Onedrive - kaj je to? Imenovanje programa

Hitra rast tehnologij v oblaku ni mogla pritegniti pozornosti takšnega velikana IT, kot je Microsoft. Na koncu, po nekaj letih razvoja, je svet videl storitev OneDrive. Kaj je to in kako ga uporabiti, bo razložil ta članek. Mimogrede, ta izdelek nima nič opraviti z videorekorderjem OneDrive PRO.

Zgodovina ustvarjanja in razvoja

Prvotno se je storitev v oblaku imenovala SkyDrive in je bila na voljo manjšemu številu uporabnikov, ki so sodelovali v ozkem testiranju. Z leti se je platforma precej razvila, prejela je veliko možnosti za programe in aplikacije za različne operacijske sisteme.
V začetku leta 2014 je družba objavila preimenovanje platforme, ki ji je dala ime, ki se je uporabljalo do danes. Kaj je program za OneDrive? O tem bomo razpravljali kasneje v članku.

Opis izdelka, značilnosti in načrti oblikovanja cen

OneDrive - Kaj je to? Na splošno gre za shranjevanje v oblaku, katerega glavna naloga je zagotoviti izmenjavo datotek med različnimi napravami, kot tudi dodatni prostor za shranjevanje pomembnih informacij. Trenutno Microsoft ponuja več možnosti za uporabo programa Windows OneDrive:
 • brezplačen načrt. Na voljo je 5 GB razpoložljivega prostora.
 • Načrt za 140 rubljev na mesec. Zagotovljeno 50 GB na oddaljenem trdem disku.
 • 2700 rubljev na leto. Ta načrt vključuje 1 GB prostega prostora, napredne funkcije OneDrive in prilagojeno različico sistema Office 365. Uporabite ga lahko na računalniku, tabličnem računalniku in telefonu.
 • 3400rubljev na leto. Skupaj je 5 GB. Vendar pa so razpršeni po 1 na uporabnika, največje število, ki je v zvezi s tem 5. Prav tako je na voljo popolna 365 domača pisarna.
 • Kako uporabljati program, značilnosti interakcije

  OneDrive je v standardni konfiguraciji operacijskih sistemov, Windows 8 in 10. Če želite premakniti kateri koli dokument ali datoteko v shrambo v oblaku, jo povlecite na sliko aplikacije v Raziskovalcu. Če iz nekega razloga ni povezave z internetom, potem nič ni grozno. Na trdem disku sistema je lokalni pomnilnik, ki se bo samodejno sinhroniziral, ko boste dostopali do omrežja.

  OneDrive na Androidu

  Uporabljajte oblak v telefonih in tabličnih računalnikih, v katerih se izvaja Android. V ta namen ima aplikacija Google Play Store isto ime. Ko ga prenesete, se morate prijaviti z Microsoftovim računom. To je dokaj priročen način za skupno rabo datotek z ene naprave na drugo brez uporabe žic in umazanega Bluetootha.

