Nameščanje tiskalnika HP LaserJet P1102: Povezava, Nastavitev

V tem članku bo podrobno in postopoma opisana namestitev tiskalnika HP LaserJet P1102. Poleg tega bodo podane dejanske specifikacije in stroški. Vse to bo potencialnemu kupcu omogočilo, da se odloči za izbiro in da bo novoustanovljeni lastnik to prilagodil in ga začel uporabljati za predvideni namen.

Pozicioniranje

Laserski tiskalnik HP tega modela sodi med rešitve za tiskanje na začetni ravni. Prvič, to je dokaj demokratična vrednota. Vendar so dodatni argumenti v tem primeru povprečna kakovost izhodnih dokumentov in minimalni nabor metod za povezavo. Podobno pozicioniranje tega izdelka kaže tudi, da njegov mesečni vir tiskanja ne presega 5000 strani. Zaradi tega je ta periferna rešitev odlična za ustvarjanje tiskarskega podsistema v majhni pisarni z največ 10 delovnimi mesti, ki se lahko precej uspešno uporablja tudi v delovni skupini s podobnim številom osebnih računalnikov. Drugo možno področje njegove uporabe je zgradba. V vseh drugih primerih je treba ta laserski tiskalnik dopolniti z drugo napravo za tiskanje, ker njen mesečni obseg tiskanja zagotovo ne bo dovolj.


Paket

Laserski tiskalnik HP s to spremembo se zaključi na naslednji način:
 • HP Printer P1102.
 • Originalna kartuša s polnilom 70%.
 • Napajalni kabel.
 • Vozite z Appliedprogramsko opremo in elektronske različice dokumentacije za to periferno napravo.
 • Priročnik za hitro pripravo v papirju.
 • Garancijski kupon.
 • Proizvajalec ni vključil vmesniškega vmesniškega kabla v komplet za dokumentacijo, ki se priključi na sistemsko enoto osebnega računalnika. To opremo bo moral nov lastnik kupiti ločeno in z doplačilom.


  Tehnične specifikacije

  Specifikacije so za HP P1102 precej trdne, tako kot pri odločitvi o ravni laserskega tiskanja na ravni vnosa. Kot smo že omenili, je osnova za to laserska metoda pridobivanja odtisov. Zato je kakovost tiska v tem primeru precej nizka, vendar je več kot dovolj za izpis besedilnih informacij, tabel in grafikonov. Lahko tudi računate, da boste dobili slike v povprečni kakovosti. Prednosti tega načina tiskanja so velik obseg tiskanja 30 dni - približno 5000 strani za HP P1102 in zmogljivost - 18 strani v enosmerni izvedbi za minuto. Poleg tega je treba opozoriti, da so stroški potrošnega materiala in dodatkov v tem primeru minimalni. Največja velikost natisnjene strani je 210 x 297 ali najpogosteje uporabljen format A4. Poleg tega je mogoče tiskati na straneh poljubne velikosti: pravilno nastavitev tiskalnika omogoča to brez posebnih težav. Gostota papirja za tiskanje mora biti med 60 in 160 g /m2. Način povezovanja zTa primer je ena - USB 2.0, vendar je v ta namen mogoče uporabiti druge združljive modifikacije tega univerzalnega vmesnika.

  Stroški

  Ta tiskalnik proizvajalca je postavljen kot začetni izdelek. Zato mora biti njegova cena zelo skromna. Dejansko je cena tiskalnika zelo demokratična - 5000 rubljev. Podobna vrednost v celoti ustreza parametrom in specifikacijam.

  Izvleček iz škatle

  Namestitev tiskalnika HP LaserJet P1102 se začne z odstranitvijo iz škatle. Ta postopek je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • S pomočjo kazalcev na škatli določite lokacijo naprave.
 • Z uporabo noža za pisalne potrebščine ali škarij, ki so na tem mestu razrezane, se uporablja škotska škatla.
 • Iz škatle izvlečemo periferno napravo za lasersko tiskanje, kartušo in vse "nadev".
 • Iz tiskalnika odstranimo držala, ki zagotavljajo varen prevoz.
 • Namestitev na kraju uporabe. Povezava

  Naslednji korak je namestitev tiskalnika HP LaserJet P1102 na stalno mesto. Kot smo že omenili, lahko to periferno napravo priključite le na osebni računalnik ali inteligentni usmerjevalnik z vmesnikom USB. V prvem in drugem primeru so vse funkcije tiskalnega strežnika dodeljene najbližjemu računalniku ali usmerjevalniku. Zato mora biti tiskalnik čim bližje takšnemu strežniku. Največja dovoljena dolžina kabla s tem priključkom- 2 m. Po namestitvi tiskalnika z električno žico ga priključite na napajalno omrežje in z vmesniškim kablom - na osebni računalnik ali usmerjevalnik.

  Kartuša

  Naslednji korak je namestitev tiskalniške kartuše HP LaserJet P1102. To naredimo tako, da jo izvlečemo iz zaščitnega pokrova. Nato odprite sprednjo ploščo tiskalnika. V naslednjem koraku previdno namestite kartušo. V končni postavitvi je vložek model SE285A s tiskanim virom 500 strani. Po ponovnem polnjenju se to število poveča na 700 enosmernih listov. Obstaja tudi izboljšana modifikacija te kartuše - njen model CE785D. V tem primeru lahko pričakujete, da boste natisnili 1500 strani iz enega od goriv.

  Namestitev gonilnikov

  Nato morate zagnati program za namestitev tiskalnika HP LaserJet P1102 s CD-ja. Nato sledite navodilom čarovnika za namestitev, namestite gonilnike. V tem primeru se nastavitve tiskalnika izvedejo samodejno in dejanja uporabnika ne smejo preseči tistih, ki jih bo zahteval čarovnik. Praviloma je tiskalnik na tej stopnji vklopljen.

  Tiskanje preskusne strani

  Naslednji korak je tiskanje preskusne strani in preskus delovanja tiskalnika. Postavite stran v podajalnik. Potem, ko je računalnik vklopljen, pojdite v meni Start. Nato izberemo "Nadzorna plošča". V njej najdemo ikono »Tiskalniki« in jo odpremo. Na odprtemseznam najdemo HP P1102 in pokličete njen meni z desnim gumbom manipulatorja. Nato izberite element "Lastnosti". Nato na zavihku "Domov" najdemo gumb "Testna stran" in ga pritisnemo. Če je vse pravilno opravljeno, se bo preizkusni list začel tiskati. V nasprotnem primeru lahko rečemo, da gonilnik tiskalnika HP LaserJet P1102 ni uspel namestiti. Razlog za to napako je treba ugotoviti. Morda je tiskalnik odklopljen ali pa gonilnik na vratih USB ni nameščen. Na splošno je potrebno izvesti celovito diagnozo računalniškega sistema in ugotoviti napako. Nato ga odstranimo in ponovimo tiskanje testne strani.

  Povzetek

  Ta dokument opisuje namestitev tiskalnika HP LaserJet P1102. V zgornjem algoritmu ni nič zapletenega in taka operacija lahko izvede vsak uporabnik osebnega računalnika.

  Sorodne publikacije