Kako odstraniti bližnjico na namizju v različnih operacijskih sistemih?

Bližnjice so posebne ikone, ki vam pomagajo hitro zagnati programe, datoteke, mape in tako naprej.Ikona je samo vodnik do tega predmeta, ki se nahaja v drugi mapi na trdem disku. Bližnjice omogočajo hitro izvajanje iger, programske opreme in čarovnika na namizju. To ne velja samo za stacionarne operacijske sisteme Windows, temveč tudi za mobilni operacijski sistem. Nato bomo preučili, kako na različne načine odstraniti bližnjico z vašega namizja in pogledati, kakšne ukrepe lahko vzamete nazaj. Začnimo z operacijskimi sistemi Windows.

Odstranjevanje Microsoftovih bližnjic

Razmislite o osnovnih metodah za odstranjevanje bližnjic, ki so pomembne za Windows. Takoj je vredno reči, da so predstavljene metode primerne ne le za "desetine", temveč za večino različic, začenši z XP.


Torej, odstranite bližnjico z namizja na vašem računalniku ali prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows na naslednje načine:
 • Prvi je brisanje s tipko Delete. Bližnjico morate označiti z miško tako, da enkrat pritisnete LKM. Po tem pritisnite Delete za prikaz opozorilnega okna. Izberite V redu. Zdaj bo izbrana bližnjica v košu.
 • Druga možnost je uporaba kontekstnega menija. Če želite to narediti, ponovno kliknite ikono, vendar tokrat PCM. Na zaslonu se prikaže dodatni meni, v katerem morate izbrati element »Izbriši«. Po tem boste videli okno, ki potrjuje postopek. Strinjam se z brisanjem. Bližnjica bo enaka na enak načinKošarica z drugimi "smeti".
 • Tretja možnost je preprosto povlecite v koš. Držite ikono na ikoni in jo, ne da bi jo sprostili, povlecite na Dirt Bin. Nato spustite LKM - datoteka bo shranjena v mapo z oddaljenimi podatki.
 • S temi metodami lahko odstranite bližnjice z namizja z poznejšo umestitvijo v koš.


  Kako odstraniti ikone iz smeti?

  Zato je treba izvesti standardni postopek čiščenja. Odprite mapo oddaljenih datotek z dvojnim klikom na LKM. Nato v prostem prostoru kliknite PCM in v meniju izberite "Počisti košarico". Ta postopek lahko izvedete tudi brez odpiranja mape. Če želite to narediti, kliknite ikono na PCM in že v meniju izberite isti element. Oglejmo si nekaj odtenkov in težav, s katerimi se uporabniki pogosto srečujejo.

  Kako odstraniti bližnjico z namizja, ki ni izbrisana?

  Včasih lahko uporabnik naleti na težavo, v kateri ikone na namizju ne želijo izbrisati. Pogosto se ta težava pojavi, ko uporabnik ob poskusu brisanja ne vidi želenega gumba v meniju ali če ga povleče v koš, se ne spremeni. Če ne želite razumeti vzrokov za napako, uporabite enega od nasvetov:
 • Če želite odstraniti bližnjico z namizja, odprite urejevalnik registra. V ta namen vnesite regedit v iskalno polje in zaženite pripomoček. Nato sledite poti HKEY_ LOCAL_ MACHINE - & gt; PROGRAMSKA OPREMA - & gt; Microsoft - & gt; Windows - & gt; CurrentVersion - & gt; Explorer - & gt; Namizje in poiščite vejo nameSpace. Odstraniti ga morate in ga znova zagnatiračunalnik
 • Če ne želite ročno spremeniti registra, poskusite računalnik vklopiti v varnem načinu. To storite tako, da ob zagonu operacijskega sistema izberete ustrezno možnost. Običajno vam varni način omogoča, da z računalnika izbrišete stisnjene datoteke.
 • Vsi zgoraj navedeni ukrepi so pomembni ne samo za ta računalnik, ki ga uporabljate neposredno, temveč tudi za bližnjice z oddaljenim namizjem Windows.

  Restavriranje ikon

  Kaj storiti, če želite vrniti bližnjice, izbrisane po pomoti? V tem primeru vam bo koristno naslednje navodilo. Prvič, če ste bližnjico odstranili z namizja, vendar še niste izbrisali Trash, je preprosto obnoviti datoteko. To storite tako, da odprete mapo »Smetnjak« in tam poiščete datoteko. Kliknite na PCM in v kontekstnem meniju izberite "Restore". Po tem se bo ikona spet vrnila na prvotno mesto. Če ste prej izbrisali mapo, lahko oddaljeno bližnjico na namizje obnovite takole:
 • Odprite imenik, v katerem se nahaja želeni program ali igra /datoteka, itd.
 • Poiščite to datoteko. Ko gre za zagon aplikacije, boste potrebovali datoteko exec s končnico exe.
 • Kliknite na PCM in izberite "Create Shortcut" v meniju.
 • V oknu morate podati pot do mesta, kjer bo ta bližnjica shranjena. Kliknite na "Prebrskaj", da izberete mapo.
 • V imeniku izberite element "Desktop" in kliknite OK.
 • V prejšnjem oknu se aktivira gumb "Naprej" - pritisnite ga.
 • Naslednji korak je spremembaime bližnjice. Vnesite ime in pritisnite Končano.
 • Na ta način lahko ustvarite ne samo bližnjico programa /igre, temveč naredite tudi povezavo do mape. Po tem ne bo treba iskati v imenikih na trdem disku.

  Kako odstraniti bližnjico iz vašega namizja Android?

  Postopek odstranitve je zelo podoben tistemu, ki ga ponujajo stacionarni Windows. Na namizju vašega Androida se nahajajo le bližnjice in programe lahko sami izbrišete prek nastavitev menija ali naprave. Zato lahko z ikonami na namizju naredite vse. Odvisno od lupine in različice operacijskega sistema boste morda lahko dostopali do ene od naslednjih metod:
 • Ob daljšem pritisku na ikono jo povlecite na zgornjo ploščo z gumbom Izbriši.
 • Kliknite na bližnjico in v pojavnem meniju izberite Izbriši.
 • Zdaj veste, kako odstraniti bližnjico z namizja Windows ali Android. Kot lahko vidite, je ta postopek zelo preprost in hiter!

  Sorodne publikacije