Kako priključiti alarmni sistem: funkcije namestitve, vezje in priporočila

Avtomobilski alarm je učinkovit varnostni sistem. Pogosto se uporablja na sodobnih avtomobilih. Možno je, da alarm ne bo prihranil tatvino, ampak bo pomagal ustaviti poskuse škode. Pogosto se zgodi, da otroci v dvoriščih, po naključju ali naključju, lahko udarijo v avto. Tudi pogosta bombardiranja avtomobilov s pnevmatskim orožjem. S pomočjo varnostnega kompleksa se bo lastnik lahko pravočasno odzval na škodo. Alarmi lahko prestrašijo kriminalce - veliko je primerov. Najbolje je zaupati signalizacijski povezavi izkušenim strokovnjakom, če pa jih ni, lahko poskusite to storiti z lastnimi rokami. Operacija ni tako zapletena. Poglejmo, kako povezati alarm.


Standardi in sheme različnih proizvajalcev

Če analiziramo sheme povezovanja avtomobilskih alarmov različnih proizvajalcev, lahko sklepamo, da ni standardnih vezij in da ni enotnega združevanja. Žice iste barve različnih proizvajalcev rešujejo različne naloge.
V določeni blagovni znamki vaš način namestitve in povezovanja naprav.

Namestitev signalne enote

Prva stvar je, da namestite glavno enoto. Glavni problem za mnoge - kje povezati alarm? Nameščen je v kabini avtomobila, ki je znana samo voznikovemu sedežu. Če je to resen varnostni kompleks, obstaja več takih blokov - najbolje jih je postaviti na različna mesta. To bo pomagalo zmagatičas, ko avto vzame ugrabitelj. Preden priključite alarmni senzor, morate razstaviti levo polico. Priporočljivo je, da ga namestite tam.


Standardni blok preprostih alarmov se skriva v armaturni plošči, vendar je mogoče najti druge kraje. Blokiranje je zaželeno popraviti. Lahko se prilepi na dvostranski trak ali pa se pritrdi z vijaki. Tudi na tej stopnji je treba upoštevati električni tokokrog - tam je določeno, kako povezati alarmni sistem z napajanjem, smerniki, solenoidi centralnega zaklepanja.

Podaljšanje žic

Vrvice so običajno velike. Da bi jih bolje razširili v zaprtih, zanesljivo zaščitenih pred vplivi vlage in visokih temperatur v mestih. Bolje je, da žico raztegnete v režo, za pritrditev na telo pa priporočamo uporabo plastičnih objemk. Zategnite jih na razdalji največ 20 centimetrov. Ne glede na signal, ima dvojnik žice. Zapiralna vrata in odprtina prtljažnika sta različni žici. Ker pa je funkcija ena, potem so povezani preko enega kabla. Drugi je bolje obrezati. Potem, ko pride do težave z alarmom, bo lažje prepoznati možen vzrok in poiskati verigo, v kateri so motnje v delovanju. Praksa nameščanja alarmnega sistema kaže, da žice pogosto niso dovolj. Zato je bolje kupiti vnaprej.

Priključitev na napajanje

Tukaj je vse preprosto. Dovolj je, da najdete na bloku varovalk avtomobila velik debeli kabel plus žico. Maso vzamemo iz telesa. Žicese očistijo in priključijo s hitrimi sponkami.
Proizvajalci priporočajo, da "plus" in maso vzamete iz ključavnice za vžig. Tam lahko najdete druge povezave. Pri namestitvi uporabite multimeter. Z njimi je primerno in varno najti potrebne žice.

Točke priključitve alarmnih sistemov

Upoštevajmo priljubljene točke povezave. Glavni plus za moč najdete v ključavnici za vžig. Na tem mestu je tudi kontakt starterja z negativno polarnostjo. Element AU se nahaja tam. V kontaktni skupini ključavnice je mogoče najti pozitiven polarni kontakt.
Standardna ključavnica je v večini primerov povezana z negativno žico. Vendar obstajajo izjeme. Vrata in njihove končne točke so nadzorovane s pozitivno polarnostjo, vendar je bolje, da vse preverite po shemi. Dimenzije so povezane s pozitivno žico, položaj teh žic pa je zabeležena v bloku varovalk. V večini primerov te točke zadostujejo za rešitev takšne naloge, kot je priključitev alarmnega sistema na VAZ (naj bo to klasična ali moderna Vesta).

