Kateri multimeter je boljši za avto? Pregled, poglede, cene

Delovanje avtomobila je običajno povezano z mehanskimi operacijami, tudi če gre za resne okvare. Električna oprema zahteva posebno pozornost, zato je tehnično vzdrževanje tega področja pogosteje zaupano strokovnjakom. Vendar pa obstajajo tudi preprosti, pogosto preventivni ukrepi, ki lahko celo naredijo neizkušenega voznika. Na primer, preverjanje napetosti na sponkah ali merjenje trenutnega upora vgrajenega omrežja. Za takšne operacije so kupili posebne testerje - multimetre. To je majhna naprava, ki vam omogoča izvedbo potrebnih meritev v nekaj minutah. Kateri multimeter je bolje izbrati - vprašanje je dvoumno in odgovor na to vprašanje je mogoče podati le ob upoštevanju individualnih potreb in koristi uporabnika. Kljub temu pa obstajajo tudi splošna pravila takšne izbire, katerih znanje bo pomagalo rešiti ta problem.


Splošne informacije o multimetrih

Naprava je merilni instrument majhne velikosti, ki omogoča njegovo funkcijo, da oceni stanje električnega tokokroga in da odraža njegove posebne značilnosti. V standardni izvedbi takšne naprave izvajajo funkcije voltmetrov, ohmmetov in ampermetrov. Lahko rečemo, da gre za niz operacij, za katere je značilen univerzalni multimeter. Katero je bolje izbrati za dom? Očitno je v smislu funkcionalnega polnjenja ta sklop operacij dovolj za domače potrebe.Vendar pa bo za avto odveč zagotoviti dodatne funkcionalnosti. Zlasti nekateri tovrstni specializirani modeli lahko delujejo tudi s posebno opremo na vozilu. Takšne naprave omogočajo določanje kazalnikov tahometra in merilnika hitrosti. Vendar pa pretirano polnjenje funkcij ne gre vedno v plus kakovosti merjenja. Zato je vredno ohraniti standardne spremembe, ki so izdane sodobni multimeter. Katera je boljša izbira z vidika enostavnosti uporabe, je prav tako pomembno vprašanje, ki upošteva nianse ravnanja z orodjem. Zlasti je enostavna uporaba naprave odvisna od njenega tipa.


Sorte naprave

Načelo ločevanja se nadaljuje z nadzorom in predstavitvijo merilnih podatkov. Trg je še vedno v povpraševanju po zastarelih, a zanesljivih analognih napravah z mehanskimi kontrolami. To so puščične naprave, ki niso bogate s funkcionalnostjo, vendar so hkrati razumljive tudi za večino tudi začetnikov. Toda namesto klasičnega testerja prihaja digitalni multimeter. Katero je bolje izbrati za avto za tak primer? Priporočljivo je, da se osredotočite na model s klopi. Zlasti takšne spremembe so optimalno primerne za delo z baterijskimi paketi, saj izključujejo potrebo po dodatni opremi. Digitalni model multimetra je prav tako ugoden na sodoben način predstavitve podatkov, ki so prikazani na zaslonu s tekočimi kristali. Uporabljajo se izboljšane različice inpolnjenje računalnika, preko katerega lahko izdelate in obdelate podatke.

Osnovna merila za izbor

Tehnični parametri bi morali biti osnova za izbiro. To zadeva predvsem obseg merljivih vrednosti. Z uporabo širokopasovnega multimetra lahko uporabnik določi trenutno jakost v spektru od 0,01 μA do 10 A. Upoštevana je tudi resolucija multimetra - katera je bolje izbrati po tem indikatorju? Seveda, višji kot je bit, boljša je kakovost merjenja. To vam omogoča natančnejše merjenje izmerjenih vrednosti. Druga stvar je, da majhna gradacija ni primerna v vseh primerih. Bistveno merilo za izbiro je natančnost naprave. Uradno je predstavljen kot koeficient napake. Na primer, za digitalne testerje se ta vrednost običajno spreminja od 002 do 3%. Toda pri vprašanju, kako izbrati digitalni multimeter, je pomembno načelo merjenja, saj je raziskava pogosto podvržena nizkoenergetski opremi. In v smislu merjenja stabilnosti, mimogrede, včasih so podobne spremembe videti boljše.

