Kako umerim baterijo za iPhone?

Problem pri najsodobnejših pripomočkih je prehitro praznjenje akumulatorja. Včasih se lahko izklopijo, čeprav je zaslon dovolj napolnjen. Kaj storiti v takšni situaciji? Ali je to resna napaka? Če se težava pojavi pri novem telefonu, je najbolje, da ji zagotovite garancijo. Vendar, če je delal za 2-3 let, je vredno poskusiti narediti kalibracijo baterije. iPhone je najbolj priljubljena blagovna znamka, zato poglejmo, kako obnoviti takšen pametni telefon in mu omogočiti dolgoročno delo z enim polnjenjem in, kar je pomembno, brez napak.

Kalibracija - Kaj to pomeni?

S prihodom pripomočkov na dotik se beseda "kalibracija" sliši zelo pogosto. Mnogi ga uporabljajo samo na zaslonih, saj menijo, da izboljšuje nastavitev občutljivosti zaslona na dotik. In to je res, v nekaterih telefonih obstaja taka možnost. Poleg senzorja je možno tudi kalibriranje baterije. iPhone 5s, 6 in drugi modeli nimajo te funkcije v meniju, zato vsi uporabniki ne vedo, kako nastaviti baterijo (to bo pojasnjeno kasneje).


Bistvo postopka umerjanja je ponastavitev krmilnika. Slednji je odgovoren za življenjsko dobo baterije, kar pomeni, da določa minimalno vrednost polnjenja in največjo. Sčasoma se zmogljivost baterije zmanjša. Zaradi tega regulator morda ne bo pravilno deloval - ne polnite baterije ali prezgodaj izklopite telefona.

Kdaj je potrebna kalibracija?

Poudarimo lahko glavne značilnosti, ki jih bomo dalirazumeti, da je čas za kalibracijo baterije iPhone 5 5s in drugih sprememb.
 • Telefon je bil hitro izpraznjen.
 • Na primer, ostra sprememba ravni napolnjenosti je bila 40%, v nekaj minutah pa je bila 20%.
 • Izklopite napravo za 10-15%.
 • Pametni telefon se ni uporabljal več kot tri mesece.
 • Umerjanje baterije iPhone: opis po korakih

  Vsak uporabnik lahko izvede kalibracijo baterije. Algoritem je preprost. Sestoji iz dveh polnih ciklov polnjenja in praznjenja.


  Podroben opis ukrepov:
 • Onemogoči pametni telefon. Za maksimiranje baterije morate uporabiti čim več funkcij. Ko je naprava izklopljena, mora ležati 5-10 minut.
 • Naslednji korak je umerjanje priključka za polnjenje baterije iPhone. V ta namen se uporablja polnilec in tok s konstantno največjo napetostjo. Naprava sama ne vključuje!
 • Počakajte, da se na zaslonu pojavi ikona 100%. Nato telefon s priključenim polnilnikom pustite še 1-2 uri. Konec koncev lahko krmilnik zavede raven napolnjenosti.
 • Zdaj morate izklopiti polnilnik.
 • To je prvi korak pri kalibraciji baterije iPhone 6 in drugih modelov. Potem boste morali ponoviti vse zgornje korake. Izpraznite pripomoček do maksimuma, dokler se sam ne izklopi. Nato napolnite do 100% in pustite polniti še eno uro. Vse je umerjeno. Zdaj lahko pametni telefon uporabljate kot ponavadi. Pomembno: kdajTelefon lahko polnite tako, da izvedete te korake!

  Kako skrbeti za baterijo?

  Umerjanje baterije iPhone je treba opraviti vsaj enkrat na pol leta. To bo uporabniku prihranilo pri hitrem praznjenju. Ampak, poleg te metode, obstajajo pravila, ki bodo pomagala zagotoviti dolgo življenjsko dobo baterije.
 • Pametni telefon naj deluje le pri dovoljenih temperaturah. Poškodbe baterije lahko povzročijo prekomerno hlajenje in pregrevanje.
 • Ni zaželeno, da se naprava nenehno premaga z napajanjem, če že kaže 100%. Prav tako se ne priporoča in popolnoma izprazni.
 • Če telefona nikogar ne boste uporabljali dlje časa, naj bo baterija med shranjevanjem napolnjena 30-40%.
 • Uporabljajte samo originalno dodatno opremo (w /o).
 • Sklep

  Podjetje pametnih telefonov "apple" se je izkazalo le na dobri strani. So odlični nosilci plačil, zlasti v primerjavi s kitajskimi pripomočki. Toda v daljšem časovnem obdobju se lahko celo draga oprema spopade z zrušitvami. Če je iPhone 5 ali 6 hitro izpraznjen, morate baterijo umeriti. Obstajajo nasprotniki na ta način. Ti pišejo, da ni smiselno uresničevati dveh popolnih ciklov polnjenja in praznjenja. Vendar pa obstaja veliko pregledov, da uporabniki trdijo, da po opravljanju kalibracije, je življenjska doba baterije telefona postala enaka kot prej. Definitivno vredno poskusiti. Pametni telefon ga ne poškoduje.

  Sorodne publikacije