Napaka »Naprava USB MTP. Zavrnitev »: priporočila za rešitev problema

Pogosto lahko naletite na situacije, ko uporabnik prek USB kabla poveže mobilno napravo z računalnikom, naprava pa ne prepozna naprave in izda tudi sporočilo o napaki. In to na žalost ne velja samo za najpreprostejše telefone, ampak tudi za sodobne tablete, pametne telefone in celo kamere ali fotoaparate. Kako prepoznati napravo USB MTP, jo narediti vidno in popolnoma operativno, je priporočljivo, da se podrobno preuči čim bolj natančno. Poskušali bomo uporabiti nekatere klasične metode in rešitve, ki jih uporabniki ponujajo na internetu.


Windows 7 Error: "USB MTP Device. Zavrnitev “. Splošno bistvo problema

Takoj bi rad opozoril, da je težava v tem, da operacijski sistem mobilne naprave ne določa le kot pogon (niti notranja particija niti odstranljiva kartica ni vidna).
Mnogi uporabniki verjamejo, da je glavni razlog za okvaro gonilnika naprave USB MTP. Da, res je to stanje mogoče opaziti, vendar le delno. Včasih je težava v nastavitvah same naprave ali celo v sistemskih nastavitvah registra sistema Windows. Poleg tega, če nekatere dodatne komponente in posodobitve niso nameščene v sistemu, ki so zasnovane tako, da zagotavljajo pravilno delovanje naprav te vrste, se lahko pojavi tudi napaka.

Začetni ukrepi v registru

Torej, preden lahko prenesete gonilnik USB MTP, lahko to storite.registra, saj lahko nekateri ključi, ki ste jih namestili, vključujejo prepoved definicije mobilnih naprav.


Najprej pokličemo urednika (regedit v meniju Zaženi) in gremo v vejo HKLM. Prek razdelka SOFTWARE in kontrolnih imenikov se premikamo v končni imenik, kot je prikazano na zgornji sliki. Na desni je ključ do zgornjih filtrov, kar je tudi tisto, kar želimo. Izbrišemo zapis, zapustimo urednika in preobremenimo sistem. Po tem, ko priključite napravo na računalnik ali prenosni računalnik, se bodo gonilniki, če niso bili nameščeni, namestili samodejno, in sicer bo naprava MTP na napravi vidna.

Namestitev ali posodobitev gonilnika

Vendar se zgodi, da zgornji ključ v registru na začetku ni, in naprava ni določena z nobenim razlogom. Kaj storiti v takšni situaciji?
Pri povezavi z napravo pojdite v Upravitelj naprav, poiščite napravo, označeno z rumenim trikotnikom, in iz menija PCM izberite posodobitev gonilnika (lahko uporabite tudi razdelek z lastnostmi). Ko sistem začne izdajati priporočila, je treba izbrati samo združljive gonilnike. Če to ne deluje, prenesite univerzalni gonilnik MTPPK na internet, ga namestite sami ali pa zagotovite celotno pot do shranjene datoteke. Včasih je mogoče identificirati napravo MTP USB, ki ne deluje, če so podatki na spustnem seznamu izbrani na zavihku v spustnem seznamu in nato izberite iskanje voznika na internetu za najdaljšo vrstico, ki vsebuje identifikatorje DEV in VEN. Ni treba posebej poudarjati tegaKo prenesete gonilnik, ga morate namestiti tudi sami.

Namestitev dodatnih sistemskih komponent

Včasih se lahko napaka, tudi če je delovni gonilnik, ponovi. Menijo, da je ta položaj v veliki meri posledica pomanjkanja specifičnih komponent samega operacijskega sistema.
Popravek napake je, da prenesete iz uradnega mesta Microsoft Windows Media Feature Pack ali njegovih manjkajočih elementov in ga nato namestite. Povratne informacije uporabnikov kažejo, da včasih deluje.

Druge možnosti za odpravljanje težav

Nekateri lastniki mobilnih naprav priporočajo, da po odstranitvi zgornjega registrskega ključa onemogočijo način razhroščevanja USB. Včasih pomaga pri nastavitvi parametrov z uporabo vrste povezave PTP (kamera) namesto MTP. Samsungovi lastniki pametnih telefonov in tabličnih računalnikov trdijo, da za določitev USB-naprave MTP dovolj namestiti ustrezen adapter (nameščen s programom Samsung Kies). Še ena varianta dejanja naj bi bila prenos Windowsja v varnem načinu in prijava s prijavo administratorja. V tem primeru se gonilniki namestijo samodejno in brez težav. Za določitev mobilne tehnologije Apple mnogi uporabniki priporočajo naslednje korake. Skozi PCM na sistemski particiji (pogon "C") izberemo razdelek z lastnostmi in varnostno kartico, v meniju skupin ali uporabnikov pa preverimo vrstico "Preverjeno" s parametrom "Read". Podobni ukrepiza imenik Windows. Če ta možnost ni omogočena, jo je treba dodati prek gumba z možnostmi. Po ponovnem zagonu sistema bo sistem zaznal naprave "apple" za Windows. Če je bil sistem izpostavljen virusom, bi morali za to opraviti popolno skeniranje z uporabo prenosnih protivirusnih pripomočkov.

Sorodne publikacije