenFone Go lastnikov ZB500KL je zelo hvalevredna. Pritisk na pokrovali pa zaslon pušča telefon kot brezbrižen kot ga poskuša obrniti. Pametni telefon daje vtis zelo kakovostne naprave. Samo zadnja plošča se včasih stisne pod pritiskom.


Opremljen

2 GB OPERATING memory in 16/32 GB ROM - tipična konfiguracija telefonov te kategorije. Pametni telefoni, kot je Huawei P8 Lite, imajo še 1 GB pomnilnika. Bralnik prstnih odtisov je zdaj postal običajen v tem cenovnem razredu, toda ZenFone Go ne. Vendar pa obstaja FM radio in USB OTG.

Programska oprema

Asus kliče svoj uporabniški vmesnik ZenUI. Temelji na 6. različici Androida in prinaša le majhne in predvsem vizualne spremembe. Glede na preglede uporabnikov so posodobitve programske opreme na voljo takoj. Proizvajalec skrbi za svoje pametne telefone nižjega cenovnega razreda. Telefon ima veliko nameščene programske opreme. Na srečo ni adware, razen za oceno hotelov. Programi omogočajo dostop do Asusovega servisnega centra in Zen skupnosti, pa tudi do čiščenja pomnilnika pametnega telefona.

Komunikacije in GPS

Normalno je, da je v osnovnem povprečnem cenovnem razponu podprt samo standardni 80211 b /g /n. Hkrati pa telefon največkrat izkorišča zmogljivosti komunikacijskega kanala: hitrost prenosa podatkov je skoraj 2-krat večja kot pri večini analogov. LTE je tudi tam. Če pa je v prejšnjem modelu podpirala le nekatere države, je v letu 2017 ZenFone Go postal sodobnejši. Pametni telefon ni slabši od konkurentov in doseže hitrost prenosa 150 Mbps inprenos - 50 Mb /s. Naprava deluje v 7 pasovih LTE, zato je verjetno, da bo našla hitro mobilno omrežje tudi v eksotičnih državah. Sprejemanje signala v kompleksnem mestnem okolju je dobro.
Notranji GPS modul ne deluje. Sprejem se izboljša pri približevanju oknu, največja natančnost na prostem pa je 7 m, kar je povsem sprejemljivo. Po mnenju lastnikov telefon pogosto izgubi satelitski signal, čeprav lahko v gozdu dobro deluje. Modul je verjetno občutljiv na motnje, zato mora uporabnik dvakrat premisliti o uporabi ZenFone Go kot primarnega navigacijskega sistema.

Telefonska komunikacija in kakovost pogovora

Asus je spremenil vlogo "Telefon". Najprej se odpre numerična tipkovnica in uporabnik lahko dostopa do stikov in pogosto klicanih številk prek zavihkov na vrhu zaslona. Program je podoben standardni aplikaciji Google in njegova uporaba je prav tako priročna. Asus ZenFone Go ZB500KL LTE klicanje kakovosti klic se imenuje zadovoljivo. Na žalost glas sogovornika zveni zelo visoko, ker slušalke ne prenašajo nizkih tonov. Maksimalna glasnost je dobra in zvok je dovolj jasen. Tudi glasovi uporabnikov do sogovornikov se zdijo nekoliko tanki, vendar je prenos tiho in jasno v tihem pogovoru. Ko uporabljate način zvočnika, se zvočnik sliši enako kot prek zvočnika.

Kamere

Kameri za pametne telefone se nanašajo tudi na povprečno cenovno kategorijo: 13MP zadaj in 5MP spredaj so namenjeni fotografiranju dostojnih fotografij. KakovostSlika glavne kamere je res dobra. Njegova ostrina je primerna, subjektivno dober barvni prenos, vendar so slike videti precej temnejše in bolj tiho kot, na primer, LG G4. V slabih svetlobnih pogojih se kakovost hitro poslabša. Predmeti so jasno označeni, obarvana območja pa hrupno. Pametni telefon Asus ZenFone Go ZB500KL je po mnenju lastnikov primeren za dnevno fotografiranje.
Videoposnetke lahko snemate v ločljivosti Full HD. Svetlost se dobro prilagodi novim situacijam, vendar se zgodi zelo počasi. Poleg tega je včasih potrebna ročna nastavitev. Kamera s 5 milijoni slikovnih pik odpravlja dostojne portrete z dobrim prikazom podrobnosti, tudi v temnih prostorih. Vendar pa ima težave v svetlem okolju, ker so predmeti zelo osvetljeni. Ostrina je sprejemljiva, vendar fotografij ni mogoče preveč povečati, saj so popačenja očitna. Glede na preglede, Asus ZenFone Go ZB500KL 16 GB prinaša nekatere barve svetlejše kot je potrebno in tudi trpi zaradi vidnega hrupa. Celotna ostrina slike in besedila na barvitem ozadju je zmerna. V resnično idealnih pogojih, pametni telefon vam omogoča, da dobite zelo jasne slike. Toda na robove se njihova ostrina zmanjšuje.

