Kaj je avtocad (AutoCAD). Sistem za avtomatizirano oblikovanje in risanje

Vsi procesi na svetu so tako avtomatizirani, da ni več težko najti orodja za ustvarjanje projektov. Kaj je "Autocad", vem malo. Običajno so diplomanti gradbenih univerz jasno slišali za to. Tudi tisti, ki delajo z aplikacijo na dnevni osnovi, morda ne poznajo vseh zapletenosti pri delu z njimi.

O programu

Tako je AutoCAD celoten sistem programske opreme, ki je zasnovan za delo z načrtovanjem in risanjem dvo- in tridimenzionalnih projektov. Program je avtomatiziran, kar daje inženirju številne priložnosti. Prvič, kaj je "Autocad", se je naučil leta 1982. Takrat se je pojavila prva različica programa.Ker gre za celoten sistem, na njem temelji več aplikacij. Ti pogojni dodatki se lahko uporabljajo na različnih področjih. Obstajajo ločeni pripomočki za strojno gradnjo, gradnjo, arhitekturo itd.

Razpoložljivost

Zanimivo je, da je za vmesnik mogoče izbrati enega od 18 razpoložljivih jezikov. Lokalizacija deluje tako s popolnim prevodom kot tudi z delno prilagoditvijo referenčne literature. Ko že govorimo o ruski jezikovni različici, to je v celoti prevedeni različici. Prilagojen v celoti vmesniku, ukazni vrstici, dokumentaciji in uporabniškemu priročniku. Mnogi verjamejo, da je AvtoKad brezplačen. To ni ravno tako. Obstaja poskusna različica, za katero ne boste prejemali denarja. Vendar je podan za določeno obdobje. Če želite uradni celoten program, boste morali plačati 185 $ na mesec, za 1470 $ na leto, inza 3 leta 4410 dolarjev. Za velika podjetja je malo denarja, zato običajno namestijo licenčno različico.


Študenti

Še vedno obstaja prost "Autocad". Ta različica se nanaša na študentsko licenco. Namenjen je študentom in učiteljem le v izobraževalne namene. To možnost lahko namestite s spletne strani Autodesk Educational Community.
Praktično ni razlik od plačane različice. Vsaj kar zadeva funkcionalnost. Toda nekaj bo še vedno omejeno. Datoteke s pripono DWG, ki bodo ustvarjene ali urejane v programu, bodo na primer prejele posebno oznako. Prikazal se bo tudi pri tiskanju. Na splošno, če imate majhno podjetje, potem je morda to najboljša možnost. Ker plačana naročnina še vedno stane veliko denarja.

Priložnosti

Jasno razumejo, kaj je "Autocad", opisuje značilnosti programa. Prve različice so bile najbolj primitivne. Omogočeno je bilo delo s krogom, črto, lokom ali besedilom - deli, iz katerih so nastali kompleksnejši elementi. Po tem je program postal znan kot elektronski čipman, ki je glede na njegove zmogljivosti na splošno pošten. Sedaj je AutoCAD težko poklicati, ker je njegova funkcionalnost postala tako široka, da takih operacij ni mogoče opraviti na rednem kulmanu. Kot smo že omenili, delo poteka z dvodimenzionalnimi in tridimenzionalnimi projekti. V prvem primeru lahko uporabite preproste grafične primitive za zbiranje kompleksnih objektov iz njih. Možno je delo s plastmiin različne vrste predmetov, kot so besedilo, oznake in velikosti.

Če je potrebno risanje v "Autocad" razdeliti na sestavne dele, obstajajo posebne zunanje reference. Delo je tako enostavno razdeliti, zlasti z obsegom projekta. Vsak uporabnik dela na svojem elementu. Dinamični bloki pomagajo avtomatizirati oblikovanje. To je še posebej primerno za preproste uporabnike, da ne uporabljajo programiranja. Dvodimenzionalni projekti v letu 2010 z izdajo nove različice so dobili dvodimenzionalno parametrično risanje. Po štirih letih je bilo mogoče z Avtokadom uporabiti dinamično povezavo risb z geolokacijo.

Tridimenzionalno oblikovanje

V programu za leto 2014 je bil izveden celoten paket tridimenzionalnih orodij za načrtovanje. Sistem je podprt s solidnim, površinskim in poligonalnim modeliranjem. Vizualizacija modelov je bila razvita s pomočjo vizualizacijskega sistema. Med drugim je obstajal tridimenzionalni tisk. Ni vedno uporabna funkcija, vendar še vedno omogoča, da projekt takoj izvedete s 3D tiskalnikom. Ni dovolj novih različic samo tridimenzionalne parametrizacije. Če je ta možnost obstajala, bi lahko programska oprema tekmovala s strojno-konstrukcijsko CAD.

Priljubljenost

Program "Autocad" je postal priljubljen zaradi mnogih razlogov. Ima dobro razvite načine razvoja in prilagajanja. Uporabniku je preprosto prilagoditi sistem zase. Osnovno funkcionalnost je mogoče razširiti. Obstaja cel niz orodij, ki dopolnjujejo, širijo in izboljšujejo. Na podlagi AutoCAD-a je biloIzvajalec in zunanji izvajalci so vložili veliko prošenj.

Stroški

Različne različice Avtokada so imele svoje zmožnosti. Na primer, vse akcije niso postale takoj znane. Na splošno so makri preprosto prilagoditveno sredstvo. Na primer, lahko obstaja ukaz, ki prikazuje menijsko vrstico, izbriše, vključuje težo vrstic, itd. Tako lahko uporabnik zlahka izvede številne ukaze, ki so bili posneti s tem orodjem. Meni Makri so orodje za ustvarjanje lastnih gumbov, ki lahko sprožijo ukaze ali niz ukazov.

Podpora

Kdor je izvedel, kaj "Autocad" seveda želi namestiti program za delo. Da bi to naredili, morate razumeti, kateri sistemi lahko podpirajo ta sistem CAD. Na splošno se nekatere težave pri namestitvi ne bi smele pojaviti, če računalnik deluje v operacijskem sistemu Windows in OS X. Trenutno na voljo različica AutoCAD 2018. Pravilno deluje z operacijskimi sistemi Windows 781 in 10. Prva dva podporna sistema 32 in 64 in "Ten" deluje samo. s 64-bitno različico. Za pravilno delovanje bo dovolj 4 GB RAM-a, čeprav je priporočljivo 8 GB. CPU mora imeti frekvenco 1 GHz. Video kartica podpira ločljivost 1360 x 768 barvnega načina in DirectX 11. Za namestitev na pogon boste potrebovali 4 GB prostega pomnilnika. Če uporabljate 3D modeliranje, je najbolje, da imate pomnilnik operacijskega sistema 8 GB, na disku pa 6 GB. Na splošno, kot kaže praksa, imajo uporabniki dovolj povprečnih osebnih računalnikov, da pravilno delajo z Avtokadom.Neobvezno, da začnete vrh "železo". Pomembno je, da je dovolj RAM-a.

Sorodne publikacije