Kaj je fitnes zapestnica in zakaj je potrebna? Ocena fitnes zapestnic

Različni pripomočki so že dolgo sestavni del našega življenja. Sodobna oseba je obdana z množico naprav, ki so zasnovane za izvajanje teh ali drugih funkcij. Vendar tehnični napredek ni vzpostavljen. Ne vsak dan se učimo o novih izumih, ki naredijo naše življenje bolj udobno. Ena od njih je fitnes zapestnica. Zakaj potrebujete ta pripomoček in kdo je namenjen?

O tem tehničnem znanju bi morali razpravljati podrobneje, saj mnogi verjetno nimajo ničesar vedeti o napravah, ki imajo veliko imen - pametne zapestnice, pametne zapestnice, fitnesne zapestnice itd. Ni bilo nobenega takšnega pripomočka, ki bi bil preprost za uporabo, enostaven in ima skoraj neomejene zmogljivosti.

Zgodovina pojava

Prvi prototip takih pripomočkov je bil impulz. Nekaj ​​pozneje so v teh napravah proizvajalci dodali funkcije za merjenje porabljenih kalorij in število sprejetih korakov. Vendar pa je klic takšne naprave polno fitnes zapestnice postala možna šele po popolni integraciji z osebnimi računalniki in mobilnimi operacijskimi sistemi.

Kdo jih potrebuje?

Če izhajajo iz imena, so te naprave namenjene tistim ljudem, ki imajo aktivni življenjski slog. Konec koncev, na prvi pogled, se zdi, da je malo verjetno, da bo pripomoček potreboval nekoga, ki sedi na monitorju več dni. Vendar pa ima pametna fitnes zapestnica številne funkcije, ki bodo uporabne za vse kategorije uporabnikov v vsakdanjem življenju.življenja. Hkrati pa je zelo verjetno, da bodo postali neke vrste spodbuda za lene, ki jih bodo motivirali, naj se ukvarjajo s športom ali pa se vsaj premikajo.
Seveda mnogi vprašajo vprašanje "Zakaj potrebujete fitnes zapestnico, če je sodoben trg nasičen z veliko različnimi modeli pametnih telefonov, ki imajo večino funkcij pametnega pripomočka?" To velja, na primer, za trajanje baterije. V fitnes zapestnicah se je večkrat povečala. To je bilo mogoče zaradi pomanjkanja zmogljivega procesorja ali velikega zaslona v napravi. Ti pripomočki zmagajo po telefonu. Med prednostmi fitnes zapestnic je mogoče poudariti: 1. Sposobnost shranjevanja podatkov brez prenosa dodatnega programa. Telefon bo moral delati z več aplikacijami, kar je zelo neprijetno. 2. Da bi dobili natančne podatke, bo treba telefon vedno nositi v roki. To ne bo mogoče storiti v bazenu ali v telovadnici. Problematično konstantno nošenje telefona tudi v običajni pisarni. Kar zadeva pametno fitnes zapestnico, bo vedno na strani, tiho zajemanje potrebnih podatkov.

3. Ko uporabljate telefon, boste morali večkrat vključiti več aplikacij. To je na primer mobilni internet ali GPS. Za pametne pripomočke ni potrebno, da so trajno povezani s pametnim telefonom. Sinhronizacijo lahko opravite le enkrat na dan, včasih pa tudi odvisno od modela in manj pogosto. 4. Velikoaplikacije v pametnem telefonu delujejo samo, če napravo povežete z internetom. Brez zapestnice deluje fitnes. 5. Pametni pripomoček je sposoben sprejemati in analizirati kazalnike zdravja že dolgo časa. Program pametnega telefona se lahko izgubi in vsi podatki bodo izgubljeni. 6. Včasih se mobilne aplikacije ne odprejo iz prenosnika ali osebnega računalnika. Program za fitnes zapestnico je za to sposoben, saj proizvajalci podjetja porabijo veliko denarja za njegov razvoj in nadaljnjo optimizacijo.
Do danes so številni proizvajalci priljubljenih blagovnih znamk telefonov sprostili obe roki in zapestnico, ki jim omogočata medsebojno povezovanje. Tako naprava postane nepogrešljiv pomočnik osebe, ki je zasnovana tako, da ohranja njegovo zdravje, kot tudi organizira proces telesne dejavnosti in počitka.

