MFP Samsung M2070: Funkcije in pregledi

Večnamenska naprava Samsung M2070 je dvobarvna: črni A4 ploščati skener je nameščen na sivo barvnem tiskalniku. Kombinacija morda ni zelo estetsko prijetna, vendar izgleda kot trdna večnamenska naprava s precej kompaktno velikostjo 406 x 3596 x 253 mm. Proizvajalec ponuja standardni nabor funkcij, vključno s kopiranjem, skeniranjem in tiskanjem z možnostjo povezave prek USB ali Wi-Fi kot samostojne ali omrežne naprave.

Konstruktivna izvedba

Samsung M2070 je za razliko od večine večfunkcijskih naprav monokromni laser in ne barvni brizgalni tiskalnik. Zadnja plošča ima vtičnico za napajanje in vrata USB. Precej asketska sprednja plošča vsebuje pregibni pladenj, ki lahko sprejme do 150 listov papirja velikosti A4. Za izhodni pladenj je na voljo tudi izvlečno stojalo, ki podpira tiskane dokumente, saj so prikazani na vrhu tiskalnika. Čeprav se zdi, da so majhni in neprimerni, se uporabniki ne pritožujejo, da morajo pobirati papir s tal.


Na splošno ta večfunkcijska naprava deluje tiho, razen v primerih začetnega segrevanja ali zaustavitve. Ob nakupu Samsung dobavi kartušo s 500 listi. Nato boste morali kupiti nadomestno zmogljivost do 1000 strani.

Krmilna plošča

ima izgled kot dvignjeno ploščo, enota za skeniranje tablet pa vključuje tudi nadzorno ploščo Samsung M2070. Ko govorimo v obliki nadstrešnice nad izhodom, vsebuje LCD zaslonv dveh vrsticah po 16 znakov, kar zagotavlja povratne informacije in dostop do različnih elementov menija in nastavitev. Zaradi majhnosti zaslona se pri izbiri ene ali druge možnosti ni tako enostavno premakniti, tudi s pomočjo navigacijskega diska.


Obstajajo gumbi za naloge, kot so skeniranje, kopiranje, namestitev WPS povezave in vklop eko načina za varčevanje z energijo, zaustavitev /ponastavitev, vklop in vklop. Obstaja indikator majhne osvetlitve. Malo levo in gor, v nadzorni plošči je napis, ki kaže, da ima ta večfunkcijski model NFC (komunikacija blizu dosega). Na žalost se ta funkcija Samsung M2070 MFP imenuje nekateri pregledi uporabnikov kot neaktivni. Nikoli je niso mogli preizkusiti, čeprav oddaljeno tiskanje iz pametnega telefona in tabličnega računalnika s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije proizvajalca ne povzroča težav. Treba je omeniti, da so brezžični vmesnik, NFC tiskanje in skeniranje, podpora za tehnologijo Samsung Mobile Print, Google Tiskanje v oblaku in WSD skeniranje na voljo samo v spremembah, ki vključujejo W.

Tiskalnik Samsung M2070: Priročnik za začetek uporabe

Nastavitev večnamenske naprave je preprosta - kartušo vstavite v telo tiskalne glave, preden jo vklopite, in začnite z nameščanjem priložene programske opreme. To vključuje gonilnik tiskalnika in optičnega bralnika, upravitelja tiskanja, programsko opremo za optično branje, prepoznavanje besedila in brezžično nastavitev. Pred namestitvijo teh programov bo preverjena razpoložljivost novih različic. Vse najdenoposodobitve bodo vključene v namestitev. Uporabnik lahko izbira med brezžično ali USB povezljivostjo, kot tudi možnostjo uporabe WPS, če ga usmerjevalnik podpira.

Kakovost in učinkovitost

V enobarvnem načinu ločljivost Samsung M2070 Tablet Scanner določa ločljivost 1200 dpi. Tiskanje fotokopije formata A4 traja 10 sekund. Skener lahko zmanjša in poveča sliko v 40-400%. Lahko optično preberete neposredno v računalnik, lastniki sistema Windows pa lahko izbirajo med TWAIN in WIA. Pri uporabi računalnika lahko ločljivost barvnih slik povečate na 4800 pik na palec. Za delo s optičnim bralnikom se doda aplikacija Easy Document Creator.

Možnosti tiskanja

Pri tiskanju dokumentov Samsung M2070 ponuja izbiro med štirimi možnostmi. Uporabniku je na voljo običajen način, "Eco-Print", "2-in-1" in "Brochure". Običajno je domnevati, da je običajen način primeren za večino opravil. Dokument z 20 strani se natisne s hitrostjo 172 ppm, kar ni daleč od deklarirane vrednosti. Za pet strani besedila ta parameter pade na 111 ppm. Na enostranski kopiji gre od 9, izhodna fotografija v velikosti 15 x 10 cm od računalnika pa traja 18 sekund. Natisnite isto sliko iz mobilnega telefona Galaxy Young, ki traja le eno. Vse to je zelo dobra predstava. Kakovost tiskanja je nadpovprečna. Besedilo je jasno, črke so črne. Razredi sive barve so gladki, čeprav je nekatere tone, ki predstavljajo različne barve, težko videti. Fotografije so presenetljivo dobro prenesene, čeprav so deli neba in morja označeni s tankotrakovi Nadomestni vložek vsebuje toner in boben, vendar njegova zmogljivost omogoča tiskanje samo 1000 strani, kar v primerjavi s konkurenti povečuje stroške strani.

Ekonomski načini

Modul Samsung M2070 MFP Eco-Mode je zasnovan za varčevanje z potrošnim materialom in ponuja številne možnosti, ki vključujejo uporabo standardnega ali razširjenega tiskanja, sive pisave in način ignoriranja slik, risb in kratkih črt.
Predogled dokumenta vam daje priložnost za nadaljnje prilagoditve. Besedilo v formatu MS Word s 55 besedami je pokazalo hitrost 23 str /min v standardnem načinu in 21 ppm v podaljšanem. Po mnenju uporabnikov, poleg rahlega zatemnitve besedila v normalnem načinu, niso mogli odkriti nobenih bistvenih razlik v kakovosti dokumentov. Možnosti "2-v-1" in "Brošura" omogočata, da prihranite papir, pri čemer tiskalnik opravi vse delo na postavitvi besedila. Hitrost tiskanja se rahlo zmanjša, vendar se ne dogaja nič posebnega - velikost pisave se zmanjša, tako da se besedilo lahko prilega strani.

Proti in proti

Med prednostmi modela so uporabniki en klic (boben plus toner), majhna velikost, hitra povezava WPS. Nezadovoljstvo zaradi pomanjkanja samodejnega obojestranskega tiskanja, pomanjkanja pokrova na pladnju in majhne življenjske dobe kartuše.

Sorodne publikacije