Gamepad in igralna palica sta ista stvar?

Področje širjenja računalniških iger, vsak dan. Na trgu vse več kompleksnih projektih, ki omogočajo vodja potopite v fantastični svet fiktivnih krajev za obisk in postane kdorkoli. Nekatere video igre za dokončanje potopljeni zahteva poseben krmilnik - krmilno palčko. To vam omogoča, da se počutijo zagon in dobili nova čustva. Vendar pa vsi ne razume značilnosti in nadzora nad njimi pogosto zamenjuje.

igralno palico ali Gamepad

ročica je pogosto zamenjuje s gamepad, čeprav imajo te naprave popolnoma drugačno strukturo in namen. Gamepad - gumb daljinskega upravljalnika. Manipulacija igre znakov s pritiskom na tipko vrtenja poseben "palico" in celo spreminja položaj manipulatorja. Sedanja oprema se uporablja v vseh sodobnih igralnih konzol in je vsestranski - uživati ​​koli od iger.


Po drugi izbirni - napravo za vnašanje informacij v igralne naprave. To je tresočo roko ročaj v dveh smereh. To spominja na kolo sodobnih bojna letala, ki so uporabljeni v igri Aviasimulators. Običajno uživajo osnutek ne da bi propadel.

Glavne razlike

Glavna razlika med gamepad in igralno palico je po videzu - vsak lahko razlikuje njih. Poleg tega je drugi nameščen masivna, zahteva stabilno podlago za upravljanje s podatki (namizje, gladke talne), ki je pritrjenaposebne pritrdilne elemente. Igralne konzole so postavljene v roke.


Druga razlika je v načinu upravljanja. Potrebujete samo eno roko, da bi objekt video igre opravil dejanja, ki jih je dala igralna palica. To je zelo priročno in se pogosto uporablja z dodatnimi krmilniki: pedali, gumb za menjavo hitrosti.
Za igranje iger morate nujno imeti obe roki: eno upravlja gibanje, drugo pa pregled in druga dejanja nad glavnim likom. Ta ista naprava izvaja funkcijo povratne informacije - ko se pojavijo določeni dogodki v igri, se pojavijo vibracije. Druga pomembna razlika je vrsta projektov, pod katerimi so ti tipi krmilnikov dodeljeni. Igralna konzola se lahko uporablja za vse igre, vendar so igralne palice izdelane posebej za simulatorje kontrole vesoljskih ladij, podmornic in letal.

Vzroki zmede

Zmešnjava med napravami je nastala v dneh po pojavu igralne konzole podjetja Nintendo - NES. Igralna palica je glavni manipulator, ki se uporablja v "primitivnih" računalniških igrah, japonska družba pa je uvedla popolnoma novo vrsto krmilnikov - gamepads - in jih je uspela popularizirati. Toda za igralce, ki so takrat igrali, se je bolj pogosto imenovalo "igralne palice". Drugi razlog za zmedo so gumbi, ki se nahajajo na igralni konzoli. Kot smo že omenili, se za kontrolo pregleda in gibanja uporabljajo odtoki, ki se vrtijo v več smereh. Po videzu so podobni letalskim letalom, igralnim palicam. Kmalu so postali znani in z njimi tudi kontrolor.

Krmilniki zasodobne igre

Zdaj na trgu sodobnih naprav lahko najdete kot igralno palico za PC, in za konzole - XBOX 360 PS3 in druge predstavnike. Najpogosteje uporabljene naprave so osebni računalniki - imajo univerzalni USB priključek, primeren za večino strojev in imajo dostopno ceno.
Stroški igralne palice za sodobne igralne konzole so veliko višji od stroškov prejšnjih predstavnikov, vendar ne zahtevajo dodatne uporabniške manipulacije: namestitev, nastavitev in dodelitev ključev. Poleg tega je igralna palica Xbox 360 primerna tudi za osebne računalnike.

Kaj naj se ustavi?

Ko sami izberete krmilnik, določite število iger, ki jih lahko igrate s to napravo. Igralna konzola bo uživala v večini sodobnih iger, še posebej lepo je igrati slashers in se boriti z njimi, v strelcih pa bo prišlo do težav pri usmerjanju.
Če želite uresničiti otrokove sanje in postati pilot, vsaj na računalniku, potem je vaša izbira očitna - izberite igralno palico. PS3 XBOX in PC igre vam omogočajo vožnjo zmaja. Za druge projekte je bolje omejiti več tradicionalnih manipulatorjev.

Sorodne publikacije