Imenovanje

Že na začetku svojega nastopa na trgu številnim pametnim zapestnicam ni bilo znano. To je tisto, kar so prevaranti uporabljali za izdelavo teh naprav za čudežne naprave, ki imajo resnično "čarobne lastnosti". Tisti, ki so se odločili izkoristiti nevednost in zaupanje ljudi, oglaševali so fitnes zapestnice kot pripomočke, normalizirali pritisk, prihranili bolezen in vam celo omogočili, da izgubite težo brez telesne dejavnosti. Vendar pa takšne ponaredke nimajo nič opraviti s fitnes zapestnicami. Navsezadnje so te večnamenske tehnične naprave senzorji in organizatorji. Merijo srčni utrip, spremljajo faze spanja, človeško dejavnost v dnevnih urah in beležijo druge statistične podatke.

Kaj je zapestnica za fitnes? To je tomajhna naprava, ki je potrebna za ljudi, ki opazujejo njihovo zdravje, vendar se zaradi omejenega prostega časa ne morejo športno ukvarjati. Inteligentni pripomoček vam bo omogočil, da ocenite kakovost spanja in vam bo povedal, koliko korakov ste naredili čez dan. Poleg tega lahko program fitnes zapestnice nastavite na določen način. To bo napravi omogočilo, da lastnika popolnoma prebudi v tej fazi spanja, ko mu bo lažje vstati, in to zbujanje vam bo omogočilo, da se boste počutili bolje čez dan.

Osnovne funkcije

Kaj je fitnes zapestnica? To je kompleksna naprava, ki ima toliko različnih funkcij, ki jih je težko našteti. Zato je treba najprej upoštevati osnovne značilnosti takih naprav. So skupni vsem takim pripomočkom, ne glede na znamko in ceno. Prvič, take značilnosti so: - nadzor impulza;
- merilnik stopenj;
- povzetek porabljenih kalorij;
- "pametna" budilka;
- spremljanje spanja. Da bi v celoti razumeli pomen te majhne naprave v življenju sodobne osebe, moramo podrobneje upoštevati nekatere njene glavne funkcije.

Nadzor impulzov

Zakaj potrebujete podobno funkcijo pripomočka? Zapestnica za fitnes s pulzometrom vam omogoča, da čim bolj povečate učinkovitost katere koli vrste telesne dejavnosti. Znano je, da je nadzor udarcev srčne mišice sposoben slediti človeškemu odzivu na stres. Poleg tega ta funkcija pomaga pri pravilnem organiziranju procesa usposabljanja.Torej, če je fitnes zapestnica s pulsometer je dal na roke ljudi, je cilj jutranji jog je, da se odpravi dodatnih kilogramov, potem bo moral imeti utrip na 130 utripov na minuto. Pri višjih ali nižjih vrednostih tega indikatorja bodo maščobe gorele počasneje. To bo pripeljalo do dejstva, da bo usposabljanje preprosto zapravljeno.

Nadzor spanja

To je ena najpomembnejših funkcij zapestnice za fitnes. Zdi se, da v njem ni nič posebnega. Vendar pa lahko pripomoček zbira informacije ne le o času počitka, temveč tudi o njegovi kakovosti. Lastnik fitnes zapestnice lahko sledi fazam svojega spanja, da bi izkoristil nove priložnosti. Na primer, odpravite pomanjkljivost ali prekomerni čas počitka. Poleg tega se lahko oseba začenja zbujati optimalno za ta trenutek. Vse to je zasluga takšne funkcije, kot je "pametna budilka". V nasprotju s konvencionalnimi napravami ne prekinja svojega gospodarjevega spanja v določenem času, ampak ga izbere tako, da telo dobi največje koristi. S to funkcijo boste lahko ohranili trajanje in kakovost spanja na krmilniku za vsakega uporabnika posebej.

