Naučite se odpreti NEF datoteke

V tem članku je opisano, kako odpreti datoteko NEF v računalniku. Gre za surovi surovi format slike, ki so ga ustvarili Nikonovi digitalni fotoaparati. Na ta način se shranijo fotografije, posnete neposredno iz matrice kamere, še preden jih obdelajo kodeki tretjih oseb.

Opis

Rešite to težavo kot odprtje NEF datotek je nekoliko bolj zapleteno, kot se zdi na prvi pogled. Dejstvo je, da slik RAW ni mogoče natisniti ali gledati z znanimi aplikacijami. Vendar pa za interakcijo s to obliko obstaja več posebnih programov, ki vam omogočajo, da si ogledate sliko in jo popravite.

Easy View

FastStone pregledovalnik slik je ena taka aplikacija. Tukaj je, kako odpreti NEF datoteke. Aplikacija vam omogoča hiter ogled slik, pa tudi njihovo pretvorbo in urejanje. Orodje ima prijazen vmesnik, ki navdušuje oči. Datoteke lahko primerjate tudi druga z drugo. Aplikacija vam celo omogoča, da odpravite učinek rdečih oči. Velikost slike je mogoče enostavno spremeniti.


Googlova odločitev

Picasa je ustvarjen program Google. Z njim lahko odprete tudi datoteko NEF. Aplikacija omogoča ustvarjanje zbirk fotografij. To orodje se lahko uporablja brez dostopa do interneta, vendar če je na voljo, bo potencial programa v celoti razkrit. Program ponuja različne možnosti za razvrščanje fotografij.

Drugi programi

Če steČe postavljate vprašanja kot odpirate datoteke NEF, bodite pozorni na aplikacijo PhotoScape. To je grafični urejevalnik s širokimi zmogljivostmi. Program združuje orodje za ogled slik, zmogljiv urejevalnik, orodja za paketno obdelavo, ustvarjanje kolaž in zmožnost priročnega tiskanja slik.


Ko govorimo o tem, kako odpreti NEF datoteke, ne moremo pomagati, ampak povemo več o Adobe Photoshopu. Ta program opredeljuje standarde za celotno industrijo obdelave slik. Ta priročen grafični urejevalnik omogoča različne spremembe slik brez vidne kvalitativne izgube. Photoshop ima več edinstvenih funkcij, vključno s pametnimi samodejnimi korekcijami, posnetki HDR, maskami, upravljanjem barv, orodji za natančno izbiro, kompleti krtač in učinkov prekrivanja. S tem orodjem lahko hitro popravite fotografijo, tako da odstranite popačenje leč. Upravljanje barv je relativno enostaven proces, ki je na voljo v programu Adobe Photoshop. Tudi novinec lahko razume aplikacijo, vendar je njena glavna ciljna skupina strokovnjaki na področju obdelave fotografij. Program ima posebna orodja za vsebino, ki vam omogočajo, da odstranite kateri koli del fotografije in ga nadomestite z drugim delom slike. Zato je enostavno izvajati temeljito retuširanje slik. Uporaba motorja Mercury Graphics je močno povečala produktivnost programa. Posledično lahko uporabnik ureja fotografije z impresivno hitrostjo. Program je poenostavil proces upravljanja tonov. FunkcijaPretvarjanje slik v črno-belo vam omogoča, da izberete najprimernejšo možnost. Photoshop je na voljo v dveh izdajah: Extended in Standard. Polna različica ima več funkcij kot osnovna. XnView Extended podpira tudi format NEF. Ta program je vsestransko orodje za ogledovanje grafičnih podob. Program je brezplačen in nima dodatkov. Vmesnik programa je priročen in preprost. Poleg tega ima program kakovostno različico v ukrajinskem jeziku. Orodna vrstica ponuja različne funkcije, ki olajšajo ogled datotek.

Sorodne publikacije