Alpine iDE-178BT: pregledi, pregled, navodila

Sodobni avtomobili se ne zaznavajo več brez dobrega akustičnega sistema. Pomaga ne samo, da se dobro preživlja na poti, temveč tudi dobro dopolnjuje mobilne naprave, pa naj gre za pametne telefone, tablice ali navigatorje. En tak univerzalni sprejemnik je Alpine iDE-178BT. Zaradi premišljene funkcionalnosti je sposoben izvajati veliko število nalog in ni samo "pene" za igranje parov radijskih postaj. Oglejmo si podrobneje, kaj ta radio lahko počne in zakaj ga mnogi vozniki tako ljubijo.

Na kratko o modelih

Čeprav je bil ta akustični sistem sproščen na trg leta 2013, po petih letih ni izgubil svojega pomena. Že takrat je proizvajalec poskušal povečati svojo funkcionalnost. Ena od najpomembnejših značilnosti v tistem času je bila sinhronizacija z mobilnimi napravami v operacijskih sistemih iOS in Android. Ta funkcija je omogočila izdelavo celovitega multimedijskega centra iz preprostega kasetnega snemalnika, ki je med potjo postal vozniška pomočnica.


Glavne značilnosti

Snemalnik je nameščen v standardnem DIN priključku in je dovolj kompakten, da lahko racionalno uporablja prostor na plošči avtomobila. Izhodna moč ojačevalnika je 50 vatov na kanal, kar je le 4. Tako lahko sprejemnik poveže dva sprednja in dva zadnja zvočnika, ki zbirajo klasični kvadrofonski akustični krog. Pri razvoju modela je proizvajalec poudaril levo kriloavtomobilov, tako da vse osnovne kontrole postavite na levo stran sprejemne plošče. Na ta način mora biti vožnja med vožnjo enostavnejša, saj se ni treba raztezati v oddaljenem kotu. Desna stran Alpine iDE-178BT je enobarvni zaslon, ki ima dovolj informativnosti za prikaz vseh potrebnih informacij, naj bo to ime skladbe, podatki s parametri nastavitve ali ime izbrane radijske postaje.


Avdio vhod

Kot vir signala lahko uporabite 4 različne vhode. Prvi in ​​najbolj razširjen je radijski sprejemnik. S priključeno anteno lahko zazna in shrani do 30 lokalnih radijskih postaj v spomin. Optično branje in shranjevanje poteka samodejno. Za izboljšanje kakovosti zvoka se uporablja napreden sistem za odstranjevanje hrupa, kar pomeni, da uporabnik tudi pri negotovem sprejemu ne bo slišal dražljive trske ali piskanja. Drugi vhod je klasičen linearni AUX. Lahko priključite katero koli napravo, od starega predvajalnika do tabličnega računalnika ali prenosnega računalnika. S takšno montažo deluje snemalnik kot preprost ojačevalnik in vsi parametri zvoka se nastavijo neposredno na priključeni napravi. Tretji vir je vgrajen modul Bluetooth. Tukaj je funkcija sprejemnika Alpine iDE-178BT razkrita s polno, saj se preko nje lahko prenaša ne le visokokakovosten digitalni stereo zvok, temveč tudi sporočila iz navadnih glasnikov, ki prikazujejo kasetofon. Tudi, ko je pametni telefon priključen na kaseto, lahko sistem zvočnikovuporablja za telefonske pogovore na zvočniku.
Zadnja, četrta možnost je predvajanje glasbe z bliskovnega pogona. Tukaj v danem vprašanju je proizvajalec malo napačen, saj magnetofon podpira samo USB pogone z prostornino največ 8 gigabajtov. Prenos celotne zbirke najljubše glasbe je malo verjeten. Kot rezultat, morate bodisi nositi nekaj majhnih flash pogoni, ali ročaj majhno količino skladb.