Izračun kalorij

To je tretja najpomembnejša značilnost naprave, ki jo včasih najdemo. Navsezadnje veliko ljudi namenja veliko pozornosti svoji osebnosti, ne samo zaradi zdravja, ampak zato, da bi imelo spektakularno podobo. Kaj je fitnes zapestnica? To je naprava, ki bo lastniku omogočila, da se ne odreče svojih najljubših jedi, ampak da vidi določeno količino kalorij,porabijo čez dan. Podobni podatki bodo omogočili preprost izračun, ki bo razkril posamezno normo, po kateri boste lahko vedno v obliki. Zanesljivost takšnih informacij zaradi dejstva, da je zapestnica ves čas pri roki, se približuje sto odstotkom.
Pametna zapestnica lahko postane poseben osebni dietetik. Povedal vam bo najboljši čas za jesti in tudi količino, ki vam bo omogočila, da ne boste pridobili dodatnih kilogramov in se jih celo znebili. Pripomoček lahko primerja metrike napolnjene in porabljene energije, pri tem pa zagotovi potrebne nasvete. Ne more samo analizirati informacij o zaužiti hrani. To postane mogoče le, če so podatki ročno ustvarjeni.

Postopki štetja

Ta funkcija spada tudi v bazo in je prisotna v vseh vrstah fitnes zapestnic. Lastniku pripomočka omogoča nastavitev lastne dnevne stopnje aktivnosti. Zagotovo bo velika spodbuda za nadaljnje spremljanje vaših dosežkov. Nekateri modeli pametnih zapestnic lahko spremljajo druge vrste dejavnosti, kot so vožnja ali kolesarjenje. To naredijo ločeno.

Napredne funkcije

Najboljše fitnes zapestnice so bolj praktične. Poleg zgoraj opisanih standardnih funkcij imajo tudi številne dodatne funkcije. Med njimi so: - nadzor ravnotežja vode v telesu; - spremljanje časa jemanja zdravil;
- prisotnost ur;
- možnost nastavitve opomnika;
- daljinsko nadzorovanje zdravja sorodnikov;
-pošiljanje informacij o stanju telesa zdravniku ali trenerju;
- določanje ciljev in nadaljnje spremljanje njihovega uresničevanja. Kaj je fitnes zapestnica? To je pripomoček, katerega priljubljenost nenehno narašča. V zvezi s tem proizvajalci izdajajo vedno več novih, bolj funkcionalnih modelov podobnih naprav. Na primer, lahko že kupite športne naprave, ne le merite utrip, temveč tudi opremite s tonometrom. Fitnes zapestnica s pritiskom, ki z merjenjem določa njegovo zmogljivost med treningom, kar vam omogoča sledenje racionalnosti obremenitev. Včasih v novih modelih takšnih pripomočkov lahko najdete funkcije, ki vam omogočajo, da ugotovite: - raven sladkorja v krvi;
- količina je v tkivih tekočine;
- ritem dihanja;
- delež maščobnih tkiv.
Najboljše fitnes zapestnice za ljubitelje plavanja so vodoodporni modeli. Sposobni so delati tako globoko kot v sprejemanju duše. Za te namene pa ni potrebno kupiti poceni zapestnico za fitnes. Modeli, katerih raven cen je višja, so praviloma bolj zanesljivi. Poceni zapestnica za fitnes, ki govori o njeni vodotesni kakovosti, lahko ohrani svojo tesnost le pod majhno mavrico. Sodobni modeli takšnih pripomočkov so pogosto opremljeni z zaslonom. Do danes številni proizvajalci izdelujejo pametne naprave z OLED zaslonom, ki vam omogoča uporabo tako ure kot ure. Kako povezati fitnes zapestnico v tem primeru? Njegov prikaz postane aktiven, ko dvigne roke. Prikaz takšnih naprav prikaže informacijeo naslednjem: - stroške kalorij;
- število stopnic in prevoženo razdaljo;
- srčni utrip in drugi kazalniki. V tem primeru, če je lastnik pripomočka na enem mestu dolgo časa, mu naprava pošlje signal, ki zahteva malo razburjenja. Prav tako bo pametna zapestnica poslala sporočilo o dohodnih sporočilih in klicih ter omogočila nastavitev budilke. Zaslonsko steklo je običajno zelo trpežno. Zanesljivo je zaščiten pred udarci in praskami. Vse to vam omogoča uporabo naprave tudi v najbolj ekstremnih pogojih. Z drugimi besedami, to je majhna naprava, ki ne more v celoti, ampak skoraj 180 stopinj, obrniti življenje katere koli osebe. Ko je na sebi nosil pametno zapestnico, je vsekakor občutek, da je bolj aktiven in se bolj premika. Razmislite o majhni oceni fitnes zapestnic.

