Atribut razmika med tabelami v CSS

CSS orodja imajo bogat nabor atributov za elemente spletnih strani, da bi povečali življenje in okrasitev strani. Atribut border-spacing ni drugačen. To je široko uporablja pri ustvarjanju tabel kot elementi spletnih strani, in brez njega je nemogoče opraviti s tako imenovano "tabelo" postavitev mest.

Namen

Atribut border-spacing velja za oznako in služi za določanje razdalje med celicami tabele v slikovnih pikah. HTML ima podobno orodje cellpacing.
Oba atributa ni mogoče uporabiti za isto tabelo, ker ima CSS višjo prednost kot HTML. V nasprotnem primeru bo deloval samo razmik med robovi, cellpacing pa bo prezrl brskalnik.


Za jasnost so lastnosti atributa prikazane v obliki tabele.

UporabaDoloča razmik med celicamiPrivzeta vrednost0 pxDedovanjeDaAnimacijaNobenDeluje z različicamiCSS 2 3

Glede na to, da mejni razmik deluje z CSS 2 pravilno predstavlja velika večina sodobnih brskalnikov. Za vizualno zaznavanje so mesta, ki so bila napisana pred približno desetimi leti, dostopna prek te že zastarele tehnologije.

Sintaksa

Da bi se celice tabele razširile na želeno razdaljo, je treba oznako mejnega razmika uporabiti, nastaviti parameter dolžine in število, ki predstavlja število slikovnih pik.V tem primeru ni prostora med številom in mersko enoto. Na primer, če je treba celice v vrsticah razdeliti na 12 bajtov v stolpcih s 18 pikami, bo koda CSS izgledala takole: 12px 18px;
}

Vrednosti v atributu so lahko dve kot v zgornjem primeru ali pa so ene:
  • Pri nastavljanju parametrov prva nastavi razdaljo vodoravno, druga pa navpično.
  • Če je določena ena, določa isto razdaljo, tako vodoravno kot navpično. Upoštevati je treba, da je treba pri načrtovanju tabele upoštevati tudi debelino (v slikovnih pikah) meja celic in njihovo število. V nasprotnem primeru bo pripravljena tabela prikazana z izkrivljanjem.

    Primer uporabe

    Opis nalog: Potrebno je ustvariti tabelo, v kateri naj bodo prikazani priljubljeni brskalniki in njihove minimalne različice, iz katerih postane uporaba razmika med obrobo v CSS. Celice razporedite 15 pikslov vodoravno in navpično. Naloga bo izgledala takole:
    Odsotnost lastnosti animacije pomeni, da se označevalni jeziki prostorov med celicami lahko nalijejo v barvo ali nanjo nanesejo druge grafične učinke. V ta namen se uporabljajo grafični urejevalniki (GIMP, Photoshop, Inkscape).
  • Sorodne publikacije