Zakaj vstavite fotoaparat v prenosnik. Predpostavke in dejstva.

Do nedavnega so uporabniki sodobnih prenosnih naprav malo zanimali, zakaj je fotoaparat prilepil na prenosni računalnik ali tablični računalnik. Zdaj, ko je obstajala grožnja kraje identitete, nekateri še vedno izkoriščajo to možnost pozavarovanja. Toda ali je potrebno?

Zaščita pred digitalnimi napadi

\ t
Najbolj zanimivo je, da so mnogi Američani in ne samo, ko so slišali besedo direktorja FBI o tem, zakaj na fotoaparat nalepijo kamero, začeli držati video napravo in mikrofone. Pravzaprav je tu določena logika, saj se je z razvojem tehnologije razvili hekerji. Ta vrsta ljudi je razdeljena na dva tipa: na tiste, ki se preprosto zaletavajo v mrežo, delajo nedolžne budale in tiste, ki resnično potrebujejo osebne podatke na internetu.


Torej, kdo in zakaj kamera drži na prenosnem računalniku? Mark Zuckerberg je prilepil kamero in mikrofon svojega prenosnika na eno od svojih fotografij, ki jih je predstavil, ko je govoril o uspehu Instagrama. Po nekaterih poročilih se na tem postopku ukvarjajo tudi številni zaposleni velikih javnih in zasebnih organizacij.

Namen hekerjev

Večina hekerjev je neškodljiva in se ukvarja s hekanjem tujih računalnikov samo zato, da bi prevzela nadzor nad prenosno napravo in se veliko zabavala z izgubljenim uporabnikom. Obstaja tudi vrsta ljudi, ki se ukvarjajo z vlomi zaradi izsiljevanja. Na primer, lahko uporabijo kamero alimikrofon za ogrožanje podatkov, nato pa zahtevajo znesek za podatke, ki se ne razkrijejo.


Obstaja tudi kategorija hekerjev, ki želijo pridobiti gesla na tako pomembnih mestih, kot je bančništvo. Enako velja za repozitorije elektronskega denarja. Tudi če je vhod zaščiten z mobilno potrditvijo, obstajajo programi, ki obidejo to oviro. Prav zaradi takšnih situacij je jasno, zakaj na fotoaparat nalepite fotoaparat.

Kako deluje?

Najpogostejši način za pridobivanje virusa v kateri koli napravi je nepazljivost pri prenosu datotek iz interneta. Ni pomembno, kako priljubljena ali zaščitena je spletna stran, bodite pozorni na konec imen datotek. Če uporabnik prenese glasbene datoteke, filme ali knjige, se mora konec ujemati z obliko. Če ima datoteka pripono .exe, je tam verjetno virus. Drugi način, da uporabnika dostopa do njihovih podatkov, je uporaba krmilnikov za nadzor naprave s strani drugega uporabnika. Na ta način lahko dostopate do katerega koli dela sistema, vključno s kamero. To je eden od razlogov, zakaj ljudje držijo fotoaparat na prenosnem računalniku. Številni sodobni virusi lahko aktivirajo vnos iz spletne kamere, vendar ne bo poudaril indikatorja dela. To je eden od številnih razlogov, zakaj na računalnik vstavite spletno kamero.

Kako se izogniti hekanju?

Najprej bodite pozorni na operacijski sistem, ki vam bo povedal, katero strojno opremo je treba posodobiti.Bolje je prenesti gonilnike iz uradnih virov, saj lahko druga mesta shranijo ne le potreben gonilnik, ampak tudi tako neprijeten dodatek k njemu kot virus.
Naslednja varnostna ovira bi morala biti protivirusna zaščita. Če licenčno različico protivirusen, potem ne skrbite ničesar. V primeru namestitve protivirusnega programa drugega izdelovalca je potrebno poskrbeti za aktiviranje ključa. Antivirus je priporočljivo posodobiti vsaj enkrat na leto, saj zlonamerni ljudje iščejo načine, kako se izogniti najnovejši zaščiti. Drug način, kako se zavarovati, je nastavitev gesla za prijavo. Pomembno je tudi, da funkcijo spletne kamere po video klicu deaktivirate ročno, saj funkcija v programu morda ni aktivna. Razumite, da je fotoaparat izklopljen, lahko, če pogledate v oči - indikator rdeče barve preneha goreti. Zadnja metoda pojasnjuje, zakaj je treba prilepiti prenosni fotoaparat. Ta metoda se morda zdi nekoliko paranoična, vendar mnogi trdijo, da je učinkovita. Od tam moramo odstraniti vse odsevne površine in kompromisne materiale, kjer pade videz spletne kamere. Enako velja za uporabnike - kadar pogovore z aplikacijami, ki uporabljajo fotoaparat, je bolje, da se izognete prisotnosti očal, ikon ali drugih zaslonov dodatkov.

Kdo je bolj ogrožen?

Najpogostejši napadi hekerjev so državne strukture. Naslednje tveganje so mediji, ki so aktivno družbeno življenje. Sodobna socialna omrežja so polna minutnih poročil o zvezdah o tem, kaj so naredilidruga akcija in video blogerji ne zamudijo priložnosti, da se osvetlijo z nenavadno zgodbo ali fotografijo. Vendar, tudi če ne obdržite svojega bloga in se držite zasebnega načina življenja, lahko postanete priložnostna žrtev taksija. Torej, zdaj postane jasno, zakaj držijo prenosni fotoaparat.

Sorodne publikacije