Kako onemogočiti SELinux v praksi

V nekaterih primerih ni potrebe po zaščiti. Škodljivi napadi lahko "štejejo", da najdejo SELinux na svoji poti in kot rezultat namernih dejanj prodrejo v varnostno zanko v sistem. Včasih morate onemogočiti SELinux, ker ga ne podpirajo programi, ki so potrebni za delo.

Kaj je SELinux?

Nekateri se imenujejo sistemi za označevanje SELinux, drugi pa sistem prisilnega nadzora dostopa. V vsakem primeru SELinux deluje na ravni jedra, njena pravila in politike pa upoštevajo tista dovoljenja in prepovedi, ki so definirane nad ravnijo jedra operacijskega sistema. Razvoj SELinuxa je bil namenjen izboljšanju varnosti in blokiranju škodljivih dejanj, ki ne morejo zapreti običajnega varnostnega sistema. Če je tradicionalno pomembna datoteka, s katero lahko povežete vse, celo pristanišče, trenutni proces v novem varnostnem sistemu. Proces se vedno ustvari ob zagonu programa ali vnosu uporabnika. V bistvu lahko vse, kar je v operacijskem sistemu, definiramo kot proces.


Pomembno je tudi, da so mnogi procesi skriti in niso vidni administratorju, še bolj pa povprečnemu uporabniku. SELinux zapre ta prostor tako, da mu omogoča, da ga prilagodi kateremu koli postopku, tako da ga označi. Po želji je SELinux vključen v distribucijo Linuxa. Na primer, en par CentOS in SELinux je eden. Najnovejšo komponento odklopite takoj po namestitvi sistema ali, če je potrebno, kadar koli. Pri postavitvi čistega operacijskega sistema, na primer pod gostovanjem zEksotične značilnosti bi morale pospešiti onemogočanje vseh kritičnih komponent sistema in dodatnih orodij (komponent sistema). Ko je zahtevana programska oprema nameščena in preverjena, jo lahko v korak po korak obrnete nazaj.


Kako onemogočiti SELinux

Omogočite SELinux v želenem načinu in kadarkoli konfigurirajte potrebne politike dostopa. Po namestitvi čistega sistema lahko SELinux onemogočite tako, da nastavitev spremenite na onemogočeno.
Navedeni parameter je v konfiguracijski datoteki v /etc /selinux. Po spremembah morate znova zagnati računalnik. SELinux lahko popolnoma odstranite iz sistema, če je to potrebno.

Značilnosti in značilnosti SELinuxa

Varnostne težave, zaščita pred vdorom, zaklepanje datotek za krajo, standardni protokoli dogodkov in delo zaposlenih (v najširšem smislu) - popoln nadzor dostopa. To je vedno res. Običajen varnostni sistem je uspešno opravil svoje delo. Vendar ne vedno in ne vsi uporabniki sledijo logiki dela, ki ga ponuja skupina razvijalcev operacijskega sistema. Nastanejo luknje, skozi katere lahko vstopi vsiljivec.
SELinux je odgovor na nekaj lukenj v običajnem varnostnem sistemu. SELinux, ki je razglašen za "proces" varnostne zaščite in ponuja sistem politik dostopa, dviguje stopnjo zaščite, vendar ni nobenega zagotovila, da je zamenjava varnostnega objekta iz datoteke v proces dolgoročna ideja. Funkcije SELinux so prilagodljive za vsak primer posebej. O njih ve omejena ekipazaposlenih v podjetju. Tu se spet pojavlja človeški dejavnik. Ni nujno, da virus delamo skrbno, da bi poškodoval najemnika, preprosto uporabimo varno konfiguriran varnostni sistem. Na primer, storilec, ki krši pravila, prosi skrbnika, da začasno ustavi SELinux, ker program, ki ga je kupil direktor podjetja, ne želi postati. Če skrbnik ne razume teh skupnih idej penetracije in gre za zaposlenega, potem je cena celotnega varnostnega sistema SELinux, vključno z.

O najbolj varni zaščiti

Dobra ideja je, da vzpostavite spletni strežnik na UBUNTU 1804 ali CentOS 7. Smiselno je omogočiti in konfigurirati SELinux. Odličen dodatek bo sistemske administratorje poslal na prestižne tečaje o varnosti poslovnih sistemov in psihologiji zaposlenih v podjetju. Toda najboljša ovira za vsakega vsiljivca je nevednost ali zastarela komponenta.
Odlično znanje je pravica ne le dobrega upravitelja. Želimo imeti dobro znanje in tistega, ki je pomemben in mora priti skozi varnost. Z uporabo tega, kar nihče ne more uganiti, lahko dosežemo želeni rezultat. Kot vabo lahko uporabite SELinux, ki ga bo težko izklopiti (za napadalca), vendar lahko. Pravzaprav bo zaščita temeljila na popolnoma drugačni funkcionalnosti.

Sorodne publikacije