Prenos stikov iz Androida v Windows Phone: navodila po korakih

Pri zamenjavi mobilne naprave z napravami, ki temeljijo na Androidu, morajo uporabniki operacijskih sistemov Windows Phone ohraniti svoj seznam stikov. Za mnoge, prenos stikov iz Android na Windows Phone 8.1, na primer, postane nerešljiv problem iz nekega razloga. Medtem izvažanje lastnega imenika iz obeh vrst pripomočkov (ali uvažanje) ni tako zapleteno, kot se zdi na prvi pogled. Spodaj je navedenih nekaj univerzalnih rešitev, ki jih lahko uporablja vsak, ki uporablja mobilno napravo.

Prenos stikov iz Androida v Windows Phone so glavni problemi, s katerimi se soočajo uporabniki

Glavni problem pri poskusu kopiranja imenika je, da je njegova oblika drugačna za operacijske sisteme Android in Windows Phone. Tako en sistem ne more prebrati podatkov, ki so bili napisani drugemu. Ne, seveda lahko nekaj časa pišete vse podatke iz imenika iz ene naprave in jih nato vnesete v ustrezen seznam na drugi. Toda to je zelo neprijetno! Stike lahko prenesete prek povezave Bluetooth, vendar traja veliko časa in nekatere naprave se sploh ne sinhronizirajo.

Kot možnost, na primer v operacijskem sistemu Windows Phone 7, lahko prenašate stike na Android in nazaj na univerzalni način - vse številke premaknete v pomnilnik kartice SIM. Pravijo pa tudi, da ni gumijasta in da ima omejitve glede števila shranjenih številk ali katerih koli drugih stikov, povezanih z njo,informacije. In kaj, če so stiki veliko večji od rezerve, za katero se izračuna SIM kartica? Za hiter prenos bo potrebno uporabiti druge metode, ki omogočajo, da se takšne operacije izvajajo veliko hitreje, v celoti in brez izgube spremljajočih dodatnih informacij v obliki e-poštnih naslovov itd.

Glavne smernice v postopku

Stiki iz Androida v operacijskem sistemu Windows Phone 7 (ali katera koli druga sprememba OS) in nazaj se lahko izvedejo na več načinov:
 • prenos iz uporabe samo mobilne naprave;
 • izvoz in uvoz prek računalnika;
 • uporaba programov tretjih oseb.
 • Za izvedbo takšnih operacij v prvih dveh primerih je nujno, da imate svoj račun. Za Android je to Gmailov račun za mobilne sisteme Windows, registracijo za Microsoftov račun ali Outlook. Pri uporabi programov za sinhronizacijo in upravljanje naprav, ki so nameščene v računalniku, registracijski podatki niso potrebni.

  Neposredna sinhronizacija prek Googlovih storitev

  Za začetek si poglejmo prenos stikov iz Androida v Windows Phone z mobilno napravo. Najprej se morate prepričati, da je vaš pametni telefon Android sinhroniziran z Googlovimi storitvami v oblaku.

  Za to se morate prijaviti v oddelek za račun, ki je vaša lastna registracija. Ko se prijavite, morate preveriti, ali je označeno potrditveno polje zraven vrstice stikov. Če sinhronizacija ni aktivna, jo morate omogočiti in počakati, da se postopek konča(morate se povezati z internetom). Nato bo prenos stikov iz Androida v Windows Phone potekal izključno na napravi Windows. Najprej se morate prijaviti v razdelek za pošto in račun, kjer je dodana nova storitev.
  Google je izbran na seznamu in ko se prikaže opozorilo, se uporabi povezava. Nato se vnesejo podatki za registracijo te storitve in pritisne se gumb Prijava. Gumb Sprejmi se uporablja za potrditev zahteve za dostop za prijavo. Ko končate, bo proces prenosa podatkov iz Googlove storitve na napravo Windows čakal.
  Ta tehnika omogoča sinhronizacijo ne samo stikov, ampak tudi podatkov koledarja ali pošte. Če teh informacij ne potrebujete, preprosto odstranite potrditvena polja iz ustreznih polj.

  Prenos stikov iz Androida v Windows Phone prek računalnika

  Z uporabo računalnika in katerega koli nameščenega spletnega brskalnika lahko izvozite in uvozite nekoliko drugače. Mnogi strokovnjaki priporočajo Internet Explorer, da se izogne ​​napakam.
  V brskalniku se morate prijaviti v svoj poštni predal Gmail, nato pa v zgornjem levem kotu klikniti gumb za pošto in izbrati vrstico stika. Nato se na desni strani okna pritisne gumb "Napredno", v meniju pa izberemo izvozno vrstico. Ko sistem vpraša, katere posamezne podatke je treba izvoziti, so izbrane "Skupine" in "Moji stiki".
  V nastavitvenem oknu želenega formata morate uporabiti CSV za Outlook in klikniti gumb za shranjevanje. Telefonska datotekaKnjiga bo zapisana na trdi disk v privzeti mapi (na primer Prenesi). Sedaj morate iti na Outlookovo spletno stran, vnesti svoje registracijske podatke (naslov določene pošte in gesla), v zgornjem levem kotu kliknite na gumb v obliki kvadrata in izberite meni »Ljudje«. Sledi prehod v razdelek za uvoz, kjer je uporabljen gumb za uvoz. Google izbere med predlaganimi možnostmi in določi lokacijo datoteke stika.
  Po izbiri datoteke se najprej pritisne gumb za pošiljanje in nato gumb za uvoz. Po izvedbi teh korakov bodo uvoženi stiki prikazani v novem pripomočku (internetna povezava mora biti aktivna).

  Uporaba formata vCard

  V nekaterih primerih je prenos stikov iz sistema Android v sistem Windows Phone in nazaj možen z uporabo univerzalnega formata VCF (vCard).
  To lahko storite na stopnji izvoza telefonskega imenika z izbiro iz seznama VCF, ne CSV, vendar lahko to storite še lažje, če preprosto prenesete stike iz mobilne naprave v računalnik. Najbolj zanimivo je, da se ta oblika šteje za vsestransko in prepoznavno po skoraj vseh znanih poštnih odjemalcih, kot sta Outlook in mobilni operacijski sistemi.

  Povratni izvoz in uvoz

  Če želite prenesti stike iz sistema Windows Phone v sistem Android, morate dodati storitev, kot je opisano za prvo možnost, nastaviti sinhronizacijo stikov, nato pa se prijavite v Gmail v računalniku, če ste pri roki brez pametnega telefona in uporabite particijonastavitve Tukaj je izbran zavihek zapis in uvoz, sledi uvoz pošte in stikov. Nato boste morali vnesti naslov Outlook ali drug e-poštni naslov, ki ste ga navedli pri registraciji, ter geslo in sledite navodilom sistema.

  Orodja tretjih oseb

  Za izvajanje takšnih operacij se lahko uporabljajo programi tretjih oseb. Na primer, za sisteme Android je majhen pripomoček AirDroid odličen, za naprave Windows lahko uporabite Wondershare Mobile Trans ali katero koli drugo aplikacijo.
  Zanimivo je, da lahko pripomoček Wondershare Mobile Trans shrani in nato izvozi iz skladišča OneDrive, kar je lahko zelo koristno za druge akcije.

  Sklep

  Kot lahko vidimo, so vse operacije, povezane z izvozom in uvozom stikov, precej preproste. Kaj naj izberem iz tega? Za najučinkovitejši rezultat je bolje uporabiti spremembo oblike pri izvozu, za lažjo uporabo pa je najboljša rešitev uporaba vCard.

  Sorodne publikacije