Vrste pogonov: pregled, nasveti za izbiro

Proizvajalci miniaturnih SD-pogonov in zunanjih diskov SSD so nas prepričali, da se poletni roll-pogoni po meri izvajajo. Toda čas mine, in potrošniki niso v naglici, da opustijo "neprijetno" prevozniki. Še posebej zato, ker vam hitrost in stabilnost internetne povezave ne omogočata, da se v celoti skladiščite v oblaku. Zato je povpraševanje po vseh vrstah pogonov je in, sodeč po neodvisnih statističnih podatkov, pade v naglici. In v nekaterih državah, tudi v Rusiji, takšne zlo poganja tako odposlanec uživajo zavidljivo priljubljenost. Poskušali bomo razumeti to vprašanje in označiti najbolj priljubljene vrste pogonov, njihove značilnosti in izvedljivost nakupa določenega modela. Začnimo z aplikacijami in nadaljujemo s posebnimi vrstami zunanjih pogonov in drugimi pomembnimi parametri.


Področje uporabe

Preden se premaknete neposredno na vrste pogonov, bomo začeli razumeti področja uporabe. To pomeni, da logika lahko in mora uporabljati to vrsto shranjevanja. To pozicioniranje vam bo omogočilo, da se v prihodnje odločite za nakup modela.

Shranjevanje podatkov

To je prva, za katero je dodeljena zunanja naprava za shranjevanje. Kljub široki internetizaciji, brezžične tehnologije in Worldwide Putin niso na voljo na vseh področjih naše velike domovine.
Potencialni lastniki flash pogonov so zaposleni v majhnih pisarnah na obrobju in uporabniki osebnih računalnikov.nekje v divjini Poleg tega vladni uslužbenci raje prenašajo podatke v manjši fizični pomnilnik, ne pa tudi na drugo skladišče v oblaku, ker je taka vrnitev informacij včasih veliko varnejša in bolj zanesljiva. Flash-tipke se pogosto uporabljajo za odobritev velikih plačilnih sistemov.


To je mogoče pripisati tudi varnostnemu kopiranju podatkov. Če se je ta nabrala veliko, vendar je veliko bolj praktično, da ne plača trdne denarja za uporabljene količine oblakov za shranjevanje, in uporabo vseh prostih vrst USB pogoni.

Gospodinjski aparati

Trg za gospodinjske aparate morda ni veliko, vendar še vedno velja za sodobne namizne računalnike. Podpora brezžičnih tehnologij pri igralcih, igralcih in televizorjih še ni dobila velikega značaja. Zato je enostavno priti do pogona USB ali navadnega vmesnika USB. Poleg tega ni smiselno opustiti računov in denarne vrednosti brezžičnih tehnologij. Za enako razliko, na primer s televizorjem z modulom va-datoteke in brez njega, lahko založite dragih neoriginalnih pogonov. Prav tako je treba omeniti, da so številni usmerjevalniki opremljeni z vrati USB in lahko delajo z zunanjimi pogoni kot z omrežnim pogonom. Isti vmesnik lahko služi kot nekakšno dovoljenje za splet, torej v tem primeru imamo opraviti s tipko za bliskavico.

Vrste pogonov

Ne glede na obseg pogona so razdeljene na tipe, pri čemer je glavno merilo hitrost delovanja podatkov. Tudi najdražja in izvirnaBliskovni pogon lahko odstopa od nepazljivega modela pri hitrosti obdelave podatkov.
USB vmesnik je na trgu že nekaj več kot 20 let in je zmeraj lahko razvijal različne standarde. Skupaj z zadnjimi spremenjenimi in priključenimi zunanjimi napravami, vključno s pogoni flash. Standardi USB:
 • 1,0 - hitrost sprejema /prenosa - od 15 do 12 Mbps;
 • 2,0 - od 25 do 480 Mbps;
 • 3,0 - do 6 Gbit /s;
 • 3,1 - do 10 Gb /s.
 • Prvi generaciji pogonov ni mogoče vizualno razlikovati, ker imajo enako obliko vmesnika. Takšno značilnost še naprej uporabljajo brezvestni proizvajalci, predvsem iz nebesnega cesarstva. Torej, tudi če kupite privlačno vizualno darilno kartico, vendar s pristaniščem, starim 20 let, je to preprosto. Vmesnik zadnje generacije je prejel veliko razliko od preteklih modelov. Notranji del pogona ima izrazito modro barvo in pet masivnih kontaktov. Nekateri proizvajalci ta del barve rdeče barve, pod logotipom bliskovnega pogona pa je treba še določiti različico vmesnika. Prav tako je treba opozoriti, da za pravilno delovanje naprave zahteva podobno podporo in na drugi strani, to je, mora biti matična plošča sposobna delati s standardnim USB 3.0. V nasprotnem primeru boste prejeli omejeno hitrost (kot v 2.0) prenosa podatkov ali pa bo pogon popolnoma zavrnil delo. Torej, preden kupite zunanji pogon USB, se prepričajte, da ste v sprejemniku določili standard vrat.

