Podrobnosti o brisanju presledkov med odstavki v "Vordi"

V tem gradivu bomo opisali, kako odstraniti presledke med odstavki v Vardo. Pri delu s testnim dokumentom igra pomembno vlogo pravilno oblikovanje. Z veseljem preberite popolno sestavljen in strukturiran članek. Odstavek je del oblikovanja. Velike alineje pokvarijo videz dokumenta.

Vzrok

Preden se lotimo praktične rešitve vprašanja, kako zmanjšati razdaljo med odstavki v Vardo, recimo nekaj besed o tem pojavu, ki je z njim povezan. Včasih je razlog za diskontinuitete nepazljivost in malomarnost uporabnika. Tipko ENTER lahko uporabi dvakrat namesto enkrat. Posledično sta dva odstavka. Zdaj bomo pogledali ta primer. Oglejmo si podrobneje, kako odstraniti presledke med odstavki v "Vordi", če je njihov razlog dvakrat klik na tipko ENTER.
Seveda, vizualno, da bi videli, kje je bila takšna netočnost dosežena, je to težko doseči z aktiviranjem posebne funkcije v urejevalniku besedila. Za začetek moramo vizualizirati znake. To naredite z ustreznim gumbom na plošči. Posledično so v članku prikazani vsi znaki, ki jih ni mogoče natisniti. Zanima nas odstavek. Njegov znak se ujema z ikono na gumbu, ki smo ga uporabili - "¶". Zdaj gledamo celotno besedilo v iskanju dvojnih odstavkov. Ko prepoznate te elemente, jih bomo odstranili.

Uporaba slogov

Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako odstraniti "Vordi"razmiki med odstavki, če so bili posledica napačnega oblikovanja. Poglejmo na najlažji način. Spremenite slog besedila. Ustrezna funkcija je bila dodana v različici urejevalnika besedila "2007". Preživela je v kasnejših izdajah. Zato preidimo na praktično ukrepanje. Označite besedilo. Ko spremenite vse, kar ste napisali, uporabite bližnjico na tipkovnici CTRL + A.
Torej izberite želeni fragment. Pojdite na kartico Domov. Tu nas zanima področje "Slogi". Lahko jih zavrtite s puščico v sredini. Prav tako je enostavno odpreti celoten seznam z uporabo spodnje vrstice. Postavite kazalko na določen slog. Po njegovi uporabi se bo besedilo spremenilo. Ostaja le, da izberete najbolj optimalno možnost.

Posebne nastavitve

Oglejmo si, kako odstraniti presledke med odstavki v "Vordi", če ustreznega stila ni mogoče najti. V tem primeru boste potrebovali popolno nastavitev. Uporabili bomo poseben meni "Odstavek". Najprej ga morate odpreti. To naredite tako, da izberete ustrezen gumb na orodni vrstici. Nahaja se na zavihku Domov. V nastavitvah nas zanima prvi odsek »Zamik in intervali«. Tu je veliko možnosti, toda potrebujemo samo eno. Imenuje se "Interval". Želene vrednosti nastavimo v ustreznih dveh metrih. Določite "0", če želite popolnoma razčistiti vrzel. Ko definirate vse parametre, kliknite gumb »OK«, da jih uporabite.

Druge možnosti

Zdaj pa si poglejmo, kako v "Vordi" odstranimo presledke med odstavki z nekaj kliki z miško. Prejšnje metode vam omogočajo najbolj prilagodljivo nastavitev. Sedaj bomo popolnoma očistili intervale. V ta namen poiščite gumb na orodni vrstici. Nahaja se na zavihku »Domov«.
Naša naloga je najti vrstico "Izbriši interval po odstavku" v spustnem meniju. Obstaja še en način za rešitev problema. Uporablja se za novejše različice programa. Potrebovali bomo kartico Postavitev strani. V njem iščemo območje "Odstavek". Sedaj poiščite "Interval". Ta funkcija določa razdaljo med odstavki. Za popolno čiščenje presledka podajte vrednost "0". Razdaljo lahko nastavite ročno z nastavitvijo parametrov.

Sorodne publikacije