Kako izvedeti CPU vtičnico na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku?

Mnogi uporabniki računalnikov novic nimajo niti koncepta, kaj je vtičnica. In ta informacija je zelo koristna, saj lahko za dolgo časa komunikacija z osebnim računalnikom je koristna za skoraj vsakogar. Računalniški "gurus" priporoča, da se seznanite z značilnostmi in glavnimi funkcijami vašega računalnika. To bo zagotovo potrebno. Torej, kako najti procesor vtičnice? O tem bomo govorili nekoliko nižje.

Kaj je vtičnica

Strogo rečeno, vtičnica je vrsta "semenske" reže za procesor. Iz te vtičnice lahko procesor namestite na to matično ploščo. Če govorimo nepristransko, potem je vtičnica najpomembnejša značilnost matične plošče, ker je vrsta naprav, ki bodo nameščene na osebnem računalniku, odvisna od tega, kateri bo nameščen na osrednjem procesorju. Zato morate ugotoviti, kako najti vtičnico procesorja v računalniku.


Najpogostejše vrste vtičnic podpirajo skoraj vsi procesorji, ki jih proizvaja Intel ali AMD. Samo morate vedeti, katera vtičnica je primerna za tip procesorja. Toda ta informacija je veliko različnih virov, zato s tem ne bi smelo biti težav. Zdaj pa poglejmo, kako ugotoviti, kateri vtičnik je v procesorju. To lahko storite na več načinov. Poglejmo najprej najbolj priljubljeno.

Študija dokumentacije

Take resne komponente, kot so procesor ali grafična kartica, se nujno opirajo na dodatno dokumentacijo. Vsebuje vse tehnične lastnosti naprave. In splohDokumentacija procesorja ni potrebna. Dovolj bo pogledati dokumente matične plošče. Tam bo napisana vrsta vtičnice, ki se uporablja v tej matični plošči. V skladu s tem bo CPU vtičnica popolnoma enaka. To je eden od odgovorov na vprašanje, kako poiskati CPU vtičnico na prenosnem računalniku ali računalniku.


Včasih se zgodi, da vsi dokumenti, ki so priloženi procesorju ali matični plošči v tujem jeziku. Toda tukaj se lahko tudi sprostite. Nekaj ​​moraš iskati v morju neznanega besedila, kot je LGA 1150 Socket A ali vtičnica 939. To bodo informacije, ki jih potrebuješ. Vendar pa je ta metoda dobra, če se ohrani vsa dokumentacija. Če ne, potem lahko obiščete napravo proizvajalca spletnega mesta in poiščete ime naprave naprave.

Uporabljamo orodja Windows

Tudi standardni operacijski sistem lahko zagotovi izčrpne informacije o vseh komponentah, nameščenih v računalniku. To je še en odgovor na vprašanje, kako najti vtičnico procesorja Intel ali AMD. Če želite to narediti, pojdite na "Nadzorna plošča" in izberite "Sistemske informacije". Med drugimi nepotrebnimi informacijami bo določen model procesorja in njegova vtičnica. Ta metoda je primerna za vse, ki uporabljajo operacijski sistem družine Windsor.
Vendar pa je takšno orodje - daleč od zdravil. Včasih ni mogoče najti informacij, ki jih potrebujete, ker nimate ustreznih gonilnikov. Preden namestite ta postopek, morate namestiti ali posodobiti vse gonilnike čipov in procesorjev. Toda obstaja tudi druga potpoiščite procesor vtičnice. Uporabite lahko programe za informiranje drugih proizvajalcev, ki jih je veliko. Razmislite o najbolj priljubljenih.

AIDA 64

Ta "pošast" lahko posreduje informacije ne samo o "železu" vašega računalnika, ampak tudi o nameščenem operacijskem sistemu in njegovih programih. Ta pripomoček ni brezplačen in morate plačati polno različico. Toda tudi demo različica je sposobna veliko. Torej, kako najti vtičnico procesorja z "Aida"? Naredite to precej enostavno. V levem oknu morate izbrati "Procesorji" in razširiti seznam. Na voljo bo vse potrebne informacije o osrednjem procesorju naprave, do trenutne temperature.
Ta program lahko sestavi poročila, ki jih bo težko prebrati. Prikazujejo tudi vse možne informacije o računalniku in njegovih komponentah. Toda AIDA je plačana. To je treba upoštevati. Vendar pa obstajajo alternative za ta programski izdelek. In obravnavali jih bomo nekoliko nižje. Niso slabše od tega izdelka v funkcionalnosti in bolj ekonomično porabijo sistemskih virov.

CPU-Z

To je brezplačen pripomoček, ki lahko odgovori tudi na vprašanje, kako najti procesor vtičnice. Za razliko od "Aida" ta programski izdelek sporoča informacije samo o procesorju. Nobene druge komponente računalnika niso omenjene. Da bi dobili prave informacije, samo zaženite program. V ločenem oknu se bo takoj pojavila znamka procesorja in vrsta vtičnice. V tem pripomočku ni grafičnih zmožnosti. Vse se ohranjastrog špartanski stil. In to je dobro, ker mora program za informiranje prikazati želeno besedilo in ne odvrniti uporabnika s svetlo barvo.
CPU-Z je seveda dobro. Če pa potrebujete podrobne informacije o drugih komponentah računalnika ali prenosnega računalnika, potem je ta program nemočen. Kljub temu je za našo nalogo popolnoma prilagojena. Ta pripomoček skoraj ne porablja sistemskih virov in deluje zelo hitro. V nekaterih primerih pa je to zelo dobra prednost.

Zaključek

Kako najti vtičnico procesorja? Ta problem lahko rešite na več načinov. Vsi so dobri te vrste. Najlažji način je, da se sklicujete na dokumentacijo ali na to temo preplavite internet. Vendar obstajajo alternativni načini, ki nikakor niso slabši. Vsi so sposobni zagotoviti izčrpne informacije o tej temi. In na kakšen način izbrati - je povsem odvisno od posameznega uporabnika. Poznavanje procesorske vtičnice bo dobra pomoč, če uporabnik namerava posodobiti konfiguracijo svojega računalnika. Jasno bo, kaj morate kupiti. Zato te informacije ne bodo pretirane.

Sorodne publikacije