Xiaomi MiBand

Ta fitnes zapestnica je na prvem mestu zaradi svojih odličnih zmogljivosti in dostopne cene. Xiaomi se je kot svetovno znani proizvajalec pametnih telefonov odločila razširiti svojo paleto izdelkov. Začela je proizvajati pametne zapestnice. Ti pripomočki so dovolj elegantni. Zapestnica Xiaomi Fitness je narejena v vsestranski črni barvi. Odličen je za moške in ženske. Vendar pa podjetje ponuja svojim strankam in druge barve.
Kakšne so prednosti Xiaomi Fitness zapestnice? Najpomembnejša je sposobnost dela vsaj trideset dni z enim polnjenjem. Hkrati v realnem času na pametni telefon boprikaže število sprejetih korakov, pa tudi zaužite in zažgane kalorije. Poleg tega ima modra zapestnica zaščito pred vlago, vendar le v obliki prhanja in dežja. Potapljanje in plavanje z njim v bazenu ni priporočljivo. Zapestnica za fitnes je opremljena s funkcijo bujenja, ki vam omogoča, da spremljate faze spanja in začnete vibracije v pravem trenutku. Razvijalci pravijo, da se bo v tem primeru lastnik zapestnice počutil zadovoljno in spal. Mimogrede, vibracije na zapestnici so možne ne samo v trenutku delovanja budilke. Tako pripomoček signalizira lastniku o dohodnih SMS-jih ali klicih, prav tako pa opozarja na sestanek ali druga vprašanja v prihodnosti. Xiaomi MiBand deluje s katerim koli pametnim telefonom. Vendar pa je bolje, da ga priključite na "native" telefon, ki ga izda podjetje.

Jawbone UP24

Ta model nadaljuje ocenjevanje fitnes zapestnic. Pametni pripomoček nove generacije navdušuje potrošnike s svojim dizajnom in minimalizmom. Ponuja se v različnih barvnih shemah, od katerih lahko vsak potrošnik sam prevzame pravico. Poleg tega ta pripomoček ne izgleda kot zapestnica. Namesto tega izgleda kot okras, ki je popolnoma primeren za poslovanje ali za vsakdanji slog.
​​S telefonom deluje tudi zapestnica za fitnes. Samo v svojih aplikacijah lahko vidite vse funkcije in nastavitve pametnega pripomočka, in sicer podatke: - o usposabljanju;
- o hrani;
- približno kalorij. Vgrajena in razumljiva aplikacija omogoča nastavitev budilke. Polnjenje takšne zapestnice traja en teden in hvalaNačini preklopa naprave med spanjem lastnika porabijo bistveno manj energije. Glede na uporabniške ocene je pripomoček tega modela dober in zanesljiv pomočnik. Vendar pa se nekateri lastniki zapestnic pritožujejo zaradi pomanjkanja pulzometra in tonometra.

Garmin Vivofit

Ta model je izdal svetovno znani proizvajalec naprav GPS, podjetje Garmin. Zahvaljujoč uporabi edinstvene tehnologije lahko ta fitnes zapestnica deluje eno leto brez polnjenja. Potem se baterije enostavno zamenjajo z novimi. Ločeno od pripomočka lahko kupite napravo, ki je sposobna izračunati srčni utrip srčne mišice. On je dal na prsih, in po prejemu na zaslonu zapestnico vse potrebne kazalce. Zapestnica za fitnes je oblečena v hermetično ohišje, ki mu omogoča, da vzdrži globino 50 metrov. Med pritožbami uporabnikov je pomanjkanje osvetlitve ozadja, ki bralcu preprečuje branje informacij v temi čez dan. Mimogrede, vsi pripomočki, ki so bili izdani, o številu porabljenih kalorij, prevoženi razdalji itd. So zelo natančni, saj zapestnica vnaša predhodne informacije o rasti, teži, starosti in spolu lastnika.

Sorodne publikacije