  VolumenPodatki

  Tukaj morate določiti količino informacij, ki jih boste zapisali na pogon. Takoj je treba opozoriti, da se ta parameter poveča vzporedno s ceno, zato kupite napravo z zmogljivostmi, ki jih verjetno ne potrebujete ničesar.
  Videz pogona praviloma ne vpliva na njegovo prostornino. To pomeni, da skoraj ploščata kartica v obliki zemljevida tudi mirno obvladuje shranjevanje velikih podatkov, kot tudi napravo običajne oblike. Razmislite o podrobnostih.

  2 GB

  Uporabljate lahko do 2 GB pomnilnika, če delate s fotografijami, dokumentacijo in drugimi informacijami, ki ne potrebujejo veliko prostora. Takšne količine so dovolj tudi za shranjevanje majhne zbirke glasbe v ekonomičnem MP3 formatu.

  16 GB

  Utripa do 16 GB varno obvladuje shranjevanje fotografij v posebnih formatih, kot je RAW, in skladbe z visoko bitno hitrostjo. Uporablja se lahko tudi za filme, vendar le, če so v HD ločljivosti, saj bo visokokakovosten video pol ure in pol v polnem HD-ujetju zasedel najmanj 3 GB.
  Naprave s tem obsegom se pogosto uporabljajo za oglaševanje in druge tržne namene. Tu govorimo, na primer, o originalnih bliskovnih pogonih z logotipom podjetja za ozek krog zaposlenih. Mnoga velika podjetja in podjetja takšne rešitve uporabljajo ne samo za reklamne namene, temveč zagotavljajo tudi zaščito svojih informacij. V tej skupini lahko nosite tudi darilne denarnice z originalnim dizajnom. Drugi čas presega zadnjo vrednostnapravo z največjo prostornino, ampak za lepoto mora plačati. Torej bodite pripravljeni, da se odrečejo kakršni koli izvirni obliki ali gravirati na bliskovni pogon trdno količino denarja.

  64 GB ali več

  Shranjevanje do 64 GB je našlo svojo uporabo v rokah filmskih ustvarjalcev in profesionalnih fotografov, ki shranjujejo vso vsebino v specifičnem, pa tudi razburljivem mestu za kakovost in format. Naprave nad 64 GB so potrebne le v redkih primerih, ko morate prenesti nekaj velikih baz podatkov ali narediti resne prenose z enega računalnika na drugega. Vendar je za te namene veliko bolj praktično uporabljati zunanji trdi disk. No, za "plushki" - to je najboljša možnost za shranjevanje vsega in vsega.

  Hitrost branja

  Ta točka je vredna pozornosti tistim, ki uporabljajo bliskovni pogon kot filmski nosilec. To pomeni, da ta kazalnik neposredno vpliva na hitrost predvajanja videoposnetka. Če ni dovolj visoka, se bodo filmi upočasnili.
  V tem primeru morate v videoposnetku poiskati nižjo ločljivost ali spremeniti pogon. Poleg tega je hitrost branja še posebej opazna pri prenosu podatkov iz bliskovnega pogona na trdi disk.

  Hitrost snemanja

  Ta nastavitev ni tako pomembna za gledanje filmov, vendar lahko dolg čas snemanja na bliskovnem pogonu izklopi katerega koli uporabnika. Nekateri proizvajalci opozarjajo ta indikator na preostalo načelo, zato je očitno odveč vprašati pred nakupom o največji hitrosti snemanja.