Dodatna oprema in garancija

Poleg vira napajanja in kabla USB proizvajalec dopolni telefon s slušalkami s sprejemljivo kakovostjo zvoka. Dodatki za posamezne izdelke niso navedeni na Asusovi spletni strani. Za model velja 24-mesečna garancija.

Vhodne naprave

Aplikacija tipkovnice je integrirana v operacijski sistem. Vendar paše vedno je mogoče obiskati standardno Googlovo vhodno napravo ali prenesti drugo iz trgovine Play. Tipke so precej velike. Uporabniki Asus ZenFone Go ZB500KL LTE, po pregledih, doživljajo težave s hitrim tiskanjem, saj naprava nima časa za odziv na vhod. Tiskanje tako hitro kot na zmogljivih pametnih telefonih ne bo delovalo. Ker se problem ponavlja s standardno tipkovnico GBoard, je povezan s telefonom, ne z aplikacijo. Možno je konfigurirati odložišče, ključe in dodatno tipkovnico. Površina zaslona na dotik je dobra in odzivna tudi v kotih. Programska oprema ponuja številne uporabne nastavitve za uporabnike s posebnimi potrebami, enostranski način delovanja, zaganjalnik funkcij, ki je na voljo kot odziv na gibanje telefona in na zaslonu. Na primer, dvojni klik prebudi pametni telefon, risanje določene črke sproži povezano aplikacijo, obračanje naprave pa zmanjša glasnost zvoka. Pod zaslonom na dotik so 3 menijske tipke. Delujejo relativno zanesljivo in jasno označeni. Položaj stikala na zgornji strani pametnega telefona je nekoliko nenavaden. Po eni strani jo je težje doseči, po drugi strani pa odpravlja naključne klike. Regulator glasnosti je zadaj. To je priročen položaj, če se uporabnik navadi na to. Vse tipke imajo jasno tlačno točko in so precej zanesljive.

Zaslon

Velikost zaslona 5 "in ločljivost 720p slikovnih pik ZenFone Go je enaka kot pri tekmecih.zaslon je 452 cd /m2, kar je povprečna vrednost v svojem razredu. Porazdelitev svetlosti je 84% - zaslon ni zelo homogen, zato so velike barvne površine opazno neenakomerne. Raven črnega Asus ZenFone Go ZB500KL 32GB, pri ocenah, ki so enake 042 cd /m2, je tudi precej povprečen. Barva je bolj podobna temno sivi in ​​osvetlitev ozadja je zelo opazna v temnih predelih. Vendar pa to vodi do dobrega kontrasta 1093: 1, čeprav konkurenti ponujajo več. Šibek modrikast odtenek v bližini zaslona. Barve izgledajo precej bledo, vendar se natančno reproducirajo. Samo modri in zeleni odtenki odstopajo močnejši od drugih. Čeprav plošče ni mogoče profesionalno uporabljati, so fotografije videti povsem naravno. Koti pregledovanja Ocene ZenFone Go ZB500KL se imenujejo dobre: ​​vsebina, ki je prikazana, ostane jasna tudi pri gledanju s strani, čeprav so opazni rahli premiki barve. Sijajna površina zaslona na prostem povzroča težave. Slika zadrži ostrino v senci, vendar so oči napete, da bi videle nekaj v svetlem okolju.

