Ali obstaja prikolica z vozilom?

Za sodobnega meščana s konjem - eksotiko in romantiko, ki se ne boste srečali na ulicah metropole. Za prebivalce vasi je pomemben prevozni vizum, v 21. stoletju pa prevozno sredstvo.

redni prevoz ali dobra tradicija?

Glede na to, ali je prikolica prevozno sredstvo, je treba opozoriti, da kljub hitremu razvoju tehnologije na nekaterih območjih Zemlje takšno vozilo ostaja glavni način prevoza in prevoza različnega blaga. Jahanje - romantična poroka, zabava za turiste, pomoč kmetom. Pasovi in ​​severni jeleni so tradicionalni način gibanja za prebivalce daljnega severa, kjer tehnika razpade v pogojih štiridesetostnih zmrzal in se hitro in varno prenaša z živalmi in ljudmi. Težko je vzdrževati učinkovitost strojev in v pogojih neverjetne vročine, kjer se karavane vagonov, ki jih uporabljajo mule, kamele in sloni, zanesljivo premikajo v dani smeri. Po vsem svetu se milijoni ljudi in ton tovora letno prevažajo na enak način kot naši predniki - v vozičku. Čudovit prevoz vključuje najrazličnejše vrste kombijev - vagone, kombije, konjske vreče, podstavke, fetone, sprehajalce in celo sani, v njih pa so lahko ne le konji, ampak tudi osli, osli, jahalni psi, kamele in celo sloni. Zato je odgovor na vprašanje, kaj vozilo imenujemo prikolica, najbolj natančen odgovor na tip medosne razdaljeprevoz, ki ga poganjajo živali. Ta vrsta prevoza, kot večina drugih, je lahko potniški, tovorni ali posebni namen. Od embalaže je treba razlikovati velike vozičke, pri čemer je tovor pritrjen neposredno na hrbtni ali stranski del živali.
Ta vrsta prevoza je okolju prijazna, vendar ne more tekmovati s cestnim, železniškim in zračnim prometom glede hitrosti, nosilnosti in obsega potniškega prometa. Poleg tega lahko vlečne živali prestrašijo ostre zvoke, zbolijo, nagnejo med potjo. To je brez dvoma prevoz - vozilo, ki zahteva upravljanje varnosti.

Kaj je običajno v kabini in kolesarju

Človek, ki nadzoruje pas, se običajno imenuje jahač. Odvisno od pasov, je to lahko kočijar (ki nadzoruje kopitarje) ali kaur ("vozi" z jahačimi psi). Ne glede na vrsto prevoza avtomobila, ki se premika po javnih cestah, je kolesar dolžan obvestiti druge udeležence na cesti o spremembah hitrosti ali smeri vožnje: o zavojih, premeščanju na drugo vozno pas, upočasnjevanju, pospeševanju in ustavljanju. Pogojni znaki so lahko predstavljeni z roko ali bičem, po vsebini in vsebini so podobni gibom, ki jih uporabljajo navadni kolesarji.

Vse v skladu s pravili

Ne glede na namen uporabe, skladnost s cestnim prometom na cestah zahteva strogo upoštevanje pravil. Na primer, kot drugi, ki se počasi premikajo, lahko vozisledijo isti stezi, razen če ustrezne znake zahtevajo spremembe. Če je treba obrniti na drugo cesto, mora kočijaž pred menjavo voznega pasu vložiti ustrezen znak. Vračanje v vrata ali stranski prehod, ni potrebno spremeniti voznega pasu, lahko ostaneš na prvem.
Za vožnjo v temi podnevi in ​​pri slabi vidljivosti morajo biti vsi tipi vozovnic nujno opremljeni z razsvetljavo. Na čelni strani vozičkov mora biti odsevni element rdeče barve. Priporočljivo je, da priložite opozorilni znak - rdeč trikotnik, ki bo jasno viden v dnevnih urah.
V nekaterih državah sveta, na primer v Združenem kraljestvu, je vožnja po cesti dovoljena vsem, tudi otrokom. To pravilo se v zadnjih stoletjih ni spremenilo. Toda v ruskih pogojih je bil odgovor na vprašanje, ali so pravice do počitniške prikolice nujno redefinirane.
V Rusiji je katera koli vrsta prevoza, vključno z Guzijem, priznana na zakonodajni ravni kot vir povečane nevarnosti. Zato je upravljanje potovanja mogoče izvesti šele od 14. leta starosti. In od leta 2017, so pravila postala še bolj toga - za upravljanje, na primer, konjsko vprego, je treba pridobiti vozniško dovoljenje, in vozilo je zdaj predmet obvezne registracije v prometni policiji.

Vsak vizum mora imeti svojo registrsko tablico in dovoljenje za upravljanje se izda za obdobje 5 letlet. Zanimivo je, da postopek za pridobitev pravice do upravljanja prevoza blaga vključuje opravljen izpit. Vendar, kako natančno bo izvedeno usposabljanje trenerjev in preverilo njihovo spretnost, še vedno pa ni znano. Potreba po pravici do upravljanja prevoza blaga - dodatna potrditev priljubljenosti tega prevoznega sredstva in dejstvo, da je celo jahanje polnopravni udeleženec v prometu.

Konji imajo tudi pravice.

Nova prometna pravila so ločeno osredotočena na spoštovanje pravic živali, ki se bodo uporabljala pri prevozu odpadkov:
  • Dovoljeno je najem samo živali, ki so posebej usposobljene za ta namen. za tako uporabo.
  • Vsak lastnik javnega prevoza mora spoštovati zahteve humanega ravnanja z živalmi, v primeru kršitve teh pravic pa se lahko privede do upravne in celo kazenske odgovornosti.
  • Prevozna obremenitev mora ustrezati masi živali, ki zagotavljajo njeno gibanje.
  • In na konju in v koraku

    Zanimivo je, da pravila, ki veljajo v Rusiji, določajo enotne pogoje za premike živali, ki so oboje vpete v vagone in sani, pakirane in premaknjene v čredah.
    Vse vrste prevoza, ki vključujejo živali v mejah, lahko potujejo le v času dneva in zasedajo le desno stran. Tako so vse vrste prikolic polnopravni prevoz, njihovo gibanje in uporaba pa urejajo prometna pravila, ki bi morala bitivztrajno se držite vsakogar, ki jih upravlja.

    Sorodne publikacije