  Oblikovanje

  Tukaj imamoprvotni videz pogonov in za to proizvajalec zahteva dodatno plačilo, včasih pa tudi precejšnje. Na primer, graviranje na bliskovnem pogonu z avtogramom neke slave vas bo stalo dvakrat več od nominalne vrednosti pogona.
  Podobne naprave se znajdejo na trgu daril. Flash kartica je univerzalno darilo za vse priložnosti. Avtomobilist lahko daje bliskovni pogon v obliki stroja, ljubitelji dela Georgea Lucasa - pogon v obliki letala Yoda ali imperialnega napada itd. Vendar bodite previdni. Kot smo že omenili, mnogi nezaščiteni proizvajalci pod masko izgledajo kot takšna "lepota", ki prodaja zastarele ali popolnoma napačne naprave. Torej, preden ga kupite, bo vredno preveriti flash pogon na vsakem merilu. Če je blagovna znamka trgovina, računalnik ali katera koli druga, ki spoštuje sebe in stranko, potem mora biti dostop do računalnika testa gladka.

  Dodatna funkcionalnost

  Treba je takoj opozoriti, da bo moral zanj kot tudi zaradi privlačnega videza dodatno plačati. Toda v primeru profesionalnega področja uporabe je mogoče natančno povedati, da je koža vredna izdelave.

  Daktiloskopski senzor

  Podobne odločitve so bile uvedene pred kratkim po podobnem razcvetu v segmentu mobilnih telefonov. Ta funkcija vam omogoča, da zaščitite svoje podatke pred nepooblaščenim kopiranjem, brisanjem in celo preprosto branjem. Načelo bralnika prstnih odtisov je preprosto. Ko prvič uporabljate pogon, senzorbere prste in vam omogoča popoln dostop do informacij. Ta rešitev se je izkazala za velik tandem bliskavic, ki so potrebne za dostop do baz in torbice plačilnih sistemov.

  Varnostna kopija

  V tem primeru pogon, ko se prvič zažene na osebnem računalniku, ponudi, da mu dodeli nekaj trdega diska za varnostno kopiranje podatkov. Ta razdelek je označen kot storitev in ga ni mogoče izbrisati po naključju. Posebna programska oprema na bliskovnem pogonu jasno razdeli vse informacije po datumih, količinah in drugih parametrih, na preprost računalnik (in priključen pogon) pa naredi za vsak slučaj rezervno kopijo podatkov. Ta rešitev zelo dobro pomaga s pogostim prepisovanjem podatkov na zunanjem mediju.

  Zaščita

  Tu govorimo o fizičnem varovanju pogona. Nekateri lastniki zelo aktivno uporabljajo flash pogone in se skoraj vsak teden pokvarijo. V teh primerih je bolje preveč plačati in kupiti varnejšo možnost, na primer z gumiranim telesom in zaščito pred vlago. Tako ne shranite samo podatkov, shranjenih na bliskovnem pogonu, ampak prihranite pri nakupu novih naprav.
  Ne kupujte pogona iz tankega stekla ali plastike. Poceni varianti dvomljivih proizvajalcev se lahko raztresajo v vaših rokah pod pritiskom vaših prstov. Zato je bolje vzeti staro dobro debelo plastiko in ne nositi bliskovnega pogona v zadnjem žepu kavbojk.

  Zaščita pred prepisovanjem

  Naprednejši pogoni so pogosto opremljeni s posebno zaščito pred prepisovanjem. Podobna odločitevto boste morali storiti mimogrede, če pogosto delate s podatki ali vsebino, ki je podobna drug drugemu, kot tudi zunanji videz zunanjih pogonov in lahko po nesreči zapišete informacije preko potrebne. V tem primeru ima kovček poseben zapah, ki ščiti le pred ponovnim snemanjem.

  Če povzamemo

  Pri izbiri naprav za tak načrt je treba najprej oceniti naloge, ki jih bo izvajal. Če uporabljate bliskovni pogon za gledanje filmov na televiziji, potem poiščite hitro različico in jo lahko shranite v zapis. Ko je potrebno delati z bazami podatkov in varnostnimi kopijami, sta oba parametra pomembna, to pomeni, da je gospodarstvo neprimerno. Ne kupujte pogona z izvlečnim priključkom. Po eni strani se zdi, da so takšne rešitve udobne, vendar je njihova zasnova manj varna in krhka. Ko enkrat ne morete namestiti vmesnika za dostop do pomembnih podatkov, morate prekiniti primer. Prav tako bo nič vredno posvečati pozornost blagovni znamki. Skupina proizvajalcev za razlago se je oblikovala že dolgo in ne dopušča, da bi izpustila izdelke nizke kakovosti. Tu govorimo o blagovnih znamkah Kingston, Sandisk, A-Date, Silicon Power in Transcend.

  Sorodne publikacije