Kateri program za oblikovanje flash pogonov je boljši

Proces popolnega čiščenja bliskovnega pogona se ne razlikuje veliko od formatiranja trdega diska. Mnogi uporabniki niti ne pomislijo, da obstaja program za oblikovanje flash pogonov in da lahko uporabite nekaj parametrov. Naslednje bo obravnavano kot standardni način čiščenja pogona iz operacijskega sistema in s pomočjo pripomočkov.

Kaj je oblikovanje?

Preden ugotovite, katero programsko opremo potrebujete za formatiranje pogonov, morate razmisliti, kaj je proces. Pod oblikovanjem razumeti obdelavo informacijskih medijev, ki je povezana z naročanjem njegove strukture. Vir je lahko trdi disk in kartica flash, SD kartica, pogon SSD. V procesu oblikovanja se spreminja struktura dostopa do informacij.


Pomembno je omeniti, da za različne nosilce informacij obstajajo njihove značilnosti oblikovanja. Da, vsi shranjeni podatki na bliskovnem pogonu so uničeni. Obnova se lahko izvede samo s pomočjo posebnih pripomočkov-oživljanje, vendar brez zagotovil. Zato se oblikovanje lahko imenuje precej nevaren postopek. Bolj prijetno je, da sistem pri čiščenju flash pogona preverja strukturo in včasih odpravlja napake.

Kako formatirati pogon v operacijskem sistemu

Tisti uporabniki, ki niti ne mislijo, da obstaja programska oprema za formatiranje flash pogonov, uporablja to metodo natančno. Treba je iti skozi dirigent v "Moj računalnik", da izberejovozite in kliknite z desno miškino tipko. Pojavil se bo pojavni meni, v katerem boste potrebovali element. Tukaj boste morali izbrati tip datotečnega sistema. Pogosto so uporabniki privzeto zapuščeni. Na dnu je gumb "Start", ko se pritisne, se bliskovni pogon izbriše.


Kakšen datotečni sistem izbrati?

Kakšne so razlike med datotečnimi sistemi? Sistem NTFS lahko shrani datoteke, večje od 4 gigabajtov. Postopek oblikovanja je lažji. Informacije so bolje stisnjene, kar prihrani prostor. Datotečni sistemi FAT in FAT32 delujejo na vseh priljubljenih operacijskih sistemih. Pri snemanju informacij v teh sistemih se izvaja veliko manj operacij na disku. Tako so sistemi FAT ali FAT32 primernejši za shranjevanje do 32 gigabajtov, v primeru, ko shranjene datoteke tehtajo največ 2 in 4 GB. Za vse druge pogone je bolje izbrati datotečni sistem NTFS.

Izbira velikosti grozda

Grozdi so del pogona. Večja kot je njihova velikost, manj se uporablja prostor. Majhna velikost upočasni vožnjo, ker so datoteke razdeljene na majhne koščke in potrebujejo več časa, da jih preberejo. Če morate shraniti velike datoteke na bliskovni pogon, potem morate izbrati večjo velikost. Zato mora biti velikost grozda pri shranjevanju majhnih datotek majhna.

Izberite pripomoček za oblikovanje

Standardna metoda oblikovanja ni rešitev za pogon, če so informacije o storitvah poškodovane.Vredno je reči, da s to vrsto škode postane obnavljanje podatkov veliko težje.
Operacijski sistem ne vedno pravilno formatira diska. Zato potrebujete trden program za obnovitev in formatiranje pogonov, ki jih morate poiskati na spletni strani proizvajalca. Toda ne vsak proizvajalec ima takšne pripomočke. Zato bodo obravnavani univerzalni programi.

JetFlash Recovery

To je univerzalni program za oblikovanje flash pogonov v NTFS, FAT in drugih sistemih. To bo koristno v naslednjih primerih:
 • Napake ali napake na pogonu.
 • Informacije o plošči niso prebrane.
 • Uporabnik ne ve, kako pravilno formatirati medije.
 • Ta programska oprema za oblikovanje flash pogonov je zelo enostavna za namestitev. Deluje z večino modelov pogonov, vendar jih nekateri morda ne sprejmejo. Plus, to je brezplačno.

  Orodje za shranjevanje diskov USB

  To oblikovanje bliskovnega pogona v NTFS, exFAT FAT 32 vam omogoča, da medije izbrišete in popravite pravilno in hitro. Glavne funkcije so:
 • Odstranite sledi zlonamerne programske opreme, ki bi lahko okužila pogon.
 • Omogoča vam, da ne samo počistite bliskovnega pogona, ampak tudi izbrišete vse uradne informacije in sprostite prostor, ki ga standardna metoda ne more sprostiti.
 • Ustvari oznako za glasnost.
 • ugotovi napake v njihovi prisotnosti;
 • Ustvari lahko velikosti FAT32, večje od 32 gigabajtov.
 • Pred formatiranjem preglejte pogon za napake.
 • Orodje za oblikovanje nizke ravni HDD

  To je program nizke ravni oblikovanja pomnilniškega pogona. Ne glede na toime, očisti ne le trde diske, ampak tudi pomnilniške kartice. Ima brezplačno različico. Podpira veliko število proizvajalcev. Utility je zmožen brisati absolutno vse informacije iz bliskovnega pogona na sistemski ravni.

  Programska oprema HP Formatting Software

  Orodje za shranjevanje diskov je preprost program, ki nima veliko nastavitev. Preprosto oblikuje disk v različne datotečne sisteme. Njegova prednost je hitrost delovanja, saj lahko uporabnik v nekaj sekundah ravna z mediji, ne da bi vstopal v podrobnosti. V tem pripomočku je zanimiva funkcija: lahko ustvari zagonski disk. Drugi programi tega ne morejo storiti. Zakaj potrebujete to funkcijo? S pomočjo zagonskega bliskovnega pogona lahko v računalnik namestite operacijske sisteme brez uporabe diskovnega pogona, kot tudi preverite sistem za napake v načinu za obnovitev, če ta pregled v normalnih okoliščinah ni mogoč.

  Sorodne publikacije