Poškodovane datoteke v imeniku WindowsSystem32configsystem: kako obnoviti sistem?

Včasih uporabniki operacijskega sistema Windows (še posebej zastarele spremembe XP) namesto zagona operacijskega sistema opazijo, da se ne morejo zagnati, kar pomeni, da v poti WindowsSystem32configsystem ni končnega uporabnika ali pa je datoteka poškodovana. Stanje, milo rečeno, ni prijetno, kljub temu pa je mogoče obnoviti delovanje sistema na več načinov, kar je predlagano v spodaj predloženem gradivu. Takoj bi morala povedati, da je ta problem mogoče najti v sistemih, ki so zgoraj, in predlagane rešitve veljajo za vse spremembe brez izjeme.

Kaj je v imeniku WindowsSystem32configsystem in kaj pomenijo ti objekti?

Preden izvedete kakršnokoli obnovitev sistema, poglejmo, kateri predmeti so v končnem imeniku in za kaj so odgovorni. Značilno je, da lahko v tej mapi najdete več datotek, med katerimi nas zanimajo predmeti brez razširitev z imeni privzetih, programskih, varnostnih, sam in sistemov, za katere je prikazano preslikava FILE. Ti objekti, skupaj z istimi dodatnimi elementi, so odgovorni za sistemski register sistema Windows 7 ali katero koli drugo različico. Če je vse ali vsaj ena od njih poškodovana, operacijski sistem ne bo mogel zagnati. Zato je treba obnoviti register. Zdi se, da je lažje, vzeti in kopirati potrebne datoteke iz računalnika, nato pa jih dati na prvotno mesto WindowsSystem32configsystem. Ampak to ni mogoče storiti, sajregister beleži tako programe kot nastavitve in vse datoteke, ki so v računalniku, in zamenjava izvirnih predmetov ne bo povzročila ničesar. Toda kje potem vzeti potrebne datoteke v nezaščiteni obliki in kako narediti povrnitev sistema?


V imeniku WindowsSystem32configsystem je poškodovana datoteka ali več. Sistem se ne nalaga. Kaj storiti na prvem mestu?

Za zagon, ko se zažene sistemski zagon, večkrat pritisnite tipko F8, da večkrat pokličete poseben začetni meni med videzom začetnega okna in logotipom.
Tu lahko poskusite aktivirati začetno točko zadnje najbolj razpoložljive konfiguracije, ki bi jo lahko shranili na obnovitveni točki varnostne kopije. Za dostop do takega menija bodo morali osma in deseta različica sistema zagnati iz USB-pogona in uporabiti diagnostiko z zagonskimi možnostmi. Uporabo tipke F8 lahko vrnete tudi tako, da v ukazni konzoli nastavite kombinacijo "bcdedit /set {current} bootmenupolicy legacy" (brez narekovajev). Toda to ne pomaga vedno.


Kopiranje datotek iz obnovitvene točke

Če prejšnja različica ni dala rezultata, je obnovitev registra v sistemu Windows 7 ali katera koli druga sprememba mogoče storiti z zamenjavo zgoraj navedenih poškodovanih predmetov, kopije izvirnih datotek, ki so shranjene v mapi za povrnitev. V vsakem sistemu je to imenik popravil, ki se nahaja neposredno v imeniku Windows. Ja, ampak kako bi ga dobili, če se sistem ne zažene? Če želite to narediti, boste potrebovali bodisi bliskovni pogon ali kateri koli drug medij v obliki LiveCD(najbolje je, da je na takih nosilcih še prisoten upravljalnik datotek ERD Commander. Načeloma lahko brez njega uporabljate ukazno vrstico, to bo povedano malo kasneje.
Pri samih datotekah, po zagonu bliskovnega pogona ali diska v upravitelju datotek, morate iti v imenik za popravila, izbrati potrebne datoteke (brez razširitve) in premakniti normalno kopijo v prvotni imenik WindowsSystem32configsystem.

Zamenjava registrskih spisov

Vendar pa tudi ta pristop ne daje rezultata. V tem primeru boste morali iti neposredno do kopije registra, ki se nahaja ob poti, prikazani na spodnji sliki.
Točno iste datoteke je mogoče kopirati iz mape in jih postaviti na prvotno mesto.
Opomba: preden začnete z izmenljivim medijem, ki ima poveljnika ERD, morate izključiti povezavo z obstoječim operacijskim sistemom, tako da izberete niz z Brez, sicer datoteka ne bo zamenjana. Poleg tega je bolje, da se ne znebite zamenljivih datotek z neposrednim izbrisom, temveč jih ohranite s preimenovanjem, ki se po glavnem imenu doda skozi piko, na primer staro.

Operacije ukazne vrstice

Nazadnje lahko datoteke obnovite tako, da jih premaknete na njihovo prvotno mesto prek ukazne vrstice, ki ni zaželena v začetnem meniju, vendar z uporabo izmenljivega medija, tako da ni nobene povezave z naloženim operacijskim sistemom, kot je prej je bilo rečeno.
Ukrepi za ustvarjanje varnostnih kopij, odstranjevanje poškodovanih objektov in obnovitev izvirnikovprikazano na zgornji sliki, tako da lahko uporabite to metodo. Čeprav izgleda bolj naporno kot z uporabo poveljnika, v primerih, ko upravitelj datotek ni pri roki, se bo pojavil brez težav (na diskih ta programska oprema ni pravilna, zato bo moral prevoznik s poveljnikom ustvariti na svoji osnovi, ko bo sam prenesel program iz interneta na drugem računalniku)

Sorodne publikacije