Žetoni USB Zakaj je ta naprava uporabna?

Žetoni se danes vse bolj uporabljajo. Kljub temu pa veliko ljudi ne razume, kaj je naprava. Potem pa se pogovorimo o tem, kateri žetoni se uporabljajo za to aplikacijo. Upoštevale se bodo naprave USB, ki se povezujejo z računalnikom.

Shranjevanje podatkov o žetonih

Želim takoj pojasniti, da ta naprava ni bliskovni pogon. Nedvomno lahko shrani majhno količino informacij, vendar je omejena na primer 64 kilobajtov. Obstajajo tudi žetoni, ki vsebujejo nekaj gigabajtov pomnilnika. Toda podatki v tem pomnilniku so shranjeni po isti tehnologiji kot na običajni pomnilniški kartici. Zaradi tega se lahko funkcija shranjevanja obravnava kot sekundarna ali sekundarna. Zakaj potrebujem žetone? Kaj naredi naprava?


Začetna destinacija - nepovratno shranjevanje nekaterih ključnih informacij. Takoj opazno je, da je s pomnilniško kartico malo opraviti. Nedosegljiva shramba je tista, v kateri koda potrdila ne pride nikamor iz naprave. Ne more se izvleči, na primer, v RAM računalnika. Možne možnosti so, kadar se zgodi, vendar v šifrirani obliki. Obstaja možnost za izvoz ključa in odpiranje, vendar je tudi to veliko varnejše kot shranjevanje na bliskovni pogon. Zakaj je ključ bolj varen? Žeton vključuje poznavanje kode PIN za izvoz, bliskovni pogon pa ni. Poleg tega, tudi če držite ključ na izmenljivem mediju in ga šifrirate,kreker bo lahko naredil nešteto poskusov dešifriranja. Orodje za avtorizacijo je blokirano po treh neuspešnih poskusih vnosa kode.


Iz tega sledi, da je tudi pri najpreprostejših varnostnih nastavitvah bolje shraniti ključe na žetonu.

Druge funkcije

Ohranjanje ključa - glavna stvar, za katero so žetoni dodeljeni. Kaj je drugačna od te naprave? Tu so še druge značilnosti:
 • Neodvisno šifriranje in dešifriranje.
 • Generiranje šifrirnega ključa.
 • Oblikovanje in preverjanje EDS.
 • Razprševanje podatkov.
 • Žeton je nekakšna črna škatla v času izvajanja kriptografskih operacij. Da, podatki prispejo na vhod, ključ se pretvori in pošlje na izhod. Žeton lahko primerjate z mikroračunalnikom: vhodne in izhodne informacije so prek USB-ja, obstaja procesor, operativen in dolg pomnilnik.

  Primerjava z gesli

  Za večino je standard, da se gesla uporabljajo povsod. To je moderna klasika. Oseba želi iti na socialno omrežje ali kupiti nekaj - uporablja geslo. Njihova glavna prednost je enostavna uporaba. Hkrati pa obstajajo vidiki, ki postavljajo nekatere operacije, ki so pomembne z varnostnega vidika. Lahko se pozabi, gesla se pošljejo preko nezaščitenega kanala, tipkovnice, predvidljivosti. Žetoni so popolnoma sposobni rešiti absolutno vse naloge, za katere se danes uporabljajo gesla. In jih rešiti bolj varno in kakovostno.

  Šifriranje podatkov

  Podatki, praviloma,Šifrirano na kriptografskem ključu, ki je šifriran na geslu. In varnost takšne sheme je v celoti odvisna od gesla, ki ni vedno zapleteno, lahko ga vtipkate na tipkovnico ali pozabite. Pri uporabi žetona obstajata dve rešitvi:
 • Ključ je na žetonu in ne pusti. Ta metoda je primerna le za majhne količine informacij, saj hitrost dešifriranja z uporabo certifikata ni visoka. Storilec ne bo mogel odstraniti ključa.
 • Ključ je na žetonu, vendar v procesu šifriranja pade v spomin računalnika. Ta metoda se uporablja na primer za popolno šifriranje in dekodiranje glasnosti. Ključ lahko izvlečete, vendar ne zelo enostavno. Geslo je veliko lažje.
 • Zaključek

  Lahko rečemo, da se bo ob uporabi in širjenju odločitev, ki temeljijo na žetonih, mogoče izogniti različnim neprijetnim situacijam. Kraja gesel bo odpravljena, raven varnosti pa se bo povečala v globalnem smislu. Uporablja se za varnost in uporabljajo se žetoni. Kaj je dajanje drog? Samo koristi in zanesljivost. Tudi če popolnoma zapustite gesla v korist žetonov, so koristi očitne. Konec koncev, ko je ključ izgubljen, jih nihče ne more uporabiti.

  Sorodne publikacije