Model FLUKE 15B

Kompaktna enota, primerna za univerzalne potrebe, vključno z delovanjem zamenjave električnega napajanja avtomobila. Model je klasičen predstavnik segmenta digitalnih testerjev. Zanj je značilna nizka stopnja napak v višini 05% in prisotnost sistemov za samodejno spremljanje in nadzor. Na primer, če je vprašanje, kateri multimeter je bolje izbrati z vidikaoptimalno praznjenje, lahko varno dajete prednost tej napravi. Njegova avtomatizacija omogoča uporabniku, da določi najprimernejši bit brez udeležbe uporabnika. In po merjenju bo naprava dala značilne zvočne signale. Mimogrede, posodabljanje podatkov poteka vsake 3 sekunde, kar prav tako spodbuja hitro izvajanje kompleksnih meritev.

Model Mastech MS8040

Predstavnik redkega razreda industrijskih preizkuševalcev, ki se redko srečujejo v vsakdanjem življenju, vendar se včasih takšni modeli upravičujejo v gospodinjstvu navadnih voznikov. Še posebej, če se uporabnik poleg vzdrževanja baterij ukvarja z električnimi deli. Visoke bitne hitrosti, možnosti dela z zanko verige, ocenjevanje linearnih frekvenc in vrednosti amplitude so le del prednosti tega stacionarnega multimetra. Kaj je najboljši način za izbiro profesionalnega testerja naprav? Ta vprašanja postavljajo ljubitelji avtomobilov, ki poleg glavnih kazalnikov načrtujejo tudi določitev zmogljivosti verige, frekvence in temperature. Sprememba MS8040 je prav tako primerna za takšne potrebe. Zato model uporabljajo številni delavci v avtomobilski industriji, čeprav je seveda pomanjkanje mobilnosti resna pomanjkljivost.

Model CEM DT-101

Če je za grobe meritve na glavnem seznamu kazalnikov potreben povsem enostaven model, lahko to možnost dosežete. V segmentu proračuna je eden od najbolj zanesljivih, čeprav znatno omejen v svojih zmožnostih. Prednosti naprave sokompaktnost, enostavnost in enostavnost upravljanja. V odgovoru na vprašanje, kateri multimeter je bolje izbrati za hiter in silovit ukrep verižnega delovanja, je ta model mogoče preučiti. Poleg tega ima tester v tej modifikaciji digitalni zaslon in optimizirane kontrole, tako da je za začetnike lahko najboljša izbira.

Koliko stane multimeter?

Navedena različica stane 700 rubljev. V segmentu do 1000 rubljev. Prav tako obstaja veliko zanimivih ponudb s širšimi možnostmi. Srednji razred ponuja naprave s ceno oznake približno 15-2000 rubljev. To so večnamenske naprave z zanesljivo osnovno osnovo in sodobno možnostjo. Ločeno, v celotnem segmentu je profesionalni multimeter. Katero je bolje izbrati? V tem primeru cenovna komponenta, približno 20 tisoč, lahko oteži izbiro ali vsaj natančneje določi obseg želenih funkcij. Za storitve domačega avtomobila je povsem mogoče omejiti in cenejše naprave. Toda, kot je bilo že omenjeno, če je načrtovana uporaba naprave za druge, bolj odgovorne in delovno intenzivne merilne naloge, je smiselno pridobiti profesionalni model MS8040 podjetja Mastech.

Sklep

Pri multimetrih, ne glede na pripadnost določenemu razredu, pogosto posredne vrednosti pogosto niso zadnja vrednost. To velja zlasti za način prehranjevanja. Kateri multimeter je bolje izbrati glede na to merilo? Akumulatorska baterija mora biti most in zavarovana tako, da ne pušča v pogojihtemperaturna nihanja. Kakovost baterije je težko oceniti v postopku izbire, vendar proizvajalci FLUKE ali Mastech redko dobavljajo svoje izdelke z odkrito šibkimi in občutljivimi na zunanje vplive napajalnih enot.

Sorodne publikacije