Performance

Nabor čipov Qualcomm Snapdragon 410 je namenjen povečanju zmogljivosti pametnega telefona Asus ZenFone Go ZB500KL 32GB. Povratne informacije lastnikov pa kažejo, da je taktna frekvenca 4 jeder omejena na 1 GHz, kar povzroči izgubo energije. To vodi do pogostih "mucanje" in dolgih čakalnih časov pri navigaciji po sorazmerno nezahtevnih OS. Namestitev in prenos potrebuje veliko časa. V tem pogledu je ZenFone Go očitno slabši od konkurenčnih naprav. Zlasti Huawei P8 ponuja bistveno višjeuspešnosti Grafični čip Qualcomm Adreno 306, kot je čip, je prisoten že nekaj let, zato ne podpira najnovejših grafičnih vmesnikov.
Pametni telefon Asus ZenFone Go ZB500KL 32 GB, po mnenju lastnikov, na internetu deluje veliko počasneje kot analogi. Včasih morate čakati dolgo časa. Preprost vnos URL-ja traja veliko časa, saj je aplikacija za tipkovnico najprej prenesena. Čeprav zapletene strani HTML5 potrebujejo več časa za odpiranje, običajno delujejo enako. Preverjanje hitrosti dostopa do pomnilnika in microSD, da pokažejo, da pametni telefon spopada s slabšimi konkurenti. ZenFone Go potrebuje več časa za dostop do notranjega skladišča. Z enako hitrostjo se izvede samo zaporedni zapis. Morda je ta počasnost še en razlog za zelo dolgo časa za prenos aplikacij in občasne zamude.

Igre

Mobilne igre so običajno ustvarjene za delo na čim več pametnih telefonih. Nekateri od njih imajo možnost spreminjanja grafičnih nastavitev, da jih prilagodijo pasovni širini procesorja. Na žalost, ZenFone Go ne more storiti brez njega. Na primer, pri Asphalt 8 z najvišjimi nastavitvami za igranje se hitrost osveževanja zaslona zmanjša na 14 k /s, kar je nesprejemljivo. Samo najnižje nastavitve tukaj in v strelcu Dead Trigger 2 omogočajo, da dosežete frekvenco 30 k /s. Enostavne igre, kot so Angry Birds, delujejo brez težav. Uporabniku je odvzeta moč zaradi pomanjkanja podpore za sodobne API-je. Še ena točka, ki jo morate sprejeti: nalaganje Asus ZenFone Go ZB500KL 16 GB, zaUporabniški pregledi se opravljajo zelo počasi in njihova namestitev traja večnost. Vendar je nadzor z zaslonom na dotik in senzorjem položaja zelo zanesljiv.

Kakovost zvoka

Majhen zvočnik na spodnji meji ni zelo visok (največ - 784 dB). Basi so skoraj popolnoma odsotni, vendar se slišijo povprečne frekvence, kar je zelo pomembno za poslušanje pesmi ali glasu. Visoki toni so nekoliko poudarjeni in včasih kličejo. Ljubitelji glasbe verjetno ne bodo zadovoljni z zvočnikom, vendar je dovolj, da izberete gledanje glasbe ali videa. Predvajanje prek Bluetootha in 35-mm vtičnice za slušalke sta dobra in brez okvar.

Življenjska doba baterije

Zaradi sorazmerno majhne kapacitete baterije 2600 mAh ali 101 vatov je 9:32 ur pri testu Wi-Fi zadovoljiv. Poleg tega lahko odstranljivo baterijo, tako da za daljša potovanja za povečanje delovnega časa lahko uporabite rezervno baterijo. LG X Power zagotavlja dvakrat večjo zmogljivost zaradi zelo velike zmogljivosti. Pametni telefon nima hitrega polnjenja, tako da polnjenje traja do 3 ure.

Zaključek

Telefon Asus ZenFone Go ZB500KL je po mnenju lastnikov trdno poravnan v spodnjem segmentu srednjega cenovnega razreda. V prid modela kažejo togo telo, odstranljivo baterijo in dostojno (v dobri svetlobi) fotografije. Vendar pa mora kupec sprejeti relativno nizko zmogljivost pametnega telefona pri krmarjenju po meniju. Poleg tega modul GPS izgubi svoj signal, zaslon pa ima srednji kontrast in neenakomerno osvetlitev. Lepo za uporabnikeda proizvajalec redno zagotavlja najnovejše varnostne posodobitve. Ponavadi v tem cenovnem razredu lahko pričakujete posodobitve najnovejšega operacijskega sistema. Tudi precej dobra barvna natančnost in obvladljivost. Vendar pa je uspešnost Asus ZenFone Go ZB500KL telefonske klice lastnikov nezadostna. Potencialni kupec bi moral vedeti, da obstajajo alternativne ponudbe po enaki ali nekoliko višji ceni, kot sta Lenovo K6 ali Huawei P8 Lite.

Sorodne publikacije