Priključitev zunanjih svetlobnih signalov

V praktično vseh napravah je prikazovalnik prek smernih svetilk. Bolje je uporabiti dve žici - vsak je odgovoren za svojo stran. Priporočljivo je, da se priključite preko diod za odpravo zapiranja stranic. Racionalnejše je povezovanje zaradi dimenzij - imajo manjšo porabo energije, kot tudi povezati eno žico brez diod.

Povezava s centraloključavnica

Možno je, da se alarmni sistem ne bo rešil pred krajo avtomobila, temveč bo vozniku olajšal življenje. Mnogi sistemi imajo centralno zaklepanje. Poglejmo, kako povezati ključavnice z alarmom. Predpostavimo, da je elektromagnet že vzpostavljen. Najprej morate razumeti barve žic in ukaze, ki jih izvajajo. V ta namen je bolje uporabiti multimeter. Algoritem za iskanje želenega kontakta je dokaj preprost: instrument je nastavljen na način merjenja upora. Minus se poveže z enim kontaktom, pritisne gumb, ki zapre vrata. Multimeter mora iskati ničelno upornost. Nato lahko spustite gumb. Ko je upor enak neskončnosti, je to pravi stik. Iščem tudi drugi stik. To je na podoben način.
Nato s strani voznika odstranite prag. Nato poiščite potrebne žice, ki so bile vnaprej identificirane. Povezane so na signalne žice, ki so odgovorne za odpiranje in zapiranje vrat.

Kako povezati signalni sistem "Starline"?

Starline proizvaja priljubljene sodobne varnostne sisteme s funkcijo samodejnega zagona in funkcije "hitrega dialoga", ki izključujejo možnost prekinitve varnostnega kompleksnega kodnega graberja. Večina modelov ima 60 ali več standardnih funkcij.
Za vgradnjo bo potreben alarmni sistem, solenoid na voznikovih vratih, spajkalnik in materiali za spajkanje, zaščitne diode, izolator. Pred priključitvijo alarmnega sistema odstranite plastiko krmilne gredi,odvijte vijake, ki pritrjujejo armaturno ploščo, ter druge matice in vijake. Nato v prtljažniku vetrobranskega stekla nastavite LED in senzor udarca. Na katerem koli mestu je nameščen servisni gumb. Ti varnostni sistemi imajo anteno. Najbolje je, da ga pritrdite na vetrobransko steklo. Nato priključite žice iz 18-polnega priključka v skladu z navodili. Torej se črna žica poveže z maso, rdeča - na "plus". In še na shemi.

Kako vezati obesek za ključe?

Poleg dejstva, da voznik postavlja problem namestitve signalizacije, mora rešiti še en problem - kako povezati alarm obroča za ključe? Včasih so neprogramirane. Obesek za ključe ali radijski oddajnik je glavna naprava, ki vam omogoča nadzor varnostnega sistema. Če je alarm nov, potem reprogramiranje ni potrebno. Če se avto uporablja, je bolje reprogramirati.
Za začetek se enota prenese v servisni način, ki omogoča vzdrževanje naprave. Če želite preklopiti na ta način, obstaja posebna kombinacija klikov na določene gumbe - vsak proizvajalec ima svoje.
Najprej morate odstraniti varnostni alarm. Tipko sluga se večkrat pritisne in nato se vključi vžig. Če slišite več zvočnih signalov, lahko sistem prijavite. Nato morate pritisniti nekaj gumbov, ki so določeni v navodilih, nato pa se oglasi zvočni signal. Obvezno je programiran ključ in sistem se spomni. Alarmni sistem lahko prosto uporabljate.

Zaključek

Evo kako povezati alarm z lastnimi rokami. Na splošnoPostopek je preprost in ne zahteva posebnih veščin, vendar ni vedno mogoče pravilno vzpostaviti svojega. Če je v avtomobilu veliko elektronskih sistemov, je bolje zaupati strokovnjakom. Toda preprost proračunski sistem se lahko poveže neodvisno, za polovico brez izkušenj.

Sorodne publikacije