Kaj pomeni TI za grafične kartice NVIDIA? Primerjava grafičnih kartic

Pri izbiri grafične kartice je pomembno upoštevati namene, za katere bo uporabljena. Pomembno je tudi vedeti, kaj TI pomeni v grafičnih karticah NVIDIA, kot tudi druge alfanumerične vrednosti v imenu video kartice vseh proizvajalcev.

Vrednost digitalne sekvence

Vsaka številka v imenu video kartice je zelo pomembna. Konec koncev, pri izbiri grafičnega adapterja je odvisno od njih. Preden lahko ugotovite, kaj TI pomeni v grafičnih karticah NVIDIA, morate digitalizirati zaporedje. Trenutno so na voljo trije in štirimestni štirimestni zemljevidi NVIDIA. Osnova je, da vzamemo najnovejše modele, ki so temeljili na arhitekturi Pascala. Prvi dve številki modela sta 1050, tj. 10 je serijska številka serije. Naslednja številka - 5 točk za pripadnost peti generaciji, ki se šteje za srednji razred med grafično kartico. V prejšnjih serijah se je zgodilo, da namesto ničle na koncu stoji vrednost 5, kar pomeni nenavadno risanje grafičnega adapterja. V nadaljevanju je opisan pomen črk in kaj pomeni TI pri grafičnih karticah NVIDIA.


Vrednosti črk

Za začetek je vredno spoznati, kaj TI pomeni v grafičnih karticah NVIDIA, kot tudi druge črke v imenih grafičnih kartic. Dejstvo je, da tako ne označite grafičnih kartic same, in njihov "možgani" je grafični čip. Številke so vedno dve ali tri črke - GT ali GTX. Video kartice s predpono GT vedno gredo v pisarniško različico, kar pomeni, da niso namenjene za delo z visoko zmogljivo opremo. Ta možnost je dobro povezana znizkocenovno opremo, ki jo pogosto najdemo v končnem sestavu sistemske enote. Preden ugotovite, kaj predpona TI pomeni za grafične kartice NVIDIA, morate razmisliti o drugi različici alfanumerične-GTX. Ta vrsta predpone označuje igralno specifikacijo grafične kartice. Zadnja črka vedno pomeni dodatek čipa.


V zgodnjih različicah grafične kartice, do petsto stotine generacije, je bila v predponi tudi povprečna notacija, ki je izgledala kot GTS. V tej različici je zadnja črka igrala vlogo kazalca, kar je pomenilo, da ima grafična kartica nizke kapacitete, vendar pa lahko z njimi upravlja. Po številkah lahko včasih vidite dve črki TI, ki označujeta potencial zemljevida. Videokartice s to predpono imajo lahko visoko zmogljivost in veliko prostora za video pomnilnik kot podobni primerki, vendar brez črk. Lahko primerjate dve grafični kartici in razumete, kaj TI pomeni pri NVIDIA 1050 grafičnih karticah.

Primerjava

Kljub dejstvu, da je GEFORCE GTX 1050 predstavnik srednjega razreda, je opisan kot igralna grafična kartica, kar označuje oznaka GTX. Skupne možnosti vključujejo podporo strojne opreme DirectX za dvanajsto različico, ki močno izboljšuje kakovost iger. To je jasno vidno v igri Rise of the Tomb Raider. Razvijalci so lahko ta parameter povečali povečanje produktivnosti na račun grafične kartice. Druga značilnost je čip, ki je bil razvit na edinstveni Pascalovi arhitekturi. Oba modela združujeta format uporabljenega pomnilnika GDDR5.
V običajni različici GTX 1050 le dva gigabajta video pomnilnika,ki v sodobnih igrah ni dovolj (ali blizu). Jedro CUDA s predstavnikom pete generacije je samo 640. Čeprav so frekvence v redni verziji najvišje - 1.455 megaherc.

Značilnosti nadgrajene različice

\ t
Za začetek je GEFORCE GTX 1050 TI popolna igralna kartica. To najprej označuje količino pomnilnika, ki ni dva, ampak štiri gigabajta, v nasprotju z običajno različico. Čeprav je frekvenca tu nekoliko nižja - 1392 megahertzov. CUDA jedra so postala več kot 108 enot. Na račun vseh indikatorjev in testov je mogoče prepričati, da prednost ostane na grafični kartici s predpono TI. Značilna kakovost te grafične kartice je maksimalno overclocking, visoka zmogljivost in povečanje v okviru igre, vsaj deset enot.

Sorodne publikacije