Kako odstraniti Internet Explorer v operacijskem sistemu Windows 7: Osnovne metode

Brskalnik IE, ki je vključen v operacijske sisteme Windows, ni privlačen za številne uporabnike in, kot kaže praksa, bi se ga velika večina želela znebiti. Toda kako odstraniti Internet Explorer v operacijskem sistemu Windows 7, če je program "zašiljen", vendar je znebiti se ga z najpreprostejšimi standardnimi metodami skoraj nemogoče? Nato so predlagane številne izvirne rešitve, ki vam bodo omogočile, da se znebite brskalnika ne samo v operacijskem sistemu Windows 7, ampak tudi v drugih sistemskih spremembah.


Internet Explorer 7. izdaja: osnovne metode odstranjevanja

Brskalnik sam v katerem koli sistemu Windows se uporablja za privzeto brskanje. Ali ni lažje ali preprosto spremeniti aplikacije, ki bodo uporabljene za dostop do internetnih virov?
To lahko storite v ustreznem razdelku privzetega programa, ki je v standardni nadzorni plošči. " Toda sam brskalnik ne bo nikamor prišel in se bo lahko aktiviral kadar koli (na primer, ko se sistem zruši ali če je izbrisan drug brskalnik, ki je bil uporabljen za brskanje po spletu). Da preprečite aktiviranje brskalnika, lahko storite naslednje:
 • dokončanje zaustavitve;
 • Odstranite s konzolo PowerShell ali z ukazno vrstico;
 • čiščenje preostalih sestavin;
 • odstranitev s pomočjo posebnih programov - namestitvenega programa.
 • Kako odstraniti posodobitve IE?

  Za začetek upoštevajte vprašanja, povezana s situacijami, ko je bil brskalnik nameščen posodobitve v obliki različic na višji ravni.Izvirna sprememba v seznamu nameščenih aplikacij v razdelku programov in komponent ni prikazana, vendar je mogoče najti zgoraj navedeno različico.


  V najenostavnejšem primeru morate samo označiti program in klikniti gumb za odstranitev (uporabite lahko tudi kontekstni meni PCM-ja). Odstranitev Internet Explorerja omogoča operacijskemu sistemu Windows 7, vendar izvirni namestitveni program sistema odstrani samo glavne komponente programa, vnosi v sistemskem registru, datoteke in mape odstranjene aplikacije na trdem disku pa so še vedno. Z njimi se morate znebiti z uporabo iskalnih ključev v sistemskem registru (regedit v Run Console) in podobno orodje v Raziskovalcu.

  Deaktiviranje brskalnika

  Vendar se vse to nanaša na situacije, v katerih je bila posodobitev izvedena. Zdaj nekaj besed o tem, kako odstraniti Internet Explorer iz prvotne različice v sistemu Windows 7, tako da deaktivirate brskalnik.
  Za to se uporablja isti oddelek programov in komponent, po katerem je brskalnik odklopljen prav v komponentah sistema (kljukica je odstranjena iz imena vrstice). Nato bo prikazano opozorilo, da odstranjevanje te komponente lahko negativno vpliva na uspešnost sistema Windows. Nič ni groznega glede tega. Strinjamo se in čakamo na konec deaktivacije. Nato izbrišemo registrske ključe in datoteke iz map, kot je prikazano zgoraj, nato pa ponovno zaženemo.

  Kako odstraniti Internet Explorer z orodjem konzole v sistemu Windows 7?

  Ponovno, zgornja metoda omogoča samo onemogočanjebrskalnika. Za popolno odstranitev sistema lahko z ukazno vrstico PowerShell uporabite ukazno vrstico ali jo odstranite. Omogočajo vam, da se znebite vgrajenih sistemskih aplikacij, vključno z Windows Internet Explorerjem.
  Ukazna konzola se začne z vnosom ukaza cmd v meniju Run (nujno kot skrbnik), ki mu sledi FORFILES /P% WINDIR% ServicingPackages /M vrstica Microsoft Windows-Internet Explorer- *. mum /s "cmd /echo Odstrani paket @ fname & amp; start /w pkgmgr /up: @ fname /norestart". Če pride do napake večkrat, jo morate prezreti, znova izvesti ukaz in znova zagnati sistem. Za orodje PowerShell lahko najprej uporabite paket Get-Appx, da dobite seznam vseh programov, po katerem se išče brskalnik in kopira njegovo celotno ime (PackageFullName), nato pa vstavite ukaz Remove-AppxPackage z vstavitvijo skozi prostor najdenega polnega imena. Po zaključku postopka ponovno zaženite.

  Uporaba deinstallerja

  Naslednje metode z uporabo odstranitve konzole pri povprečnem uporabniku se morda zdijo precej zapletene. Enostavnejši način reševanja problema odstranjevanja brskalnika Internet Explorer v operacijskem sistemu Windows 7 je uporaba posebnih orodij za odstranjevanje vseh vrst programske opreme, vključno s tistimi, ki so vdelani v program. Imenujejo se deinstalaterji. Na primer upoštevajte postopek, ki se uporablja v aplikaciji iObit Uninstaller.
  Kako odstraniti Internet Explorer z Windows 7 Uporaba tegapaket? Vse je preprosto. Ker je brskalnik sam na seznamu nameščenih programov, morate uporabiti razdelek menija, imenovan Win Manager, in pojdite na particijo aplikacij Windows. In tukaj je že IE. Samo označite program s kljukico, kliknite na gumb za odstranitev v obliki smeti, po koncu vklopite zmogljivo skeniranje in izbrišite vse rezultate, ki smo jih odstranili s predhodno aktivacijo vrstice za uničenje datoteke.

  Kratek povzetek

  Kot je razvidno iz predstavljenega gradiva, se je mogoče znebiti brskalnika. Kot glavno orodje je priporočljivo, da program deaktivirate (če je to potrebno) ali uporabite dodatke za deinstaller. Takšne rešitve so veliko enostavnejše od dejanj za primere odstranitve konzole. Poleg tega se lahko v primeru uporabe programske opreme drugih proizvajalcev znebite ostankov odpadkov, katerih iskanja v ročnem načinu bodo porabili veliko časa in truda.

  Sorodne publikacije