Nastavitev parametrov

Zaradi podrobnih navodil za Alpine iDE-178BT njegova začetna nastavitev ne traja veliko časa. Med glavnimi parametri, ki vplivajo na kakovost zvoka, lahko izberete izenačevalnik s prednastavitvami in sistemom prostorskega zvoka. Priporočljivo je, da naredite osebne nastavitve, ki bodo privlačne tako za uporabnika kot za specifične zvočnike, nameščene v njegovem vozilu. Glede na parametre videza barva zaslona ostane nespremenjena, vendar se lahko vrednost osvetlitve kontrol spremeni v okus. Uporabniku so na voljo naslednje barve: oranžna, rdeča, modra in zelena. Barvo, ki bo najbolj ustrezala okoliški notranjosti, ne bo motila nočnih potovanj.

Sinhronizacija z iOS

Posebno pozornost si zasluži priložnost za priključitev novih naprav Applea s standardnim kablom Lighting. Ko bo vzpostavljena povezava, bo uporabnik imel dostop do celotne knjižnice zvočnih posnetkov, shranjenih v pomnilniku pametnega telefona ali tabličnega računalnika, in bodo na voljo.Upravljajte neposredno preko snemalnika.
S takšno povezavo je mogoče iskati skladbe po abecednih in odstotnih indeksih ter ustvarjati lastne sezname predvajanja. Če namestite aplikacijo vTuner na iPhone, lahko z razpoložljivostjo širokopasovnega dostopa do interneta poslušate spletne radijske postaje, ki jih tudi upravljate prek kasete.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Za popolno oceno kakovosti zadevnega avtomobilskega zvočnega sistema je treba analizirati preglede tistih, ki so ga že dolgo uporabljali. Vozniki v svojih ocenah Alpine iDE-178BT najpogosteje upoštevajo naslednje pozitivne točke:
 • Visokokakovosten zvok. Čisti zvok in njegova obdelava na ravni programske opreme vam omogočata, da se popolnoma potopite v svet svoje najljubše glasbe brez motenj in popačenja.
 • Možnost priključitve volana. Sprejemnik Alpine iDE-178BT ima vmesnik za krmiljenje s krmiljenjem, zaradi česar je bolj udoben za voznika.
 • Prisotnost sodobnih komunikacijskih protokolov. Delo s številnimi telefoni in pametnimi telefoni prek povezave Bluetooth olajša uporabo predvajalnika kasete in razširja njegovo funkcionalnost.
 • Sinhronizacija z napravami Apple. Avtomobilski zvočniki zdaj postajajo popolna razširitev mobilnega ekosistema, kar omogoča bolj udobno uporabo mobilnega telefona z iOS med vožnjo, ne da bi kršili pravila.
 • Vgrajen avdio vhod. Sposobnost dela kot preprosto ojačevalnik vam omogoča, da povežete popolnoma vsak zvoknapravo
 • Ločite izhod za nizkotonski zvočnik. Aktivno podmapo lahko priključite brez dodatnih težav, tako da preprosto odstranite signal iz ustreznega konektorja na hrbtni strani.
 • Kot je razvidno, je sprejemnik iDe-178BT Alpine prejel precej velik seznam pohval. Vendar pa ima nekaj za očitke. Pomembno je, da se seznanite z napakami za nakup, tako da ne povzročajo razočaranja.

  Negativni trenutki v pregledih

  Med minusi ni kritičnih točk. V bistvu so povezani z dejstvom, da bi nekaterim parametrom lahko dodali udobje uporabe kasetofonov. Da, ne zna zapomniti skladbe, na katerih se predvajanje ustavi, in vsakič, ko začne predvajati seznam predvajanja. Za sinhronizacijo programa Alpine iDE-178BT z Bluetoothom z drugim telefonom, morate iti v njegove nastavitve in izbrisati prejšnjo sinhronizacijo. Nekateri uporabniki se pritožujejo, da je cena nekoliko previsoka, zato so pričakovali, da bodo v kompletu videli volan in da ne bodo kupovali posebej za dodatno plačilo.

  Zaključek

  Ta snemalnik je dobra rešitev za ljubitelje visokokakovostnega zvoka v avtomobilu. Opremljen je s procesorjem, ki procesira zvok na digitalni ravni in prikazuje kristalno jasen signal na ojačevalniku. To je malo drago, vendar, kot kaže Alpine iDE-178BT, funkcionalnost v celoti opravičuje njeno vrednost. Če morate pametni telefon uporabljati s predvajalnikom, to ni težava, saj lahko deluje z večino naprav Android in iOS.

  Sorodne publikacije