  Odstranjevanje OneDrive iz različnih različic operacijskega sistema Windows

  Zelo enostavno se je znebiti programa v operacijskem sistemu Windows 7, morda zato, ker ne prihaja s sistemom in je nameščen ločeno. Preden odstranite OneDrive, morate iti na nadzorno ploščo. Tukaj najdete "Programi in komponente". Na seznamu morate lokalizirati želeni predmet in ga izbrati. Nato morate z desno tipko miške klikniti in izbrati "Izbriši".
  Za odstranitev OneDrive iz različice 10 sistema pa potrebujete maloza začetek Najprej morate onemogočiti OneDrive. Kako to storiti? V pladnju morate odstraniti kljukico iz elementa »Samodejno zaganja OneDrive na vhodu«. Zdaj je vredno odstraniti OneDrive iz Raziskovalca. Če želite to narediti, morate obiskati skladišče vseh sistemskih nastavitev sistema Windows - register. Če želite priti tja, morate v glavnem meniju "Start" najti postavko "Run". Vnesti mora besedo regedit.
  Odpre se register registra Windows. Morate najti oddelek z naslovom 018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6. Za to lahko uporabite iskanje. Najdena particija vsebuje več ključev. Eden je System.IsPinnedToNameSpaceTree. Vrednost morate spremeniti na 0. To lahko storite tako, da z desno tipko miške kliknete in izberete »Uredi«. Lahko se zgodi, da želenega parametra ni v razdelku. Torej bi ga morali še naprej iskati. Po spremembi na 0 je treba iti na prevodnik in preveriti, ali je ikona OneDrive odstranjena. Lahko poskusite tudi odstraniti OneDrive prek nastavitev pravilnika. Za to boste potrebovali tudi pripomoček "Zaženi". Uvaja linijo gpedit.msc.
  Odpre se drevesna hierarhija kot v registru. Za začetek morate odpreti vejo »Konfiguracija računalnika«. Ima bližnjico "Administrative Templates" in vsebuje "komponente Windows." Tu je OneDrive. Ta element vsebuje samo en parameter - »Zavrni uporabo storitve OneDrive za shranjevanje datotek«. Morate ga spremeniti iz »Onemogočeno« v »Omogočeno«. Zdaj sistem ne bo vzpostavil stika z OneDrive, da bi delil datoteke.

  Izklopite prek upravitelja opravil

  StartČe onemogočite program, morate preiti v upravitelj opravil. V operacijskem sistemu Windows 10 lahko to storite z bližnjico na tipkovnici Ctrl + Alt + Del ali z desnim klikom v opravilni vrstici. V oknu morate poiskati stolpec »Podrobnosti«. Če je ena od predstavitev OneDrive, jo morate označiti in klikniti »Odstrani opravilo«.

  Odpravljanje težav programa

  Najpogostejši problem je nezmožnost sinhronizacije. Datoteke so take, kot da bi šle v želeno lokalno mapo, vendar niso dosegle oblak. Obstajata lahko dva razloga:
 • OneDrive se je zrušil zaradi manjkajočih posodobitev za Windows. Zato je treba zagotoviti, da ima operacijski sistem vedno potrebne ustrezne popravke in dodatke.
 • Prevelika velikost datoteke. Program omejuje količino prenesenih podatkov na 10 GB. Če je datoteka večja od trenutne vrednosti, jo mora program za arhiviranje razčleniti na sestavne dele.
 • Prav tako je včasih pri zagonu aplikacije prišlo do napake. V večini primerov shrani preprost ponovni zagon. V najtežjih situacijah bo operacijski sistem nadgradil na najnovejše različice.

  Najbližji analogi programa in njihove posebne značilnosti

  Na splošno je jasno, da je OneDrive včasih uporaben pripomoček za tiste, ki imajo več naprav z operacijskim sistemom Windows. Seveda lahko delate v drugih priljubljenih operacijskih sistemih, toda zakaj te težave, če obstajajo preprostejše rešitve.
 • DropBox je odlična storitev v oblaku z več platformami. Brezplačno je le 2 GB. Vendar obstajajo različni načini inbonus naloge, ki vam omogočajo povečanje glasnosti.
 • Cloud Mail.ru zagotavlja največji prosti prostor na disku med analogi - 25 Gb. Obstajajo različne tarifne možnosti.
 • Yandex.Disk - še ena domača storitev v oblaku. Free je na voljo le 10 GB.
 • Google Drive - 15 GB brezplačno. Obstaja pa več načinov za bistveno povečanje tega prostora, do 1 TB. Storitev je primerna za skupno uporabo pri ustvarjanju in urejanju dokumentov.
 • Sklep

  V članku je bila razstavljena platforma OneDrive. Kaj je ta storitev, kako delati z njo in kako jo lahko izklopite - že veste. Če bo Microsoft še naprej razvijal to storitev v oblaku, bo morda kmalu pred svojimi tekmeci. Cene za nekatere tarifne načrte so še vedno grizle, zato bo popoln prehod na komercialno podlago pomemben le za majhna podjetja, ki aktivno uporabljajo skupni razvoj ali urejanje dokumentov.

  Sorodne publikacije