Zakaj se moje slike ne prikažejo v brskalniku in kaj naj storim?

Če brskalnik ne prikaže slik in namesto tega vidite samo prazne kvadrate s križi - morate ugotoviti, kaj se je zgodilo. Poskusimo ugotoviti, kaj lahko povzroči ta problem in kaj je treba storiti za njegovo rešitev. Dejstvo je, da ni več možnih razlogov, večina pa je popolnoma neškodljiva.

Razlog # 1: Pretočni predpomnilnik in piškotek

Kot veste, brskalnik med brskanjem po internetu zapisuje na stotine začasnih datotek na vašem trdem disku. To pomaga pospešiti nalaganje spletnih strani in "zapomniti", kaj ste naredili na različnih virih. Vendar, če ne občasno opravlja čiščenje pomnilnika, sčasoma program začne upočasniti in nepravilno delati, kar včasih vodi do dejstva, da brskalnik ne prikaže slik.


Rešitev: Izbrisati morate datoteke, predpomnilnik in piškotke, zbrane v času. To storite tako, da odprete zgodovino obiskanih strani (prek menija ali bližnjice Ctrl + H), kliknete gumb »Počisti« in izberete ustrezne elemente. Na koncu je priporočljivo ponovno zagnati program.

Razlog # 2: Turbo način

Skoraj vsi moderni brskalniki imajo poseben način, ki pospeši nalaganje strani pri nizkih hitrostih interneta. Odvisno od nastavitev se lahko samodejno aktivira ali zahteva potrditev. V tem načinu se večpredstavnostna vsebina sploh ne naloži, vključno z vsebino drsnikov in videoposnetkov, in včasih zaradi tega brskalnik neso prikazane slike. Rešitev: V brskalnikih, ki podpirajo to funkcijo, je ikona "Turbo mode" v vrstici stanja ali tik ob naslovni vrstici (na primer "Yandex.Brauser" je miniaturno vesoljsko plovilo). Če je gumb aktiven, pritisnite in onemogočite hitro nalaganje strani.


Razlog # 3: Izklopi slike

Možno je tudi, da je prikaz slik blokiran v programskih nastavitvah. V tem primeru brskalnik ne prikaže slik na vseh spletnih mestih. Rešitev: Pojdite na napredne (napredne) možnosti spletnega brskalnika in izberite »Nastavitve vsebine« ali »Nastavitve vsebine«. Potrdite polje poleg možnosti »Vedno pokaži slike«, uporabite spremembe in znova zaženite program.

Razlog # 4: Uporaba razširitve AdBlock

Kljub dejstvu, da blokatorji oglasov močno poenostavljajo življenje, včasih povzročijo nepravilno prikazovanje vsebine spletnega mesta, na primer ne prikažejo slik v brskalniku. Zakaj se to dogaja? Dejstvo je, da takšne razširitve skrivajo kode, značilne za oglasne enote, s poudarkom na njihovih podatkovnih bazah. Včasih se poleg različnih oglasov napadajo tudi običajne slike. Rešitev: poskusite onemogočiti AdBlock in ponovno zagnati brskalnik. Če imate sliko, morate spremeniti nastavitve ali prenesti drugo razširitev za blokiranje oglasov.

Razlog # 5: Vzpostavitev protivirusnega programa

Z preveč "paranoičnimi", verjetno vsi so naleteli.Večina sodobnih antivirusov spremlja delo brskalnika, da bi lahko pravočasno sledilo in blokiralo morebitne grožnje. Vendar pa včasih zaradi konfiguriranja internetnega prometa predvajanje vsebine na mestih delno preneha.
Rešitev: Pojdite v nastavitve protivirusnega programa in nastavite nižjo stopnjo zaščite ali izklopite predpomnjenje. Po tem ponovno zaženite brskalnik in poglejte, so slike.

Razlog # 6: Virusi

Čeprav najbolj zlonamerna programska oprema "zlepi" računalnik z obsesivno oglaševanjem, se včasih zgodi nasprotno, in zaradi virusov brskalnik ne prikaže slik. Značilno je, da se napake in zruši v preostalem delu sistema pojavijo hkrati, računalnik upočasni, ne želi odpreti nobene datoteke itd. Rešitev: Dokončajte skeniranje računalnika s protivirusnimi programi. Obstajajo njihove razlik. Prvič, najbolje je, da preverite v varnem načinu Windows - tako lahko antivirus najde bolj nevarne datoteke. Drugič, poleg preverjanja standardnega protivirusnega programa (Kaspersky Anti-Virus, Avast, NOD32, itd.) Je priporočljivo namestiti in uporabljati posebno programsko opremo za skeniranje, kot sta Dr.Web, McAfee in GridinSoft Anti-Malware.

Kaj storiti, če nič ne pomaga?

Tu so samo dve možnosti. Prvi - ste pomotoma spremenili nekaj v konfiguraciji brskalnika. Če "Mozilla" iz tega razloga ne prikaže slik, morate vnesti "about: config" in se vrniti v standardno konfiguracijo (gumb "Reset"). Poleg tega lahko poskusite znova namestiti brskalnik tako, da predhodno izbrišete vse podatkeo programu. Vendar je to že radikalen korak. Če so druga spletna mesta v redu, potem je verjetno, da bo prišlo do težave na strani strežnika, zato je vredno čakati, da lastnik mesta ukrepa.

Sorodne publikacije