Kako izvedeti, kdaj je bil računalnik vklopljen na različne načine

V tem članku bomo preučili, kako ugotoviti, kdaj ste zadnjič vklopili in izklopili računalnik. Obstaja veliko situacij, ko morate vedeti, ali je bil računalnik vklopljen brez vašega znanja ali ne.

Kaj morate storiti za to?

Za to je običajno, da so potrebne te informacije - to je razumeti, ne kršiti otroka vaše prepovedi uporabe računalnika. Če se kazen razširi na prepoved uporabe računalnika samo ponoči, vam bo ta člen pomagal, da boste vedeli, kdaj je računalnik vklopljen.
Ali pa je nekdo želel uporabiti vašo tehniko v moji zasebni pisarni. Konec koncev, obstajajo situacije, v katerih morate nujno zapustiti pisarno za dolgo časa, vendar sposobnost za zaščito osebnih podatkov, ki jih vaša elektronska naprava ne zagotavlja. Poleg tega ni nobene možnosti, da bi videli, če kdo za vašim računalnikom deluje. Vendar pa obstaja priložnost, da ugotovite, kdaj je bil računalnik nazadnje vklopljen.


Ugotovite, kdaj je bil računalnik vklopljen, dokaj preprosto. Potrebujete le računalnik, osnovno znanje o tem, kako ga uporabljati, in sledite spodnjim navodilom.

Prva pot

Obstajajo podjetja, v katerih pisarne so računalniki v lokalnem omrežju. Če delate na tak način, je možno, da je vaš računalnik dostopen s pomočjo podatkov kolega. V tem primeru pa vam bo dostop do vaših podatkov na voljo samo. Naslednjič, ko zaženete računalnik, se prikaže okno, v katerega je potrebno vnesti podatkeuporabnika Samo ohrani ime in geslo prejšnjega uporabnika.
 • Če je bil vaš računalnik zagnan z računom, ugotovite nekaj stvari, ko je bil računalnik vklopljen. Najprej kliknite ikono Start z levim gumbom miške.
 • Nato izberite "Vsi programi" na dnu seznama, pojdite v vrstico "Standard" in izberite ukazno vrstico.
 • Nato kliknite to vrstico in vnesite ukaz, imenovan systeminfo. Prikaže se meni z informacijami o računalniku. Na levi strani seznama boste našli vrstico "Sistemski čas". Poleg tega je tisto, kar ste iskali - informacije: koliko časa, do sekund, je računalnik delal. Vse kar morate storiti je le uganiti čas, v katerem ste bili in čas vašega računalnika, nato pa ugotoviti, ali je bil vklopljen, dokler niste bili tam.
 • Drugi način

  Poleg zgoraj navedenega obstaja še en način, da ugotovite, ali je nekdo drug uporabljal vaš računalnik, in če je tako, kdaj.


  Navodila o tem, kako ugotoviti, kdaj je bil računalnik vklopljen:
 • Na namizju morate najti ikono "Moj računalnik" ali "Računalnik", nato kliknite desno kliknite vrstico "Upravljanje" in kliknite znova.
 • V oknu dvokliknite "Event View". Nato pojdite na "Varnost".
 • V središču odprtega okna in prikazana bo tabela dnevnikov - beleži vse, kar se je kdaj zgodilo na računalniku. Poleg tega se vse, kar se zgodi v računalniku, vključno z zagonom, prikaže v tej tabeli skupaj s časom.
 • Preučiti morate le znak in slediti čas uporabe računalnika. To jasno kaže, ali je računalnik vklopljen ali ne, in lahko tudi razumete, kako je deloval.
 • Za zaključek

  Zato upamo, da so se vsi bralci tega članka naučili, kako delati z računalnikom, razumeti, kako izvedeti, računalnik je bil vklopljen. Tudi to znanje bo zlahka uporabilo v vsakdanjem življenju. To bo koristno pri obravnavanju zanemarjanja otrok, slabo postavljenega pisarniškega sistema in podobno. Priporočamo tudi, da obiščete uradno spletno mesto razvijalca vašega operacijskega sistema. Tam boste našli odgovore na absolutno vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo samo pri uporabniku. Če je vaše vprašanje precej edinstveno, obstaja forum, na katerem lahko takoj stopite v stik z moderatorji, zagotovo vam bodo uspeli rešiti vaš problem.

  Sorodne publikacije